ALES Takıldığınız/Çözemediğiniz Sorular Bölümü Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

eylül

Öğrenci
Küme sorusunu cevaplayan musteacher arkadaş cevap net ve de oldukça anlaşılır, hatamı nerede yaptığımı fark ettim çok teşekkür ediyorum...

Mustafa

Araştırma Görevlisi
ABD ve ADC üçgenleri içindeki üçgenler ayrı ayrı incelenecektir çünkü |BE| ve |BF| doğru parçaları doğrusal değildir. En soldaki üçgene BLX üçgeni diyelim (X köşesi |BD| doğru parçasını kesen en soldaki yer olsun). BLX'in içindeki diğer doğru parçaları kullanılarak 6 üçgen çizilebilir ve aynı durumda toplam 6 üçgen vardır.
6x6=36 elde edilir. Son durumda büyük üçgeni de eklersek 37 üçgen çilizebilir.

musteacher

Öğrenci
ABD ve ADC üçgenleri içindeki üçgenler ayrı ayrı incelenecektir çünkü |BE| ve |BF| doğru parçaları doğrusal değildir. En soldaki üçgene BLX üçgeni diyelim (X köşesi |BD| doğru parçasını kesen en soldaki yer olsun). BLX'in içindeki diğer doğru parçaları kullanılarak 6 üçgen çizilebilir ve aynı durumda toplam 6 üçgen vardır.

6x6=36 elde edilir. Son durumda büyük üçgeni de eklersek 37 üçgen çilizebilir.
çok süper anlatmışsıın , çok teşekkürler sana. bi tane daha o zaman:)Ekli dosyayı görüntüle 721 bana çok saçma bi soru gibi geldi, cevap c imiş.

irmcskn

Ordinaryüs Profesör Doktor
çok süper anlatmışsıın , çok teşekkürler sana. bi tane daha o zaman:)Ekli dosyayı görüntüle 721 bana çok saçma bi soru gibi geldi, cevap c imiş.

Aslında banada saçma gelen sözel mantık tipi sorularından. Şöyle düşüneceksiniz:

TALAT

KLMLLKK

Baş ve sonu düşünücez.

T başta iken "K " olmus sonda iken "KK" olmus
A başta iken L olmuş sonda iken LL olmus.
L ortada geriye kalan M oluyor.

O halde ATLAT = A başta oldugundan tek L
T başta oldugundan tek K
L ortada yine M olur
A sonda ike LL
T sonda iken KK olmuş.
ATLAT = LKMLLKK

Yani harflerin başındayken aldıgı duruma sonundayken aldıgı duruma farklı olanda ortadayken aldıgı durumu göz önüne getirirsek sonuca erişiriz.

musteacher

Öğrenci
Aslında banada saçma gelen sözel mantık tipi sorularından. Şöyle düşüneceksiniz:

TALAT

KLMLLKK

Baş ve sonu düşünücez.

T başta iken "K " olmus sonda iken "KK" olmus
A başta iken L olmuş sonda iken LL olmus.
L ortada geriye kalan M oluyor.

O halde ATLAT = A başta oldugundan tek L
T başta oldugundan tek K
L ortada yine M olur
A sonda ike LL
T sonda iken KK olmuş.
ATLAT = LKMLLKK

Yani harflerin başındayken aldıgı duruma sonundayken aldıgı duruma farklı olanda ortadayken aldıgı durumu göz önüne getirirsek sonuca erişiriz.
çok teşekkürler irmcskn , ben bunu 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi heralde, bu tip sorular çıkıyomu peki gerçekten? inşallah çıkmıyodur! bi tane daha sormak istiyorum ,Ekli dosyayı görüntüle 722 soru kökü anlaşılır olmayabilir belki diye burada da yazayım:
yukarıdaki sol tarafta verilen ve rakamları harflerle gösterilen iki basamaklı sayılar, sağ tarafta verilen sayılarla eşleştiriliyor. (71, 25, 67,36)
44ün cevabı:b
45in cevabı:d
bir de c+f toplamını sormuş o da 2 imiş.

eylül

Öğrenci
Rica ediyorum benim de sorularım var arkadaşlar yapıp anlatacak olanlar olursa sevinirim , bir tanesi şu:Ekli dosyayı görüntüle 720
..........................
2.çözüm yolu;
Bu tip üçgen sorularında bir köşe sabit bir tepe noktası olarak alındıktan sonra üçgeni oluşturacak diğer iki köşe var olan noktalar arasından kombinasyonla seçilir... BAD üçgeninde B köşesini sabit tutup üçgenin tepe noktası olarak alırsak, üçgeni oluşturacak diğer 2 köşe L doğrusu üzerindeki 4 noktadan; (4/2)'li kombinasyonuyla seçilir ve 6 üçgen bulunur. Bu durum 3 doğru üzerine de uygulanır. BAD üçgeninde toplam 18 üçgen bulunur. Aynı şey ADC üçgeninde de uygulanır ve orada da 18 üçgen bulunur. Toplamda 36+1 (büyük üçgen)=37 bulunur....

