
Gerek kamuda gerekse özelde iş bulma imkanı bir hayli fazla olan bir meslekten bahsedeceğim sizlere. Son yıllarda Fizyoterapist mesleği, fizyoterapist maaşları çok sık araştırılıyor. Temmuz ayında açıklanan enflasyon farkıyla birlikte 2023 Fizyoterapist Maaşları Ne Kadar Oldu?
Fizyoterapi alanı, maaşının yüksek olmasıyla dikkat çeken meslekler arasında. Ayrıca sağlık sektörü bünyesinde olduğu için fizyoterapistlerin iş bulma kaygısı oldukça az! Siz de “fizyoterapist nasıl olunur?” sorusuna kesin bir cevap arıyorsanız, doğru yerdesiniz.
Peki fizyoterapist iş ilanları nasıl bulunur? Siz de fizyoterapist hakkında detayları merak ediyorsanız, bu yazıyı vakit kaybetmeden okumaya başlamalısınız! 😊
Temmuz 2023 Fizyoterapist Maaşları

Gelelim güncel fizyoterapist maaşları hakkında ayrıntılara. Kamuda çalışanlar için Temmuz zamlarıyla birlikte %17,55 + 8.077 TL oranında zam yapıldı. Bu bakımdan fizyoterapist maaşları devlette çalışanlar için 27.500 TL – 32.500 TL arasında belirlenmiştir.
Özel sektörde çalışanlar için ise yeni başlayanlar 15.000 TL ile göreve başlamaktadırlar. Daha sonra ise çalışma performanslarına ve deneyimlerine göre yaklaşık 25.000 TL olabiliyor.
Hizmet Yıllarına Göre Temmuz 2023 Fizyoterapist Maaşları
Kamu sektöründe çalışan fizyoterapistler için hizmet yıllarına göre aldıkları maaşlarda değişiklik olmaktadır. Buna göre 2023 yılı için hizmet sürelerine göre fizyoterapist maaşları şu şekildedir;
- Hizmet süresi 1 yıl olanlar 27.500 TL
- Hizmet süresi 5 yıl olanlar 28.300 TL
- Hizmet süresi 10 yıl olanlar 30.500 TL
- Hizmet süresi 15 yıl olanlar 31.000 TL
- Hizmet süresi 15 yıl ve üstü olanlar ise 32.500 TL ve üzeri alabiliyor.
Fizyoterapist Nedir? Ne İş Yapar?

İyi bir el becerisine sahip olması gereken fizyoterapist adayları için öncelikle tanımından bahsetmek isterim. “Fizyoterapist nedir?” sorusuna şu şekilde cevap verebiliriz:
Fizyoterapist; yaralanma, hastalık, engel ya da sağlıkla ilgili diğer durumların yarattıkları ağrı ve hareket bozukluklarında fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulaması yapan kişidir.
Peki fizyoterapist ne iş yapar? Fizyoterapi ve rehabilitasyon uygulaması doğuştan ya da sonradan farklı sebeplere bağlı olarak hareket kısıtlaması yaşayan, ve ağrı yaşayanlara belli işlemler uygulanılır. Fizyoterapistlerin tedavi ettiği hastalıkları şu şekilde listeleyebiliriz:
- Felç
- Boyun ve bel fıtığı gibi omurga rahatsızlıkları
- Parkinson hastalığı
- Serebral palsi
- Duruş bozuklukları
- Kas, tendon ve sinir yaralanmaları
- Spor yaralanmaları sonrası
- Kalça ve diz protezi ameliyatlarında
- Kırık tedavileri sonrası
- Yumuşak doku hastalıkları
- Sinir sıkışmaları
- İltihabi eklem hastalıkları
- Eklem hastalıkları
Sağlık alanında çalışmak isteyenler! Acil tıp teknisyeni maaşları hakkında en güncel bilgiye web sitemizden ulaşabilirsiniz.
Fizyoterapist Sorumlulukları

