Yıldız Teknik Üniversitesi Akademik Kadro İlanı

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi akademik kadro ilanını 02.06.2023 tarihli Resmi gazeteyle duyurdu. Farklı bölümlerden yapılacak öğretim üyesi alımlarında 27 kişilik kadro bilgisi yayımlanmıştır. Hangi bölümlerden alım yapılacağını ve şartları öğrenmek için tüm detaylar haberimizin devamında…

  • İlan Başlama Tarihi: 02.06.2023
  • İlan Bitiş Tarihi: 16.06.2023
  • Kadro Sayısı: 27
  • Şehir: İstanbul
  • Başvuru Şekli:  Çevrimiçi

Yıldız Teknik Üniversitesi Akademik Kadro İlanı Detayları

Yıldız Teknik Üniversitesi yayınladığı ilan duyurusunda “…Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ve “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”in ilgili hükümleri uyarınca araştırma görevlisi alınacaktır.” ifadelerine yer vermiştir.

Yıldız Teknik Üniversitesi Akademik Kadro Bilgileri

Yıldız Teknik Üniversitesi akademik personel kadro detayları bölümleri, sayıları ve unvanları da içerecek şekilde belirtilmiştir. Kadrolara ilişkin bilgiler şu şekildedir;

FAKÜLTEBÖLÜMANABİLİM / ANASANAT DALIAÇIKLAMA
EĞİTİM FAKÜLTESİEĞİTİM BİLİMLERİEĞİTİMİN FELSEFESİ, SOSYAL VE TARİHİ TEMELLERİLisansını Eğitim Fakültesinden, lisanüstü eğitimlerini "Eğitimin Felsefi, Sosyal ve Tarihi Temelleri" veya "Eğitim Programları ve Öğretim" alanında tamamlamış olup Eğitim Sosyolojisi üzerine çalışmaları olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİEĞİTİM BİLİMLERİHAYAT BOYU ÖĞRENME VE YETİŞKİN EĞİTİMİDoktora derecesini ve doçentlik unvanını "Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi" veya "Eğitim Programları ve Öğretim" alanında almış olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİMATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİFEN BİLGİSİ EĞİTİMİDoçentlik unvanını Fen Bilgisi Eğitimi veya Kimya alanlarından almış olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİBATI DİLLERİ VE EDEBİYATLARIFRANSIZCA MÜTERCİM VE TERCÜMANLIKLisansüstü derecelerini Dilbilimi (İngilizce) alanında almış olup Sesbilimi alanında çalışmaları bulunmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİFİZİKFİZİKDoçentliğini Fizik Bilim alanında almış olup ağırlıklı olarak Yoğun Madde Fiziği ile İstatistik Fizik alanında çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİFİZİKFİZİKDoçentliğini Fizik bilim alanından almış olup bilimsel çalışmaları ağırlıklı olarak "Yüksek Enerji ve Parçacık Fiziği" ve "Hızlandırıcı Dedektör Fiziği" alanlarında olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİFİZİKFİZİKDoçentliği Fizik Bilim alanında almış olup ağırlıklı olarak Fotonik, Yarı İletkenler ve Biyofizik alanında çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİFİZİKFİZİKDoktorasını Katıhal Fiziği bilim alanında yapmış olup ağırlıklı olarak Deneysel ve Hesaplamalı Yarı İletkenler Fiziğinde çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİFİZİKFİZİKDoktorasını Katıhal Fiziği alanında yapmış olup ağırlıklı olarak Yoğun Madde Fiziği ve Nanoteknoloji üzerine çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİKİMYAKİMYADoktorasını Kimya bilim dalında yapmış olup ağırlıklı olarak Kimyasal Kinetik, Termodinamik ve Fiziksel Kimya alanında çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİMATEMATİKMATEMATİKDoçentliğini Matematik bilim alanında almış olup ağırlıklı olarak "Cebir ve Sayılar Teorisi" ile "Halkalarda Çarpanlara Ayrılış" alanında çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİMATEMATİKMATEMATİKDoçentliğini Matematik bilim alanında almış olup ağırlıklı olarak Uygulamalı Matematik ve Lie Cebiri alanında çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİMATEMATİKMATEMATİKDoçentliğini Matematik bilim alanında almış olup ağırlıklı olarak Cebir ve Sayılar Teorisi, Grup Halkaları ve Kuantum Kodlar alanında çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİMATEMATİKMATEMATİKDoçentliğini Matematik bilim alanında almış olup ağırlıklı olarak Geometri ve Kinematik Geometri, Matris Teorisi alanında çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİMATEMATİKMATEMATİKDoktorasını Cebir ve Sayılar Teorisi alanında yapmış olup ağırlıklı olarak