Formetarol etken maddesine sahip Ventofor Combi inhaler(Hava ile alınan) bronkodilatör (solunum yollarını genişletici) bir ilaçtır. Astım, solunum yoluyla alınan alerjenler, kronik bronşit ve amfizem tedavisinde kullanılır. Yan etkilerini ve nasıl etkilediği detaylı bir şekilde yazımızda yer almaktadır.
- Reklam -
Ventofor Combi Fix Nedir?
Venfor Combi etken maddesi formetarol olan bir ilaçtır. İnhaler (hava ile alınan) bronkodilatör (solunum yollarını genişletici) grubuna girer. Astım, bronşit ve amfizem hastalarında kullanılır. Hava yollarını açıcı etkisi vardır. Ülkemizde 400 mg ve ventofor combi fix adında iki preparatı vardır.
Alım Şekli | İnhaler |
Grubu | Bronkodilatör |
Etkisi | Solunum Yollarını Genişletme |
Yan Etkisi | Baş Ağrısı |
Günlük Alınacak Maksimum Doz | 48 mikrogram |
Fiyatı | 261.57 TL |
Ventofor Combi Fix Fiyat Ne Kadar?
Sigorta durumunuza göre eczanede ödediğiniz fiyat değişmektedir. Bundan dolayı Ventofor Combi Fix için net olarak ne kadar ödemeniz gerektiğini eczaneye giderek öğrenebilirsiniz.
2023 yılında Ventofor Combi Fix fiyat 261.57 TL‘dir.
- Reklam -
Ventofor Combi Fix Nasıl Kullanılır?

Ventofor Combi Fix hava yolu ile alınmaktadır ve kullanımı diğer ilaçlardan farklıdır. Bu sebeple genellikle inhaler ilaç yazan doktorlar hastalarına detaylı şekilde anlattıktan sonra uygulamalı olarak gösterirler. Aynı şekilde bu grup ilacı veren eczacılarda uygulamalı olarak gösterirler. Eğer nasıl kullanacağınızdan tam emin değilseniz doktorunuza veya eczacınıza uygulamalı olarak göstermelerini isteyin. Çünkü hava ile alınan bu ilacın doğru kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde hiçbir işe yaramaz.
İlaç 12 saat sonra da etkisini göstermeye devam etmektedir. Bu sebeple idame doz olarak kullanılır. Genellikle günde sabah ve akşam olmak üzere iki doz olarak kullanılır. Bir kapsülünde 12 mikrogram vardır. 5 yaşından büyük çocuklar ve yaşlılar da güvenli bir şekilde kullanılabilir. Karaciğer yetmezliği ve böbrek yetmezliği olan kişiler de ilacı doktor kontrolünde kullanabilir.
Erişkin kişilerde bir günde maksimum 4 defa (48 mikrogram) kullanmalıdır. 5 yaşından büyük çocuklarda ise bir günde maksimum 2 defa (24 mikrogram) kullanmaları gerekmektedir. Yaşlılarda kişinin sağlık durumuna göre doktorları tarafından maksimum dozu belirlenir. Hamilelerin ve emziren annelerin kullanmaması gerekiyor.
Öneri yazısı: İprasal
- Reklam -
Ventofor Combi Fix Ne İşe Yarar?

