YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

yenalakkurt

Öğrenci
Hocalarım selamlar.

Bugün bir üniversitenin personel daire başkanından aldığım bir bilgiye göre; ilanların hazır olduğunu ancak ilan edecekleri merciin belli olmamasından dolayı ilanlarını beklettiklerini öğrendim. Anlıyorum ki bu 60 günlük süreç içerisinde çıkacak yeni yönetmeliği bekliyorlar. Bu yönetmeliğin de kısa süre içerisinde çıkmasını beklediklerini ifade ettiler.

Herkese bol bol sabır diliyorum.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Benim anlamadığım neden bu sorunlar sadece ög. görevlisi ilanlarında var neden bu kadar oyalanıyor. Üniversiteler neden ög. üyelerine daha önem veriyor. Ales süresi mahkemece 5 yıl olmusken yök neden hala durumu netleştirmiyor (acaba eski sınavlarda usulsuzlukmu var) iyice kötümser olmaya başladım.

Cok net anladığım konu ise hiç bir bürokrat veya idarecinin umrumda değiliz okullarına alacakları 3-5 öğretim görevlisi onların umrunda değil nasıl olsa günü geçiriyorlar ve koltuk derdinde herkes bireysel düşünüyor.

Çünkü öğretim üyeleri ile öğretim görevlisi ve araştırma görevlilerinin ilan ve atama usulleri birbirinden farklı. Vesile ile daha önce söylediğimi hem tekrar etmiş olayım hem de neyin beklendiğine yönelik fikrimi söyleyeyim. Evet atamalar konusunda 2 yazı gönderdi YÖK ama bu yazılarda özellikle ilan konusunda hiçbir bilgi verilmedi. Daha evvelde söylemiştim Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanlarının atama usul ve esaslarını belirleyen yönetmelik halen yürürlükte ancak pek çok maddesinde sorun var (özellikle Madde 8) 78 sayılı KHK'nın kalkması nedeniyle eğer bugün söylediğim gibi şifahen durdurmadıysa YÖK üniversiteleri bu yönetmelikte bir değişiklik yapacak olabilirler.

Ortak web sayfası konusunu gördüm bir de onunla ilgili yorumum olacak tüm üniversitelerde tıkır tıkır işleyen bir ilan sistemi varken (yöksis ilandan bahsediyorum) yeni bir sisteme geçilmesi hem ekonomik hem de mantıklı görünmüyor. Daha evvel bana verilen bilgi de olduğu gibi ilanların yöksis+Resmi Gazete üzerinden devam edeceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:

mtz

Öğrenci
Memurlar nette bu durumu haber yapan isme mail atalım arkadaslar. Vahdet hoca ve forum dışında sesimiz çıkmıyor.Gercektrn ruhen yiprandik artık.

YÖK, Memurlar, Öğeder ve Eğitim-Sen başta olmak üzere sorunlarımızı pek çok kuruma duyurmak için adeta çırpınıyorum ama bir tanesinden bile yanıt alamıyorum. Belki daha önce görmemişlerdir e-postamı, şimdi görürler umuduyla arada yazıyorum hepsine. Pek çok arkadaşımızın da ilgili kurumlara ulaştığını ancak yanıt alamadığını biliyor ve üzülüyorum.

Mayıs-Haziran'a kadar CİMER üzerinden Bilgi Edinme taleplerine kısa sürede olumlu/olumsuz dönüş oluyordu. Şimdi aylardır yanıt alamıyorum. Sesimizi duymuyorlar mı yoksa duyuyorlar da bir şeyler netleşmediği için mi yanıt yazmıyorlar, bilmiyorum. En azından planlarını bizlere duyursalar, şu alternatifler üzerinde duruyoruz ama zamanla kesinleşecek deseler resmi ağızdan, o bile içimize biraz su serpecek. Yeni eğitim-öğretim dönemi başlıyor, yeni bölümler ve yeni öğrenciler var. Hiç mi Öğr. Görevlisine ihtiyaç yok, anlayabilmiş değilim.

