ÖYP 2012 Yönetmeliği AÇIKLANDI!

Yeni Yönetmeliği nasıl buldunuz?

  • Olumlu

    Oy: 76 51.4%
  • Değişen bir durum yok.

    Oy: 74 50.0%

  • Kullanılan toplam oy
    148

BegümDilara

Öğrenci
hiç bir faydasını göremedim bu sistemin puanı artanların aksine bnm puanım azaldı.sanki herkes anasının karnından alesci doğdu ya bide alesi 60 tutmuşlar.ama haklılar tabi kadroya girildiğinde alese bakılıyor ya....alesi yüksek olacak ama sıra yabancı literatürden akademik bir makale okumaya geldiğinde mööö gibi bakılacak.yada üniversite notumu yükselteyim diye bir amacı olmasın kimsenin hiç.nede olsa mucize sınav ales varya yapıyorsa ne ala ama bide yapamıyosa tamam bitti yandı....Sanki akademik personel olmak sadece tek bir sınavdan ibaretmiş gibi gözümüze soktular bu kocaman yüzdeyi.Alesi yüksek olan arkadaşlara yaradı bu.kimse kusura bakmasın alınmasında....Burdan YÖK' e sesleniyorum '' bu seferde beni şaşırtmadın......yazık....''
 

bahadıroktay

Araştırma Görevlisi
Bu ne biçim değişiklik yaaa, buna değişiklik bile denemez... dip. notunu azaltıp alese eklemekte ne, dile eklenmeliydi %10
puanımı hesaplıyorum bi değişiklik yok resmen

Hocam senin puaninda değişiklik olsun diye yapılmadı bu ayarlama. Ha ne yapıldı onu da bilmiyorum herhalde okullardaki değişik puanlama sistemlerinden ve her okulun farklı not verme alışkanlıkları olduğunfan böyle bir ayarlama yaptılar

Bu arada 0.5 puanlık artış olmuş :)
Keşke ales %95 olsaydı :p
 

ajax

Öğrenci
Şartların bu atamalar öncesinde değişmesi kesinlikle kabul edilemez. insanlar mevcut notlarına ve oranlarına göre plan yapıyor, biz yaptık oldu havasıyla oranlarla oynamak hiç adil değil. Puanları artan arkadaşlar elbetteki haklı olarak sevinecekler ama puan yitirenlerin kayıpları ne olacak? Beni çok etkilemedi ama büyük haksızlık bu son anda oranların değişmesi.
 

shadowofsun

Öğrenci
bir akademisyenin akademik gelişimine ales mi daha çok katkı yapar yoksa dil mi? bence %10'luk artış alese değil dil puanına olmalıydı.

Ales ilerde hiçbir akademisyenin işine yaramayacak ama dil öyle değil. Neyse yine de herkese hayırlı olsun.

Ben bu yüzdelerin sıralamaya çok etki yapacağını sanmıyorum çünkü ales çoğu kişide yüksekti zaten.
 

alpertunga84

Profesör
Şu madde halen duruyor:

"(2) Bu Usul ve Esasların 7 nci maddesi gereğince yabancı dil yeterliliği sağlamak için verilen süreler ile Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği gereğince verilen ek süreler de dâhil olmak üzere eğitim‐öğretim süresi içinde çalışmalarını tamamlayamayan, ÖYP’na devam etmek istemeyen, kadrosunun bulunduğu yükseköğretim kurumunda görevine başlamayan veya görevine başlayıp mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyen ÖYP araştırma görevlilerinin ilişikleri kesilerek haklarında taahhütname ve kefaletname senedi uyarınca işlem yapılır."".

Yani başarısızlık durumunda kadro gidiyor ve senet devreye giriyor.
 

Mefk

Öğrenci
helal mefk böyle gidersen zaten senin öyp'ye ihtiyacın kalmaz merak etme.
Teşekkür ediyorum..Hayatımda hiç ama hiç öypli olmak istemedim.Çalışmaya gittiğim üniversitelerde masalarının başında mesai saatinde yatan uyuyan öyp'liler gördüm. Ne de olsa mantık şuydu : Beni atsalar dil var ales var not var yine ATANIRIM ! O yüzden yatarım kimse bana karışamaz mantığı var.Ama arkadaşlar cari alımda %10 torpil dönüyor ama giren adam akademiyi evi biliyor , atılmak resmen kabus , ne kadar puanın olsada yine bi ilk 4 yine bi bilim sınavı var.Hocalarımızdanda (fen bilimleri) öyplilerin çok boş oldugunu duyuyoruz..
 

BegümDilara

Öğrenci
arkadaşlar bu arada bir şey sormak istiyorum. öyp sisteminde yükseklisans mezunları mezun oldukları için yükseklisans not ortalamasını mı yoksa gene aynı şekilde lisans ortalamasını mı kullanıyorlardı?
 

Mefk

Öğrenci
Ayrıca akademisyen olacak insanların hala excel'e girip , 3 formül yazıp not hesaplayamamasına ve site yönetiminden istemesine şaşırıyorum..
Kazanıpta gitmeyen arkadaşlara 1 yılla kurtamanın mutluluğunu yaşamalarına şaşırıyorum.Hak yemek bir kişinin akademi hayalleriyle oynamak 1 seneymiş..Harikasın Yök.
 
Üst