Ventofor Combi Fix solunum yollarının genişlemesini sağlar. Etkisini 15 dakika içinde göstermeye başlar ve bu etki 12 saatin üzerinde devam eder. Bu sebeple düzenli tedavilerde kullanılır. Tedavinin kesilmesi gerektiği durumlarda ise birden değil aşamalı olarak kesilmelidir.
Astım tedavisinde 3. basamaktan sonra kullanılır. Astımın atak tedavisinde etkinliği düşüktür ancak idame tedavisinde etkilidir. Hastalığın seviyesine göre dozajı değişmektedir. Genellikle günde iki defa 12 mikrogramdan toplamda 24 mikrogram doz yeterlidir. Hava açlığı çektiğiniz zaman kısa etkili ilacınız yoksa 1 doz kullanabilirsiniz. Haftada 4 defadan fazla hava açlığı çekerseniz doktorunuza başvurup tedavinizi düzenleyip aldığınız dozu ayarlamasını isteyiniz.
KOAH idame tedavisinde kullanılır. Genellikle 2 doz olarak kullanılır. Ancak çocuklarda daha düşük dozla başlanması gerekmektedir. Hastalığın durumu kontrol altında ise doktor kontrolünde alınan doz azaltılarak iyi gelen minimum doz bulunur. KOAH alevlenmesinde tercih edilmez.
- Reklam -
Amfhttps://tr.wikipedia.org/wiki/Amfizemizem hastalarında cerrahi öncesinde son aşamada kullanılır. Nefes alma sorunu yaşayanlarda günde 2 dozla başlanır. KOAH tedavisinde olduğu gibi hastalık kontrol altına alınmaya çalışılır. Kontrol altında değilse doz miktarı arttırılır. Kontrol altına alındıktan sonra doktor kontrolünde dozu azaltılmalıdır. Hastalığa etkili minimum doz bulunur ve bu şekilde kullanılmaya devam edilir.
Urocare 3Gr. Nedir yazımıza göz atabilirsiniz.
Ventofor Combi Fix Yan Etkileri Nelerdir?

Ventofor Combi Fix yan etkileri baş ağrısı ve titremedir. Bunlar en sık görülen yan etkileridir. Kimi bireylerde baş ağrısı, hafif boğaz ağrısı ve öksürük gözlemlenebilir. Bu belirtilere ses boğuklaşması eşlik edebilir. Bunlar genellikle geçici yan etkilerdir. Uzun süre devam etmez. Yan etkiler kısa süre içerisinde geçmiyorsa doktorunuza başvurmanız gerekir.
- Reklam -
Titreme yaygın olan diğer yan etkidir. Titremeye çarpıntı ve baş ağrısı eşlik edebilir. Nadir de olsa bu kişilerde huzursuzluk, endişe-kaygı, sinirlilik, uykusuzluk ve baş dönmesi gözlemlenir. Bu yan etkileri hissettiğinizde de vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmalısınız. Doktorunuz gerekli önlemleri alacaktır.
Magvital ve Glifor 1000 mg yazılarımıza göz atabilirsiniz.
Ventofor Combi Fix Kullananlar İçin Tavsiyeler
Ventofor Combi Fix kullananların dikkat etmesi gereken ilk nokta ilaç kullanımıdır. İnhaler yolu ilaçlar doğru şekilde kullanılmadığı takdirde emilimi az olmakta hatta hiç olmamaktadır. Bu sebeple doğru şekilde kullanmak bu tarz kullanılan ilaçlar için çok önemlidir. İlaç dozunu arttırmanıza rağmen değişim olmuyorsa ilacı nasıl kullanmanız gerektiğini tekrarda gözden geçirin.
- Reklam -
İlacı kullananların dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise ağızda mantar oluşumudur. Bu durum direkt olarak ilacın yan etkisi değildir. Ancak ilaçta kortikosteroid bulunduğu için ağızda geçici olarak immun sistemi baskılar. Bundan korunmanın yolu ise ilacı kullandıktan sonra ağzınızı bol su ile çalkalamaktır. Çok nadir görülse de ağız hijyeni iyi olmayan kişilerde ağızda beyaz nokta şeklinde görülebilen mantar oluşabilir.
Sıkça Sorulan Sorular
Ventofor Combi Fix kilo aldırır mı?
Nefes yoluyla alınan ilaçların kişinin iştahı üzerine hiçbir etkisi yoktur. Bu nedenle kilo aldırmazlar.
Ventofor Combi Fix etken maddesi nedir?
Ventofor Combi Fix’in her bir kapsülünde 320 mcg budesonid ve 9 mcg formoterol fumarat dihidrat bulunmaktadır.