evet orası da doğru yaRakamlar farklı demeseydi 3,2 ve 1 ile ilgili durumu şart koşamazdı.
Saygılar, kolay gelsin.
evet orası da doğru yaRakamlar farklı demeseydi 3,2 ve 1 ile ilgili durumu şart koşamazdı.
Saygılar, kolay gelsin.
C. 31
...
Buna göre aralığımız (3,300) olduğu için Çözüm Kümesi = {5,17, 257} 'dir.
Not olarak ekleyeyim hocam, karşılaştığım sorularda şunu gördüm; eğer uç noktaları dahil etmek istemişlerse, kafa karışıklığını önlemek için "3 ve 300 dahil" gibi bir not düşmüşler.
C. 12
...
Son soruda bir şeyi gözden kaçırmışım. Onda düzeltme yaptım bu arada![]()
SOL 1 2 3 4 5 SAĞ
Orhan,Veli,Yahya,Kemal adlı şairler tarafından 1970,1980,1990 ve 2000 yıllarında yazılan A,B,C,D kitaplarıyla ilgili şunlar bilinmektedir:
-bu dört kitap numaralanarak şekildeki gibi yan yana dizilmiştir
-2000 yılında yazılan kitap Orhan'dır
-3 numaralı kitabın yazarı Yahya'dır
-1970 yılında yazılan kitap C dir.
-Orhan'ın kitabı 1990 yılında yazılan kitabın hemen sağında,D nin hemen solundadır.
Bu bilgilere göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
a)1 num.kitap 1990 yılında yazılmıştır.
b)Yahy'nın yazdığı kitap D dir.
c)2 num.kitap C dir.
d)Veli'nin yazdığı kitap A dır.
e)1970 tarihli kitabı Kemal yazmıştır.
2)Verilen bilgiler hangisinin kesin olarak bilinmesini için yeterlidir?
a)Veli'nin kaç numaralı kitabı yazdığı
b)A'nın hangi yıl yazıldığı
c)B'yi kimin yazdığı
d)Kemal'in hangi kitabı yazdığı
e)2 numaralı kitabı kimin yazdığı
3) 1990 yılında yazılan kitabı kimin yazdığının kesinleşmesi için
I. D kitabının hangi yıl yazıldığı
II. 4 nujmaralı kitabı kimin yazdığı
III.1990'da yazılan kitabın numarasının kaç olduğu
bilgilerinden hangilerinin verilmesi gerekir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) I ve III
E) II ve III
cevaplar: C,E,B.
Önemli değil hocam, kolay gelsin...Teşekkür etmek için biraz geç oldu, yine de çok teşekkür ederim. Son soruda 13[SUP]2[/SUP]=269 diye vehmetmişim de 13'ü almamışım. Ivır zıvıra çok kafa yorunca kafa dalıyor işte.
2008 DGS 18. soru ile ilgili yöntem önerebilrimisiniz deneye deneye bir hal oldum![]()
Ekli dosyayı görüntüle 8552008 DGS 18. soru ile ilgili yöntem önerebilrimisiniz deneye deneye bir hal oldum![]()
Ekli dosyayı görüntüle 856birde 59. soru
Sevgili Dostlar,
Ales 2010 İlkbahar Sayısal 1- 14. ve 15. soruların içinden çıkamadım. Bana ayrıntılı çözüm verebilecek olan var mı? Sorular aşağıdadır. Şimdiden teşekkürler.
14. VE 15. SORULARI AŞAĞIDAKİ BİLGİLERE
GÖRE CEVAPLAYINIZ.
Onur, a ile b harflerini istediği kadar kullanarak farklı
uzunluklarda dizgiler yazıyor. Onur’un yazdığı dizgilere
örnekler aşağıda verilmiştir.
ÖRNEKLER:
a→1 uzunluğunda,
b → 1 uzunluğunda,
aa → 2 uzunluğunda,
aab→3 uzunluğunda birer dizgidir.
14. Buna göre, Onur, içinde aa bulunmayan 4 uzunluğunda
kaç dizgi yazabilir?
A) 6 B) 7 C) 8 D) 9 E) 10
15. Buna göre, Onur, içinde bbb bulunmayan en fazla
4 uzunluğunda kaç dizgi yazabilir?
A) 21 B) 22 C) 23 D) 24 E) 26
" Fadime resım sergisine geldiginde herkes onu beklemektedır"" ıfadesınden fadımenın en son gelen kısı oldugunu dusundum hocam. Yanı burak ordadır gıbı bır anlam cıkıyor. Muhakkak hatalar oluyor. İyi bir kaynak evet. Denemelerindede bu tıp hatalar vardı. İyi çalışamalarHocam teşekkürler yorumladığınız için ben de A şıkkı diye düşünmüştüm ama B kesinlikle olamaz ve ayrıca Fadime, Buraktan sonra gelmiş öncülü de tam olarak bilinemez çünkü Fadime'den önce kimin geldiği belli değil ki ben de öyle düşünmüştüm. Yargı aslında iyi bir kaynak ama çek-kopar testlerinde yanlış var bir sürü. Yakıştırmadım yargı yayınlarınaTekrardan teşekkürler...
1)aa bulunmayanları tek tek yazalım
bbbb
abbb
bbab
babb
abbb
abab
abba
baba
8 adet. Bunu soylede bulabılırız. Ama yıne bı yerde yazmak zorunda kalacagız.
a) bbbb uzunlugunda 4 tane b var kac cesıt yazılır dıye dusunelım. bu 1 cesıt yazılır c(4,4)
b) bbba uzunlugunda 3 tane b var c(4,3)=4 farklı sekılde yazılır bunlarda abbb,babb,bbab,bbbb
c)bbaa uzunlugu c(4,2)= 6 farkklı sekılda yazılır ama bu kombınasyonda yanyana gelen aa lar vardır. bbaa,baba,baab,abba,aabb,abab 3 tanesınde aa yanyana gelmıs. 3 unu cıkarırsak burdanda 3 çizgi elde ederiz.
1+4+3= 8 dir.
b) bu seferde bbb bulunmuycak.
1 elemanlı alt kume sayısı 2^1 = 2 dır.
2 elemanlı alt kume sayısı 2^2=4
3 elemanlı alt kume sayısı 2^3=8
4 elemanlı altkume sayısı 2^4=16dır
( permutasyon seklındede tumunu bulurduk ve yıne 4 tanesını cıkarabılırdık.1 çizgililer 2 farkli, 2 çizgililer(2,2) 4 farklı 3 çizgililer(2,2,2) 8 farklı,4 çizgililer(2,2,2,2) 16 farklı der toplarız ve 4 çıkarıız. 30-4=26 olurdu.)
bunlardaa bbb nın yanyana geldıgı durumlar ( bbb,abbb,bbba,bbbb) 4 tanedir.
hepsınden 4 u cıkaralım. 30-4= 26 dır.