Ales puan geçerliliği ile ilgili yazan [MENTION=103678]kadirk[/MENTION] Danıştay'a itiraz davasını bizzat YÖK açtı hakkımız geri verilsin diye, tereddütleri olsa itirazda bulunmazdı YÖK ve davayı da kazandı YÖK, karar Danıştay sayfasında yayınlandı hatta çoktan yazı gitmiştir YÖK ve üniversitelere ama konu sorulduğunda bilgimiz yok diyor hepsi, kararı açıp okuyun dediğimde de telefon yüzüme kapanıyor. Umarım en kısa sürede her şey netliğe kavuşur, bu belirsizlik insanı yoruyor.

Ayrıca elinden geldiğince bilgi almaya çalışıp buradan bizimle paylaşan arkadaşlara da teşekkür ederim, eğitim dernek ve sendikalarından daha iyi çalışıyorlar gerçekten.

kale17

Öğrenci
Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar bu kadro sorunun gerçekten çok can sıkıcı bir hal aldı bende eşim için takip ediyorum bu hafta için çok umutluyduk ama git gide umutlarımız tükendi diyebilirim benim fikrim siyasilere ulaşmaya çalışmakta fayda var Ç.kale Milletvekili(Grup Başkanvekili) Bülent Turan a ınstragramdan twiterdan facebooktan bence herkes dilediğince bu konuyu yazarsa eminim ki kendisi ilgilenecektir kaldı ki Cumhurbaşkanına kendisi çok yakın bir isim ancak herkes yazmalı İnş. Herşey gönlünüzce en kısa zamanda çözülür Saygılarımla.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Benim için kritik tarih pazar gecesidir. O güne kadar eğer ilan görmezsek yönetmelik çıkmadan ilan göremeyeceğiz demektir. Lakin, memurlar.net ne zaman bir hususu haber yapsa, o husus 2-3 günde çözüme kavuşuyor. Belkide yönetmelik 2-3 güne çıkacak arkadaşlar.

ÖNEMLİ OLAN ŞEY, YENİ YÖNETMELİĞİN İÇERİĞİDİR?

Helena

Kısıtlanmış Üyelik
Bir pdb’den YÖKün yönetmeliği hazırlamalarını beklediklerini ve ilana çıkmayacaklarını duyduğumu yazmıştım. Halen yöke bağlı hareket ediliyor. Kimse uğraşmak istemiyor. Şahsen benim umudum tükendi. Kadrolar açıldığında belki de birçok yüksek puanımızın süresi geçmiş olacak. Geçen gün milli eğitim bakanının açıklamalarını okudum; yüksek öğretimle ilgili de bir şeyler açıklayacaklarını yazıyordu. Belki MEB e bağlanacak. Ama ne olacaksa artık olsa da hepimiz olumlu ya da olumsuz bir sonuç alsak.Yönetmelik ve açıklamalara kadar bir hareketlilik beklemiyorum. Çünkü herkes kendi derdinde. Ekonomi vs. Bu konuyla ilgilenilmiyor. Anladığım şu; bu konu bizden başka kimsenin umrunda değil.
Ayrıca ilanlar çıkmaya başlarsa yine yöksis üzerinden devam edeceğini düşünüyorum. Yaşar Beyin dediği gibi yöksis ve yanında resmi gazete veya dpb olabilir.

Son düzenleme:

exelansss

Öğrenci
2 nolu karanamede madde 6 da 3. Satır üni içinde kadro dağılım üninin görüşü alınarak yükseköğretim kurulu tarafından yapılır diyor. Dağıtım onayını yök veriyor. Neden yök devre dışı diye yazıp duruyorsunz. Ben mi yanlış anlıyorum. Madde açık

tumua

Araştırma Görevlisi
Resmi gazetede yine öğr üyesi ilanı var. Boşuna bekliyoruz yönetmeliği beklemek o açıdan kamuoyu oluşturmak daha mantıklı

kadirk

Öğrenci
26 Eylül Çarşamba'nın da resmi gazetesinde öğretim görevlisi ilanı yok. Umutlar azalıyor.

