ALES Takıldığınız/Çözemediğiniz Sorular Bölümü Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

eylül

Öğrenci
Küme Sorusu:
Bir sınıftaki 57 öğrenciden her biri en az bir en çok 3 oyun oynayabiliyor. 22 kişi futbol, 20 kişi basketbol, 38 kişi voleybol oynayabilmektedir. 5 kişi futbol ve basketbol, 8 kişi futbol ve voleybol oynayabiliyor. 3 kişi de her üç oyunu oynayabiliyor. Buna göre voleybol ve basketbol oynayabildiği halde futbol oynamayan kaç öğrenci vardır? c:10

Pcbaz

Öğrenci
arkadaşlar merhaba, benim de şöyle bir sorum olacak;

|x-2| + |x+3| = 5 ise x' in çözüm kümesi nedir?

bu sorunun en kolay çözüm yöntemi nasıldır acaba? ben x>2 , -3<= x <= 2 ve x<-3 için kabul ederek çözüyorum ancak bu yöntem bana uzun geliyor. daha kısa bir yöntem bilen varsa ve paylaşırsa çok sevinirim :)

hasan0688

Araştırma Görevlisi

bu sorunun en kolay çözüm yöntemi nasıldır acaba? ben x>2 , -3<= x <= 2 ve x<-3 için kabul ederek çözüyorum ancak bu yöntem bana uzun geliyor. daha kısa bir yöntem bilen varsa ve paylaşırsa çok sevinirim :)

şimdi doğru mu bilmiyorum ama ben birinci ihtimal olduğu gib mutlak dğer dışına çıkardım x=2 oluyor.
2. ihtimalde - ile çarpıp dışarı çıkardım x -3 çıktı doğru mu bilmiyorum ama

Pcbaz

Öğrenci
Başka bir platformda bir arkadaş bu soru tipi için;

Y=|x-a|+|x-b| fonksiyonunda y=|a-b| ise ç.k.=[a,b] olduğunu söyledi.
Bence bu yol zaman açısından daha kullanışlı.

utkuanil

Öğrenci

mutlak değer içleri sıfıra eşitlenir;
|x-2|=0 x=2 olur
|x+3|=0 x=-3 olur
çözüm kümesi 2 ve -3 den oluşur.

bilge baran

Öğrenci
1) Büyük adamların ..... güneş tutulmasına benzer, onları herkes görür.

A) Yetenekleri
B) Başarıları
C) Duyguları
D) Hataları
E) Sorunları

2) Aşağıdaki sözler anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturacak şekilde sıralandığında hangisi baştan ikinci olur?

1.Döne döne yükselen
2.Hemen göze çarpan
3.Saydam cam içinde
4.Beyaz ya da renkli helezonlarıyla
5.Çeşmibülbül
6.Cam sanatının özgün tekniklerinden biridir.

(1'in doğru yanıtı hataları, 2'ninki döne döne yükselen.)

bilge baran

Öğrenci
1) Aşağıdaki sayılardan hangisi sayı doğrusunda 3/10 kesri ile 11/5 kesrine eşit uzaklıktadır?
( Doğru yanıt 5/4)

2) a ile b ardışık tam sayıdır.
a=2b+3
olduğuna göre, a'nın alabileceği değerler toplamı kaçtır?
( Doğru yanıt -6)

musteacher

Öğrenci
Küme Sorusu:
Bir sınıftaki 57 öğrenciden her biri en az bir en çok 3 oyun oynayabiliyor. 22 kişi futbol, 20 kişi basketbol, 38 kişi voleybol oynayabilmektedir. 5 kişi futbol ve basketbol, 8 kişi futbol ve voleybol oynayabiliyor. 3 kişi de her üç oyunu oynayabiliyor. Buna göre voleybol ve basketbol oynayabildiği halde futbol oynamayan kaç öğrenci vardır? c:10
özür dilerim ya alıntı yapmamışım, antibiyotik alıp 23.30 a kadar kalınca böle oluyomuş, 10 da uyuyorum da:)) cevaba yukardaki posttan bakabilirsin:))

M.Akif

Öğrenci
1) 0.3 + 2.2 = 2.5 2.5/2= 1.25 = 5/4

2) b+1 = 2b+3 ise b = -2 a= -1
b-1 = 2b+3 ise b = -4 a= -5

a ' nın değerleri toplamı (-1) + (-5) = -6

M.Akif

Öğrenci
bu arada bilge baran isimli arkadaşın sorusuna cevap yazmıştım ama alıntı yapmayı unutmuşum .)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...