ALES Takıldığınız/Çözemediğiniz Sorular Bölümü Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

funda1984

Öğrenci
Uyku uykunun mayasıdır sözü, uykunun hangi özelliğini vurgulamaktadır
a) Kişinin uyudukça daha çok uykusunun gelmesi
b) Kişinin uyuyabilmesi için uykusunun olması gerektiği
c) maya olmadan hiçbir eylemin gerçekleşemeyeceği
d) Uykusu olmayan kişiye hiç bir eylemin fayda sağlayamayacağı
e) Derin ve kesintisiz uyumanın insan sağlığına yararlı olması
Doğru cevap A ama ben B dedim işin içinden çıkamadım:(

cimbom

Öğrenci
hocam cevap a.. maya bir şeyi arttıran şey demek. uykuyu arttıran şey gene uykudur diyor yani uyudukça uykunun arttığını söylüyor..

vitaminc

Öğrenci
bu sınava en iyi hazırlık onceki yılların sorularıdır ve bu mantık sorularını alın elinize oturun 2-3 mantık sorusuna bakın,kendinize ait bir strateji gelistirip kısa sürede cozebilir hale gelirsiniz

M

Merve

Guest
37. Aşağıdakilerden hangisi söyleyenin anılarını yansıtmaktadır?

A) Asmadan sarkan üzümler buğulu görünümleriyle hemen koparıp yeme arzusu uyandırdı bende.
B) Armut ağacının hemen yanındaki, Armutlu Çeşme adını bu ağaçtan almıştır.
C) Her an karşıma güzel bir görüntü çıkabileceği için, fotoğraf makinemi hep yanımda taşırım.
D) Geçmişte kalan günleri yeniden yaşamak istemenin hiçbir anlamı yok.
E) Zamanın, bütün acıları unutturacağı görüşüne katılmıyorum.

gokhan244

Öğrenci
c şıkkı olması lazım. çünkü daha önce güzel görüntüler çıkmış ve fotolarını çekmiş ki o yüzden yanında fotograf makinesi taşıyor gibi geldi bana

M

Merve

Guest
c şıkkı olması lazım. çünkü daha önce güzel görüntüler çıkmış ve fotolarını çekmiş ki o yüzden yanında fotograf makinesi taşıyor gibi geldi bana
ben de öyle düşündüm ama değil işte..A seçeneği.. "geçmişte yaşadığı bir anı anlattığı A seçeneği anıdır" şeklinde açıklanmış...

öyp-psy

Öğrenci
A) Asmadan sarkan üzümler buğulu görünümleriyle hemen koparıp yeme arzusu uyandırırdı bende. şeklinde oolması gerek ya.

gokhan244

Öğrenci
evet diğer seçenek de o düşünülür ama ne bileyim ya çok çelişkiliymiş merak etme böyle bir soru çıkmaz:)

gokhan244

Öğrenci
yok ya benim uykum gelmiş anlaşılan ben yatayım en iyisi arkadaş uyandırırdı olması lazım demiş ben ise soruyu aynen yazarak evet uyandırdı olması gerek demişim neyse arkadaşlar herkese iyi geceler. şimdiden başarılar umarım herkesin sınavı iyi geçer:)

M

Merve

Guest
yok ya benim uykum gelmiş anlaşılan ben yatayım en iyisi arkadaş uyandırırdı olması lazım demiş ben ise soruyu aynen yazarak evet uyandırdı olması gerek demişim neyse arkadaşlar herkese iyi geceler. şimdiden başarılar umarım herkesin sınavı iyi geçer:)
:) size de iyi geceler...

ymtunç

Öğrenci
İçecekli olan mantık sorusunun yanlış olduğunu düşünüyorum. "Yemekten sonra içilen içeceklerden her biri farklı bir kişi tarafından içilmiştir." ibaresi yemekten sonra içilen bütün içeceklerin içildiğini anlatmamaktadır. Yemekten sonra içilmiş olanların her biri farklı kişi tarafından içilmiştir anlamı çıkıyor. Aksi durumda da soru çözülememektedir. Konuyla ilgili sıkıntısı olan başka biri daha var mı yoksa kendi kendime mi kuruntu yapıyorum acaba?

metinmat

Öğrenci
evet ymtunç bence de dediğiniz gibi o ibare tüm içeceklerin içildiğini sanki anlatmıo gibi ama yanılıo muyum bilmiorum

edaa23

Öğrenci
Arkadaşlar yardıııım!
3 üzeri x=5 olduguna gore
15 üzeri x/x+1 ifadesının sonucu nedir?
A.5 B.9 C.15 D.18 E.25

edaa23

Öğrenci
pekı bı tane daha yapamadım ,yardımcı olursan sevınırım.

x ve y birerdoğal sayı ve
125 üzerix.16 üzeriy çarpımı sonucu 13 bas.enküçük doğal sayı ise x+y=?
A.5 B.7 C.9 D.11 E.13

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...