Sırbistan Asgari Ücret 2023 – GÜNCEL! – Sırbistan’da Yaşam!

Sırbistan Asgari Ücret 2023 – GÜNCEL! – Sırbistan’da Yaşam!

Son dönemde Avrupa’ya yerleşmeyi planlayanların sayısında ciddi bir artış var. Sırbistan ekonomisi, son yıllarda %4 ila %7 arasında bir büyüme göstermiş ve ülke dikkatleri üzerine çekmiştir. Ekonomik büyümenin yanı sıra Sırbistan, doğal ve tarihi güzellikleriyle de adından sıkça söz ettiriyor.

Bu içerikte 2023 Sırbistan asgari ücret bilgisini tüm detaylarıyla paylaştık. Ayrıca Sırbistan pahalı mı diye merak edenleri de cevapsız bırakmadık… Nasıl mı? Elbette Sırbistan market fiyatları gibi yaşam giderlerini paylaşarak.

Bu içerikte Sırbistan’da asgari ücret ne kadar ve bu ülkede hangi meslek ne kadar kazanıyor açıklıyoruz. Bakalım Sırbistan’da hayat ucuz mu ve bu ülkede asgari ücretle yaşanır mı? Sırbistan ev fiyatları (kiraları) ne kadar? Cevaplar aşağıda!

Sırbistan Asgari Ücret Ne Kadar?

Sırbistan Asgari Ücret

Sırbistan’da asgari ücret 2023 yılında ciddi bir artış gösterdi. Son yıllarda ekonomik kalkınma yaşayan Sırbistan’da asgari ücret kaç euro? Bu sorunun yanıtına geçmeden önce cevaplamamız gereken çok önemli bir soru daha var: Sırbistan para birimi nedir?

Sırbistan’da Avrupa Birliği’ne katılma sürecinin ardından Euro kullanılmaya başlandı. Ancak, ülkede hala eski para birimi olan Sırp Dinarı da kullanılıyor. Sırbistan parası piyasalarda kısaca RSD olarak geçiyor.

Şimdi Sırbistan’da asgari ücret kaç dinar bakalım…

2023 yılında yaşanan artışla birlikte Sırbistan asgari ücret ayda 168 saat çalışan bir işçi için 52.023,98 RSD oldu. Sırbistan asgari ücret kaç euro sorusunun yanıtı; 460,21 EUR.

Sırbistan Meslek Maaşları

Sırbistan asgari ücret diğer Avrupa ülkelerine oranla çok yüksek değil. Ancak bu ülkede profesyoneller elbette asgari ücretin çok üzerinde gelir elde ediyor. Şimdi Sırbistan’da hangi meslek ne kadar kazanıyor bakalım…

MeslekAylık Ortalama Kazanç
Doktor330,000 RSD (USD 3185.8)
Hakim354,000 RSD (USD 3417.6)
Avukat249,000 RSD (USD 2403.8)
Banka personeli233,000 RSD (USD 2249.4)
İcra kurulu başkanı296,000 RSD (USD 2857.6)
Finans uzmanı264,000 RSD (USD 2548.7)
Diş hekimi311,000 RSD (USD 3002.4)
Pazarlama uzmanı246,000 RSD (USD 2374.9)
Pilot228,000 RSD (USD 2201.1)
Yabancı dil eğitmeni189,000 RSD (USD 1824.6)
Sırbistan Meslek Maaşları

Meslek maaşları Sırbistan asgari ücretin çok üzerinde öyle değil mi? 

Bu içeriğe de MUTLAKA göz atın, komşu ülke sizi şaşırtacak: Yunanistan Asgari Ücret

Sırbistan’ı Tanıyalım

Sırbistan Asgari Ücret

Sırbistan asgari ücret bilgisinin yanı sıra Sırbistan meslek maaşları da hiç fena değil. O halde gelin bu ülkeyi tarihiyle, doğal güzellikleriyle ve ekonomisiyle biraz daha yakından tanıyalım…

Sırbistan, güneydoğu Avrupa’da yer alan bir ülkedir. Başkenti Belgrad’dır ve nüfusun çoğunluğu Sırpça konuşur. Tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle ünlü olan Sırbistan, Balkanlar’da turizm açısından önemli bir yere sahiptir.

Sırbistan’ın tarihi, Orta Çağ’da Sırp Krallığı’nın kuruluşuna kadar uzanır. Daha sonra Osmanlı İmparatorluğu’nun yönetimi altına giren ülke, 19. yüzyılın sonlarında bağımsızlığını kazanmıştır. II. Dünya Savaşı sırasında Nazi işgaline uğrayan Sırbistan, Yugoslavya’nın dağılmasının ardından 2006 yılında bağımsız bir devlet haline gelmiştir.

