bilge baran
Öğrenci
1) 0.3 + 2.2 = 2.5 2.5/2= 1.25 = 5/4
2) b+1 = 2b+3 ise b = -2 a= -1
b-1 = 2b+3 ise b = -4 a= -5
a ' nın değerleri toplamı (-1) + (-5) = -6
Evet, anladım. 2'nin cevabı güzelmiş. Teşekkür ederim...
1) 0.3 + 2.2 = 2.5 2.5/2= 1.25 = 5/4
2) b+1 = 2b+3 ise b = -2 a= -1
b-1 = 2b+3 ise b = -4 a= -5
a ' nın değerleri toplamı (-1) + (-5) = -6
Rica ediyorum benim de sorularım var arkadaşlar yapıp anlatacak olanlar olursa sevinirim , bir tanesi şu:Ekli dosyayı görüntüle 720Küme sorusunu cevaplayan musteacher arkadaş cevap net ve de oldukça anlaşılır, hatamı nerede yaptığımı fark ettim çok teşekkür ediyorum...
çok süper anlatmışsıın , çok teşekkürler sana. bi tane daha o zamanABD ve ADC üçgenleri içindeki üçgenler ayrı ayrı incelenecektir çünkü |BE| ve |BF| doğru parçaları doğrusal değildir. En soldaki üçgene BLX üçgeni diyelim (X köşesi |BD| doğru parçasını kesen en soldaki yer olsun). BLX'in içindeki diğer doğru parçaları kullanılarak 6 üçgen çizilebilir ve aynı durumda toplam 6 üçgen vardır.
6x6=36 elde edilir. Son durumda büyük üçgeni de eklersek 37 üçgen çilizebilir.
çok süper anlatmışsıın , çok teşekkürler sana. bi tane daha o zamanEkli dosyayı görüntüle 721 bana çok saçma bi soru gibi geldi, cevap c imiş.
çok teşekkürler irmcskn , ben bunu 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi heralde, bu tip sorular çıkıyomu peki gerçekten? inşallah çıkmıyodur! bi tane daha sormak istiyorum ,Ekli dosyayı görüntüle 722 soru kökü anlaşılır olmayabilir belki diye burada da yazayım:Aslında banada saçma gelen sözel mantık tipi sorularından. Şöyle düşüneceksiniz:
TALAT
KLMLLKK
Baş ve sonu düşünücez.
T başta iken "K " olmus sonda iken "KK" olmus
A başta iken L olmuş sonda iken LL olmus.
L ortada geriye kalan M oluyor.
O halde ATLAT = A başta oldugundan tek L
T başta oldugundan tek K
L ortada yine M olur
A sonda ike LL
T sonda iken KK olmuş.
ATLAT = LKMLLKK
Yani harflerin başındayken aldıgı duruma sonundayken aldıgı duruma farklı olanda ortadayken aldıgı durumu göz önüne getirirsek sonuca erişiriz.
..........................Rica ediyorum benim de sorularım var arkadaşlar yapıp anlatacak olanlar olursa sevinirim , bir tanesi şu:Ekli dosyayı görüntüle 720
çok teşekkür ederim peki böyle bir yamuk sorusunu nasıl çözebiliriz acaba?Ekli dosyayı görüntüle 723..........................
2.çözüm yolu;
Bu tip üçgen sorularında bir köşe sabit bir tepe noktası olarak alındıktan sonra üçgeni oluşturacak diğer iki köşe var olan noktalar arasından kombinasyonla seçilir... BAD üçgeninde B köşesini sabit tutup üçgenin tepe noktası olarak alırsak, üçgeni oluşturacak diğer 2 köşe L doğrusu üzerindeki 4 noktadan; (4/2)'li kombinasyonuyla seçilir ve 6 üçgen bulunur. Bu durum 3 doğru üzerine de uygulanır. BAD üçgeninde toplam 18 üçgen bulunur. Aynı şey ADC üçgeninde de uygulanır ve orada da 18 üçgen bulunur. Toplamda 36+1 (büyük üçgen)=37 bulunur....
..........çok teşekkür ederim peki böyle bir yamuk sorusunu nasıl çözebiliriz acaba?Ekli dosyayı görüntüle 723
..........
cevabı 225 buldum doğru mu?
çok teşekkürler irmcskn , ben bunu 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi heralde, bu tip sorular çıkıyomu peki gerçekten? inşallah çıkmıyodur! bi tane daha sormak istiyorum ,Ekli dosyayı görüntüle 722 soru kökü anlaşılır olmayabilir belki diye burada da yazayım:
yukarıdaki sol tarafta verilen ve rakamları harflerle gösterilen iki basamaklı sayılar, sağ tarafta verilen sayılarla eşleştiriliyor. (71, 25, 67,36)
44ün cevabı:b
45in cevabı:d
bir de c+f toplamını sormuş o da 2 imiş.
Rica ediyorum benim de sorularım var arkadaşlar yapıp anlatacak olanlar olursa sevinirim , bir tanesi şu:Ekli dosyayı görüntüle 720
Rica ederim.
Sorunun cevabı:
AB 71
CD 25
DE 67
EF 36 Sayılara bakarsak eger 36, 67, 71, 25 şimdi burdaki aynı duzeni Harflerle yapalım. Yani aynı harflı olanları arka arkaya koyalım. CD, DE,EF,AB olur burdan bakarsak Zaten AB 25 dir. Digerleride duzeni saglamaları için sıralama CD=36 DE=67 EF= 71 AB=25 olur olur. A=2 B=5 C= 3 D= 6 E=7 F= 1 olur. C+F= 3+1= 4 olur.
MantıklıBu soruyu bırıne sormustum bana verdiği direk cevap şuydu: 3 . C(4,2) + 2. C(4,2) +1 = 37 (benim cevabım: daha kısası yokmuydu? Mesela 5. C(4,2) +1 demeliydi. ) Aynısını bende yazmak istedim bi an için. En son bu tarz sorularınn çözüm yöntemini ögrendigimde anlamını kesfetmiştim.Arkadaşlar çok güzel anlatmış.