Cebirsel Kodlama Teorisi ve Kuantum Kodlar üzerine çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİMATEMATİKMATEMATİKDoktorasını Cebir ve Sayılar Teorisi ile Topoloji alanında yapmış olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİMOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKMOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKDoçentliğini Moleküler Biyoloji ve Genetik bilim alanında almış olup ağırlıklı olarak Bakteriyoloji, Biyoteknoloji ve Viroloji alanında çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİMOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKMOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKDoçentliğini Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında almış olup ağırlıklı olarak Tarımsal Biyoteknoloji ve Hayvansal Biyoteknoloji alanında çalışmaları olmak.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİMOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKMOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİKDoktorasını Moleküler Biyoloji-Genetik ve Biyoteknoloji alanında yapmış olup ağırlıklı olarak "Enzim ve Mikrobiyal Biyoteknoloji" ve "Bitkisel Biyoteknoloji" alanında çalışmaları olmak.
GEMİ İNŞAATI VE DENİZCİLİK FAKÜLTESİGEMİ iNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİGEMİ iNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİGemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği programı lisans mezunu olup Gemi Hidromekaniği alanında çalışmaları olmak.
İNŞAAT FAKÜLTESİİNŞAAT MÜHENDİSLİĞİİNŞAAT MÜHENDİSLİĞİLisansını İnşaat Mühendisliği alanından almış olup Yapı, Geoteknik veya Deprem alanında çalışmaları olmak.
İNŞAAT FAKÜLTESİİNŞAAT MÜHENDİSLİĞİİNŞAAT MÜHENDİSLİĞİAğırlıklı olarak Çelik Yapılar ve Çelik Birleşimlerle ilgili çalışmaları olmak.
KİMYA-METALURJİ FAKÜLTESİMATEMATİK MÜHENDİSLİĞİMATEMATİK MÜHENDİSLİĞİDoktorasını Matematik Mühendisliği anabilim dalında yapmış olup bilimsel çalışmaları ağırlıklı olarak "Toplanabilme” alanında olmak.
KİMYA-METALURJİ FAKÜLTESİMATEMATİK MÜHENDİSLİĞİMATEMATİK MÜHENDİSLİĞİDoktorasını Matematik Mühendisliği anabilim dalında yapmış olup bilimsel çalışmaları ağırlıklı olarak "Optik Dalga Yayılımı” alanında olmak.
KİMYA-METALURJİ FAKÜLTESİMETALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİMETALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLİĞİDoçentliğini Malzeme ve Metalurji Mühendisliği alanında almış olup bilimsel çalışmaları ağırlıklı olarak "Cam Teknolojisi" ve "Malzeme Bilimi” alanlarında olmak.
MAKİNE FAKÜLTESİMAKİNE MÜHENDİSLİĞİMAKİNE MÜHENDİSLİĞİMakine Mühendisliği alanında lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerine sahip olmak; "Termodinamik" ve "Yenilenebilir Enerji Sistemleri" konularında çalışmaları olmak.
MAKİNE FAKÜLTESİMAKİNE MÜHENDİSLİĞİMAKİNE MÜHENDİSLİĞİMakine Mühendisliği alanında lisans ve doktora derecelerine sahip olmak; "Termodinamik" ve "Yenilenebilir Enerji Sistemleri" konularında çalışmaları olmak.

Yıldız Teknik Üniversitesi Akademik Kadro İlanı Genel Şartlar

Yıldız Teknik Üniversitesi Akademik Kadro Başvurusu İçin İstenilen Genel Şartlar şu şekildedir;

  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • ALES’ten en az 70 puan almış olmak,
  • Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak,
  • Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekir,
  • Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin
  • 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir.
  • Bilim, teknoloji, sanat ve sosyal alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde etkinlik yapmaları vb.

İlanın detaylarına Yıldız Teknik Üniversitesi duyurular sayfasından erişebilirsiniz.

Güncel Akademik Personel İlanları Nasıl Takip Ederim?

Güncel akademik personel kadro alımlarını takip etmek için AkademikPersonel.org sitemizde yer alan Akademik İlanlar sayfasından yararlanabilirsiniz! Bununla beraber Resmi gazete yayımlanan ilan haberlerini paylaştığımız Telegram kanalımıza ücretsiz abone olarak en hızlı şekilde üniversitelere ait akademik personel ilanlarını öğrenebilirsiniz.

Yorum Bırak
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


İçindekiler