Sırbistan’ın kültürü, Ortodoks Hristiyan geleneğine dayanmaktadır. Ülkenin tarihi ve kültürel mirası, çok sayıda müze, kilise, manastır ve kalelerde görülebilir. Sırbistan’ın popüler kültürü arasında müzik, özellikle de geleneksel müzikler önemli bir yere sahiptir. Sırbistan’ın doğal güzellikleri arasında ise nehirleri, gölleri, milli parkları ve dağları yer almaktadır. Ülkenin en büyük nehri olan Tuna Nehri, aynı zamanda ülkenin doğal sınırlarından biridir. Tara Nehri’nin kanyonu, Fruška Gora Milli Parkı ve Kopaonik Dağı gibi yerler turistlerin ilgisini çekmektedir.

Sırbistan’ın ekonomisi, tarım, madencilik, imalat ve turizm sektörlerine dayanmaktadır. Ülke, turizm açısından son yıllarda önemli bir gelişme göstermiştir ve ziyaretçilerine birçok farklı seçenek sunmaktadır.

Sırbistan’da Yaşam Giderleri

Sırbistan asgari ücret rakamını açıkladık, ülkeyi yakından tanıdık. Şimdi biliyorum ki rotasını Avrupa’nın bu güzide ülkesine çevirenlerin aklında bu soru var: Sırbistan’da hayat ucuz mu yoksa pahalı mı? Sırbistan’da yaşam ekonomik açıdan nasıl? 

Öncelikle Sırbistan’da genel yaşam giderlerine bakalım:

  • 4 kişilik bir ailenin Sırbistan’da aylık ortalama gideri: 2,700 EUR
  • Tek kişinin Sırbistan’da aylık ortalama gideri: 1,378 EUR

Bu rakamlara ev kirasının dahil olmadığı belirtelim. Şimdi ise Sırbistan’da yaşam konusunda en çok merak edilen diğer bir konuya açıklık getirelim.

Öneri yazısı: Rusya Asgari Ücret

Sırbistan’da Market Fiyatları Nasıl?

Sırbistan Asgari Ücret

Sırbistan market fiyatları, ülkedeki asgari ücrete oranla düşünüldüğünde pahalıdır diyebiliriz. Şimdi gelin bir Sırbistan marketini turlayalım…

  • 1 litre süt: 1,28 EUR
  • 500 g peynir: 3,85 EUR
  • 1 kg elma: 1 EUR
  • 1 kg patates: 0,88 EUR
  • 12’li yumurta: 2,11 EUR
  • 500 g tavuk göğsü: 3,13 EUR
  • 1 l orta kalite şarap: 6 EUR
  • 2 l kola: 2,13 EUR

Sırbistan Ev Kiraları

Sırbistan Asgari Ücret

Sırbistan asgari ücret ve market giderleri bilgisi kadar ülkedeki ev kiraları hakkında fikir sahibi olmak da önemli. Şimdi gelin, birlikte Sırbistan evlerini gezelim ve Sırbistan ev kiralarına göz atalım.

  • Büyük şehirde, merkezi konumda, 2+1 daire: 1200 EUR
  • Büyük şehirde, merkezi konumda stüdyo daire: 750 EUR
  • Küçük şehirde, merkezi konumda, 2+1 daire: 900 EUR
  • Küçük şehirde, merkezi konumda stüdyo daire: 550 EUR

Mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz: Almanya Asgari Ücret

Sırbistan Emlak Siteleri

Sırbistan’da yaşam ilginizi çekiyorsa sizinle bu ülkede ev bulmanız için Sırbistan’ın en iyi 3 emlak sitesini paylaşıyorum:

  1. 4zida.rs – Sırbistan’ın en popüler emlak sitesidir. Konut, iş yeri, arsa ve diğer emlak türlerinde geniş bir portföye sahiptir.
  2. Nekretnine.rs – Bu site de geniş bir emlak portföyü sunar ve 4zida.rs ile benzer özelliklere sahiptir. Arama sonuçlarınızı fiyat, bölge, emlak türü, oda sayısı gibi kriterlere göre filtreleyebilirsiniz.
  3. Halooglasi.com – Bu site de ülkedeki popüler emlak sitelerinden biridir ve arama özellikleri oldukça detaylıdır.

Sırbistan asgari ücretin ev kiraları göz önünde bulundurulduğunda oldukça düşük olduğunu söyleyebilirim. Yine de şehre uzak noktalarda elbette daha uygun Sırbistan ev fiyatlarına rastlamak mümkün.

Sırbistan’da Gelir-Gider Dengesi Sizce Nasıl?

Bu içerikte Sırbistan’da asgari ücret ne kadar sorusunu detaylı olarak yanıtladım. Ayrıca Sırbistan meslek maaşlarını da size fikir vermesi açısından aktardım. Sizce Sırbistan’da yaşam için asgari ücret yeterli mi? Sırbistan pahalı mı?

Yorumlarda buluşalım ve Sırbistan hakkında tartışalım!

Yorum Bırak
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


İçindekiler