ÖYP 2012 Yönetmeliği AÇIKLANDI!

Yeni Yönetmeliği nasıl buldunuz?

  • Olumlu

    Oy: 76 51.4%
  • Değişen bir durum yok.

    Oy: 74 50.0%

  • Kullanılan toplam oy
    148

fredy06

Öğrenci
(7) ÖYP kapsamında atanmış olup, atanma tarihinden sonra YÖK Yürütme Kurulunca belirlenen lisansüstü eğitim kontenjanları dışında başka bir yükseköğretim kurumu ve/veya bölümde lisansüstü eğitime başlamış araştırma görevlilerine aynı yerde lisansüstü eğitim yaptırmak isteyen yükseköğretim kurumlarının kontenjan talepleri değerlendirmeye alınmaz.

Bu ne demek açıklayabilecek varmı?

Bu madde ;
dil egitimindeyken ÖYP kontenjanları dısında bir lisansüstü eğitime basvurup orada eğitimi devam ettirip dil eğitimi bitince öyp kapsamına aldırmaya engel midir?
yani ÖYP etiğimi veren bir ünide ÖYP kontenjanlarının açılmasını beklemek yerine normal alımlarla yüksek lisansa baslamanın önü kapanmıs mı oluyor?

çok karışık bir yönetmelik yaa :) hazırlayanı tebrik ediyorum. heralde hiçbirşey anlaşılmaması için hazırlanmış...
 

bukbroken

Öğrenci
tek kelimeyle, büyük üniversite mezunlarının önü açılmıştır... zira buradan mezun olan arkadaşların ales'leri yüksek, ortalamaları düşük oluyordu... ne diyeyim... bari %5 bir yükseltme yapsalardı... 4 sene boşuna mı okuduk? sonra, öyp'li olmak, 3 saatlik bir sınava indirgenmiş gibi bir şey olmuş... öss mantığı yani... anlamadım... yabancı literatürü tarayamayan birisi (zira varsa %15 denmiş, yoksa da sorun edilmemiş) öyp'li olabilir... bu nasıl iştir? matematik çalışalım... gerisi hikaye... n(n+1)/2: öyp puanı!...
 
Yeni oranlarla puanım 0,17 puan arttı, artık kimse beni tutamaz :)
Yorumlara bakıyorum da ales/dil/mezuniyet puanlarının ağırlığı konusunda tartışma hala sürüyor ve bitecek gibi de görünmüyor. Herkes konuyu farklı noktadan ele alarak haklı savunmalar öne sürüyor..
Bir de editörlerden ricam, bir tablo hazırlanabilir mi? Yönetmelikte neler değişti, neydi ne oldu, gibi... Belki soru işaretlerini azaltabiliriz bu şekilde
 

robin

Öğrenci
fahrettin bey' in 4 temmuzdaki twitter açıklaması şöyle "Bence 1) Yeni ÖYP usül ve esasları birkaç güne kadar 2) Yeni ÖYP kadroları ise 2 hafta içerisinde açıklanacak :)" yönetmelik o süre içerisinde açıklandı muhtemelen kadroların açıklanması da bu süre içerisinde olacak.yani en geç 2 hafta. ama ben 2 hafta dolmadan açıklanacağını düşünenlerdenim.
 

erzincan

Öğrenci
Haftaya pazartesi derken önümüzdeki hafta pazartesi mi? Yoksa sonraki hafta pazartesi mi?
valla benim haftaya pztesiden anladığım ayın 9undan sonra. istersen numarayı önceki sayfada verdim ara sor.


fahrettin bey' in 4 temmuzdaki twitter açıklaması şöyle "Bence 1) Yeni ÖYP usül ve esasları birkaç güne kadar 2) Yeni ÖYP kadroları ise 2 hafta içerisinde açıklanacak :)" yönetmelik o süre içerisinde açıklandı muhtemelen kadroların açıklanması da bu süre içerisinde olacak.yani en geç 2 hafta. ama ben 2 hafta dolmadan açıklanacağını düşünenlerdenim.
bence haftaya açıklnck daha fazla bekletmezler zaten zaman daralıyor daha tercihler olck sonra yerleştirmeler açklnck vs vs
 

akaling

Öğrenci
belki burası yeri değil ama bu soruya cevap almam gerekli acil benim okulum cari usül ile alım yapacak ve ben oaraya basvuracagım geçen yıl allıma gore puanım yetiyor ancak bolum baskanı ile konustum alınırsan yuksek lısansı aynı yerde yapacakmısım o yuzden yuksek lısansa basvur bıe senen bosa gıtmesin dedi ama ya olmazsa ben yuksek lısansı bırakıp oyp ye basvurabılırmıyı nasıl olacak acil cevap
 

esra-90

Öğrenci
"Madde 6:(4) Yurtiçindeki altı aylık yabancı dil eğitimini tamamlayan ÖYP araştırma görevlileri, kadrolarının bulunduğu yükseköğretim kurumlarına dönerler. Ancak ÖYP araştırma görevlisi olarak atandığı tarihten itibaren; yabancı dil puanı halen 50’nin altında olan araştırma görevlilerinin bir yılın sonunda, yabancı dil puanı 65’in altında olan araştırma görevlilerinin ise iki yılın sonunda kadroları ile ilişikleri kesilir." deniliyor. Peki dil puani 65 üstü olarak öyp yi kazanan birisi de kazandıktan sonra dil için bir sınava tabi tutulacak mı? ya da 65 üstü olanlar için dilden başka bir şart var mı?
 
Üst