Öğretim üyeleri neden cıkıyor demiştim bir arkadaş yıl başında alınanlar dedi. Öğretim görevlileride yıl başında alındı normal kadrolar ve 3000 tane gibi bir rakam kullanılmadı. Ben mi yanlış biliyorum

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Mesela alanınızla ilgili 10 kadro açılacaksa, 5 kadro açılabilir, bazı bölümlere yıllarca kadro açılmayabilir. Yönetmeliğin içeriğini bir öğrenebilsek.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar bir noktaya dikkat çekmenizi istiyorum. HSYK'nın ve AYM'nin 19 Eylül'de vermiş olduğu kararlar, 26 Eylül'de Resmi Gazete'de yayınlandı. Tam 7 gün sonra. YÖK'ten 2. yazı geleli tam bir hafta oldu arkadaşlar. Umutların tükenmesi için henüz çok erken diye düşünüyorum. :)

Son düzenleme:

kadirk

Öğrenci
- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar bir noktaya dikkat çekmenizi istiyorum. HSYK'nın 19 Eylül'de vermiş olduğu karar, 26 Eylül'de Resmi Gazete'de yayınlandı. Tam 7 gün sonra. YÖK'ten 2. yazı geleli tam bir hafta oldu arkadaşlar. Umutların tükenmesi için henüz çok erken diye düşünüyorum. :)[/QUOTE]

Ogulhan Hocam, Vahdet hocada 3-4 gün dedi ve eski yazışmalarda da o sekilde notlar var bizde onları düşündükçe umutsuzlaşıyoruz

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar bir noktaya dikkat çekmenizi istiyorum. HSYK'nın 19 Eylül'de vermiş olduğu karar, 26 Eylül'de Resmi Gazete'de yayınlandı. Tam 7 gün sonra. YÖK'ten 2. yazı geleli tam bir hafta oldu arkadaşlar. Umutların tükenmesi için henüz çok erken diye düşünüyorum. :)

Ogulhan Hocam, Vahdet hocada 3-4 gün dedi ve eski yazışmalarda da o sekilde notlar var bizde onları düşündükçe umutsuzlaşıyoruz[/QUOTE]

Neden hocam? Tam tersi umutlu olun. Daha yazı geleli 1 hafta olmuş. Bugün ilanlar gönderilmiş olsa dahi, 1 hafta sonra çıkacak demektir.

tumua

Araştırma Görevlisi
Hocam ona bakılırsa CB'lığı ilanları serbest bıraktığının ertesi günü Bilkent resmi gazetede yayınladı ilanları. Üniversitenin vakıf ya da devlet olması resmi gazeteyi ilgilendirmez. Norm kadro yönetmeliği çıkana kadar araştırma görevlisi kadroları çıkmayacak arkadaşlar. YÖK'te o yüzden koşturuyor zaten. Sorduğum kişiler ne bu telaş zaten Kasım'da genelde ar gör ilanları çıkıyor niçin beklemiyorsunuz diyorlar ve ben artık hak veriyorum.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam ona bakılırsa CB'lığı ilanları serbest bıraktığının ertesi günü Bilkent resmi gazetede yayınladı ilanları. Üniversitenin vakıf ya da devlet olması resmi gazeteyi ilgilendirmez. Norm kadro yönetmeliği çıkana kadar araştırma görevlisi kadroları çıkmayacak arkadaşlar. YÖK'te o yüzden koşturuyor zaten. Sorduğum kişiler ne bu telaş zaten Kasım'da genelde ar gör ilanları çıkıyor niçin beklemiyorsunuz diyorlar ve ben artık hak veriyorum.

Umalım bu gerçekleşmez ve üniversiteler ilana çıkarlar.

- - - Güncellendi - - -

Hocam kurumlardaki tanıdıklarınıza yönetmeliği sorsanız nasıl olur?

Sordurduk hocam kimse bir şey söylemedi. Ama en temel bilinen şey ihtiyaca göre kadro, keyfi kadro yok artık.

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca [MENTION=98156]tumua[/MENTION] hocam, öyle dahi olsa, ki bu kuvvetli bir ihtimaldir haklısınız, memurlar.net'in yönetmelik erken çıksın haberiyle birlikte kasım değil, ekimin başı ya da ortası gibi yönetmelik çıkacaktır kanaatindeyim.