musteacher

Öğrenci
..........................
2.çözüm yolu;
Bu tip üçgen sorularında bir köşe sabit bir tepe noktası olarak alındıktan sonra üçgeni oluşturacak diğer iki köşe var olan noktalar arasından kombinasyonla seçilir... BAD üçgeninde B köşesini sabit tutup üçgenin tepe noktası olarak alırsak, üçgeni oluşturacak diğer 2 köşe L doğrusu üzerindeki 4 noktadan; (4/2)'li kombinasyonuyla seçilir ve 6 üçgen bulunur. Bu durum 3 doğru üzerine de uygulanır. BAD üçgeninde toplam 18 üçgen bulunur. Aynı şey ADC üçgeninde de uygulanır ve orada da 18 üçgen bulunur. Toplamda 36+1 (büyük üçgen)=37 bulunur....
çok teşekkür ederim peki böyle bir yamuk sorusunu nasıl çözebiliriz acaba?Ekli dosyayı görüntüle 723

eylül

Öğrenci
Paralel iki doğruların her birinin üzerinde 6 şar nokta var... yamuk oluşturabilmek için üstteki doğrudan da alttaki doğrudan da 2 şer nokta almamız gerekir.... bunun için üst taban ve alt taban 6 noktadan (6/2) 'li kombinasyonu şeklinde oluşturulacak .... yani toplamda;

(6/2) .(6/2) = 15.15=225....

irmcskn

çok teşekkürler irmcskn , ben bunu 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi heralde, bu tip sorular çıkıyomu peki gerçekten? inşallah çıkmıyodur! bi tane daha sormak istiyorum ,Ekli dosyayı görüntüle 722 soru kökü anlaşılır olmayabilir belki diye burada da yazayım:
yukarıdaki sol tarafta verilen ve rakamları harflerle gösterilen iki basamaklı sayılar, sağ tarafta verilen sayılarla eşleştiriliyor. (71, 25, 67,36)
44ün cevabı:b
45in cevabı:d
bir de c+f toplamını sormuş o da 2 imiş.

Rica ederim.

Sorunun cevabı:
AB 71
CD 25
DE 67
EF 36 Sayılara bakarsak eger 36, 67, 71, 25 şimdi burdaki aynı duzeni Harflerle yapalım. Yani aynı harflı olanları arka arkaya koyalım. CD, DE,EF,AB olur burdan bakarsak Zaten AB 25 dir. Digerleride duzeni saglamaları için sıralama CD=36 DE=67 EF= 71 AB=25 olur olur. A=2 B=5 C= 3 D= 6 E=7 F= 1 olur. C+F= 3+1= 4 olur.

Rica ediyorum benim de sorularım var arkadaşlar yapıp anlatacak olanlar olursa sevinirim , bir tanesi şu:Ekli dosyayı görüntüle 720

Bu soruyu bırıne sormustum bana verdiği direk cevap şuydu: 3 . C(4,2) + 2. C(4,2) +1 = 37 (benim cevabım: daha kısası yokmuydu? Mesela 5. C(4,2) +1 demeliydi. ) Aynısını bende yazmak istedim bi an için. En son bu tarz sorularınn çözüm yöntemini ögrendigimde anlamını kesfetmiştim. :) Arkadaşlar çok güzel anlatmış.

musteacher

Öğrenci
Rica ederim.

Sorunun cevabı:
AB 71
CD 25
DE 67
EF 36 Sayılara bakarsak eger 36, 67, 71, 25 şimdi burdaki aynı duzeni Harflerle yapalım. Yani aynı harflı olanları arka arkaya koyalım. CD, DE,EF,AB olur burdan bakarsak Zaten AB 25 dir. Digerleride duzeni saglamaları için sıralama CD=36 DE=67 EF= 71 AB=25 olur olur. A=2 B=5 C= 3 D= 6 E=7 F= 1 olur. C+F= 3+1= 4 olur.

çok sağol ben bu soruyu biraaz yanlış anlamışım, harfler karşılarındaki sayıları ifade ediyor diye anladım bu ne böyle demiştim.

Bu soruyu bırıne sormustum bana verdiği direk cevap şuydu: 3 . C(4,2) + 2. C(4,2) +1 = 37 (benim cevabım: daha kısası yokmuydu? Mesela 5. C(4,2) +1 demeliydi. ) Aynısını bende yazmak istedim bi an için. En son bu tarz sorularınn çözüm yöntemini ögrendigimde anlamını kesfetmiştim. :) Arkadaşlar çok güzel anlatmış.
Mantıklı:)

irmcskn

Yargıda guzel sorular var ama ben ıhtıyacın denemelerınıde çözmenızı tavsiye ederim. Faha farklı konular uzerınde durmus.

musteacher

Öğrenci
ihtiyaç düşünmüştüm aslında ama çözümlü satılıyodu, değermi acaba diye düşünmüştüm ; bir de bu benim ilk ales deneme alışım açıkçası pek araştırmadan direk aldım. bu biterse o zaman ihtiyaç alırım inşallah. teşekkür ederim tavsiyene.

irmcskn

Benımde ılk denemem yargıydı. Arastırmadan almıstım. BAzı yanlıs sorular vardı ama cok degıldı. Hatta duruyorlar. Söylersen bakıp yardım edebılırım. Ihtıyac çözümlu evet ve cozumlerıde cok kötü degil. Zaten genelde çözümlerıne bakacagın soru sayısı az oluyor. Evde çalışan bırı ıcın çözümlü daha ıyı oluyor. Şimdi irem yayınları çözüyorum o ıhtıyactan sonra çerez gibi geliyor. İhtiyacın denemeleri zor fakat görülmesi gereken sorular var.

musteacher

Öğrenci
Evet çok haklısınız daha 4 tanesini çözmeme rağmen yanlış sorularla çok karşılaştım ben de , keşke bu forumda bu konuşmalar ben almadan başlasaydı:) bitirebilirsem inşallah ihtiyaç alırım o zaman , zor soruları görmek daha mantıklı sınava iyi hazırlanabilmek için . Ama yine çözdükçe yargıyı yanlış gördüğüm ve yapamadığım soruları sorarım irmcskn.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...