Bir fizyoterapist olarak size gelen hastaların sağlıkları size emanet oluyor. Bu yüzden iyi bir fizyoterapist olmak için bazı görevleri yerine getirmeniz gerekiyor. İşte fizyoterapist sorumlulukları şu şekilde:
- Tedaviye gelen hastaların düzenli seanslarını uygulamanız gerekiyor.
- Uyguladığınız tedaviler hakkında hastalarınıza destek olmalı ve tavsiyede bulunmalısınız.
- Yürüme konusunda sorun yaşayan hastaların yürümeleri için gerekli ekipmanlarla tedavi uygulamalı,
- Müşterilerin güç ve esneklik konusunda istedikleri sağlıklı yaşam tarzını geliştirmesini sağlamalısınız.
- Tedavi süreci raporlamasını yapmak.
Fizyoterapist Nasıl Olunur?

Fizyoterapist olmak için uymanız gereken bazı şartlar var bu şartları yerine getirdiğinizde Fizyoterapist olup, fizyoterapist maaşlarından alabilirsiniz. İşte fizyoterapist nasıl olunur sorusunun cevabı şu şekilde sıralanıyor:
- 4 yıllık eğitim süresi boyunca fizyoterapistler hem teorik hem de pratik uygulamaları derslere girerler.
- Ancak 2 yıllık ön lisans eğitimi alındığında fizyoterapist teknikeri olabilirsiniz. Ön lisans okuyan fizyoterapi teknikeri öğrenciler, DGS’ye girerek ilgili puanı alarak dört yıllık eğitim veren fizyoterapist bölümüne geçiş yapabilmektedirler.
- Devlette fizyoterapist olmak isteyenlerin KPSS sınavına girmeleri gerekiyor.
- Özel sektörde fizyoterapist olarak çalışmak için ise ilgili sağlık kuruluşların ilanlarına başvuru yapmak yeterlidir.
- Bunların dışında Kariyer.net, İndeed.com gibi iş arama sitelerinde fizyoterapist iş ilanlarına kolayca ulaşabilirsiniz.
Fizyoterapist olmak için bu yolları izleyebilirsiniz. Peki fizyoterapist olduğunuzda kazancınız ne kadar olacak. Gelin birlikte tüm ayrıntılarıyla fizyoterapist maaşlarına göz atalım…
Güncel hemşire maaşlarını öğrenmek ister misiniz? Akademik Personel web sitemizi ziyaret etmenizi tavsiye ederim!
Fizyoterapist Çalışma Saatleri Nedir?

Fizyoterapist çalışma saatleri adaylar arasında en merak edilen sorular arasında yer alıyor. Günlük hasta sayılarına bağlı olarak çalışma saatleri değişebilir.
- Bir hastanın tedavi süresi 30 dakika ile 60 dakika arasında değişiyor.
- Ancak genel olarak bir fizyoterapist çalışma saatleri 08.00 – 17.00 arasındadır. Bazı hastanelerde bu saatler 09.00 – 18.00 şeklinde de olabilmektedir.
- Ayrıca fizyoterapistler de nöbet sistemiyle çalışır. Nöbet olduğunda 12 – 24 ya da 24 – 48 şeklinde çalışıyor. Yani, 12 saat çalışan bir fizyoterapist 1 gün izinli sayılır. 24 saat aralıksız çalışan ise 2 gün boyunca dinlenme hakkı olur.
- Fizyoterapistlerin çalışma saatleri özel sektörde farklılık göstermektedir. Ama çoğu özel sağlık kuruluşunda 8 saatten fazla olabilmektedir.
Fizyoterapist maaşları kadar merak edilen psikolog maaşları hakkında en güncel bilgiye ulaşmak için web sitemizdeki yazıyı incelemenizi tavsiye ederim.
SIKÇA SORULAN SORULAR
Benzer Yazılar
Daha Fazla Makale