ÖYP 2012 Yönetmeliği AÇIKLANDI!

Yeni Yönetmeliği nasıl buldunuz?

  • Olumlu

    Oy: 76 51.4%
  • Değişen bir durum yok.

    Oy: 74 50.0%

  • Kullanılan toplam oy
    148

mcakb

Araştırma Görevlisi
en son girilen ales ve dil puanı diyor. önceden isteyen istediği puanı kullanıyordu burda da bir değişme olmuş sanırım...

Değiklik yok, hala istediğiniz puanı kullanıyorsunuz.

Örnek vermek gerekirse,

Bu yıl başvurdunuz, kazanamadınız.

Arada ALES'e girdiniz, daha iyi bir puan aldınız. Önümüzdeki yıl o puan ile güncelleyebiliyorsunuz. Mesele bundan ibaret.
 

erdemkan

Öğrenci
Yeni yönetmelikte senet konusunun ayrıntılı açıklanacağını düşünüyordum. Ona da değinilmemiş. Meselâ atanılan kurum ile lisansüstü eğitim yapılan kurum aynı ise senet imzalanacak mı belli değil...

o 35 inci madde ile alakalı bir durum. Senet imzalatmıyorlar. Cünkü 35. madde de eğitim amacıyla başka şehirde bir üniversiteye gönderilirse senet yapılır diyor. ÖYP ile alakalı birşey değil. Caride bile araştırma görevlisi olarak başka şehire gönderilirseniz senet imzalatırlar.
 

aslick

Öğrenci
jikki Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar, benim bi sorum olacak yeni yönetmelikle ilgili...

2011 haziran atamasında bi yeri kazanıp gitmemiştim, 2011 aralık atamasında puanımda %3 kesinti olmuştu ve hiçbir yeri kazanamadım.. bu yeni atamada puanımda % 10 kesinti olacak mı , yoksa 1 yıl geçtiği için herhangi bir kesinti olmayacak mı ??

bugun itibari ile yürürlüğe girmiş bulunuyor bu sebeple, önceden başvurup gitmediyseniz bu alımlarda %10 etkiler sizi gibi geliyor.

2013 ek alimlara kadar puaninizdan %10 kesinti olacak
 

bilge baran

Öğrenci
Bence en radikal karar lisansüstü yerleştirmelerin de merkezi sistemle yapılması:
(3) Belirlenen kontenjanlara başvuracak adaylarda aranacak asgari şartlar (mezuniyet alanı, ALES, yabancı dil ve not ortalaması) Yükseköğretim kurumlarınca belirlenir. Lisansüstü eğitim kontenjanlarına yerleştirmeler adayların ÖYP puanı esas alınarak YÖK tarafından merkezi sistemle gerçekleştirilir.

ÖYP lisans üstü yerleştirmelerinden bahsediyorlar, zaten bu şekildeydi?
 

nahova008

Öğrenci
arkadaşlar ben avukat ile konuştum haziran ayında başvuru yapıp kazandığın halde gitmediğin için bir yıl süresi 2012 hazırada doldğu için puanında kesilme olmayacak dedi.
 

piyanist

Öğrenci
'Özel yetenek sınavıyla lisansüstü eğitime öğrenci kabul eden anabilim dalları için ise ilgili Yükseköğretim Kurumunca özel yetenek sınavı yapılır. Değerlendirme ve yerleştirme adayların ÖYP Puanının % 75’i ve ilgili Yükseköğretim Kurumunca yapılan Özel Yetenek Sınavının % 25’i hesaplanarak yapılır.'
eee ben ne anladım bu işten cariden ne farkı kaldı zaten caride de ales dil ortalama ve yetenek sınavına girecektim. nezaman nerde olacak ne sorulacak belli değil. e mülakat varsa adam kayırma kaçınılmaz zaten...
 

eroldemcay

Öğrenci
aynen öyle hocam. bu sistemin meyveleri 10 yıl sonra akademik yayın sıralamalarını incelerken göreceğiz.

Hocam oraya gelene kadar ben size başka birşey söyleyeyim. Büüyük üniversitelerde eğitim almak artık çok zor olabilir. Hem bundan önceki 2 dönem öyp'lilerin büyük üniversitelerde asistan kadrosunu doldurmaları, hem de aldığım duyumlara göre "niteliksiz" bulunduğu için artık öyp'li asistan almamaktan yana oldukları sebebiyle.. O halde Öyp amacından sapmış Türkiyenin ihtiyaç duyduğu nitelikli öğretim üyesi yetiştirmek değil, boş kadroları dolduran memur yetiştirme programı olmaktadır.
Durumun ciddiyetini sarsan bir uygulama ortalamanın düşmesi. Ales yok sayılmamalı evet ama belirleyici olmamalı.. dil hele bu kadar davalara konu olmuş iken %15'te bırakılması akıl alır şey değil..
 

rüzgar9

Öğrenci
o 35 inci madde ile alakalı bir durum. Senet imzalatmıyorlar. Cünkü 35. madde de eğitim amacıyla başka şehirde bir üniversiteye gönderilirse senet yapılır diyor. ÖYP ile alakalı birşey değil. Caride bile araştırma görevlisi olarak başka şehire gönderilirseniz senet imzalatırlar.

35. Madde ile ilgili olduğunu biliyordum ama forumda bâzı üniversitelerin yine de imzalattığına dâir bilgiler var (http://www.akademikpersonel.org/thr...ans-veya-Doktora-Yaparsak-Senet-İmzalar-mıyız).
 

ahmet212121475

Öğrenci
ya bir insan belki başka bölümde yüksek lisans yapmak için son aleste kendi bölümü olan ea değil de sözelden girmiş, çok saçma son girilen olması, hastaymış sınavdan çıkmış o son girilen değildir
arkadaşlar daha dikkatli okuyun lütfen güncellenebilir puan diyor yani son 3 yıl içindeki(2012 bahar dahil) en yüksek ales puanınızı kullanabilirsiniz....
 

robin

Öğrenci
peki %10 luk kesinti bundan sonrakilere mi uygulanacak? Temmuz da kazanıp gitmeyenler için durum nedir, anlayamadım.
 
Üst