Geçmiş sayfalarda da bu tartışılmıştı öyle bir durum yok denmişti ama sahipli kadro ilanı böyle oluyor işte. Daha ilan çıkmadan benim kadro denebiliyor. Rektörler dekanlar ve personel daire başkanlarıyla kadro işlerini konuşanlar da benzer şekilde kadrolarının açılmasını bekleyenler zannedersem. Sonra da forum sayfalarında torpile hayır. "Torpile hayır torpil benim değilse"
Geçmiş sayfalarda da bu tartışılmıştı öyle bir durum yok denmişti ama sahipli kadro ilanı böyle oluyor işte. Daha ilan çıkmadan benim kadro denebiliyor. Rektörler dekanlar ve personel daire başkanlarıyla kadro işlerini konuşanlar da benzer şekilde kadrolarının açılmasını bekleyenler zannedersem. Sonra da forum sayfalarında torpile hayır. "Torpile hayır torpil benim değilse"
Cahilsin anladık ama belli etme bari arkadaş af ile geri dönüyor kendi kadrosuna! İftira atmak çamur sıçratmak yerine kıymetlini kaldır sen de bir yerlerden bir şeyler öğrenmeye çalış. Burada iftira attığın insanlar sabahlara kadar Resmi Gazete bekledi bin bir afra tafra surat çekmesine rağmen o saydığın insanların kapılarını aşındırdı. Üzerine hiçbir mecburiyetleri yok iken burada bilgi bekleyen haber bekleyen insanlara ellerinden geldiğince bilgi aktarmaya çalıştı ki kimse süreçten uzak kalmasın anında bilgi edinebilsin diye. İnsanlara iftira atacağına önce okuduğunu anlamayı öğren.
Norm kadro aşağı, norm kadro yukarı.
Allahını seven şu norm kadroyu birkaç cümleyle özetlesin bana. İnternette yazılanlar çok karmaşık ve anlaşılmıyor![]()
Ben tıp doktoruyum tıpta uzmanlık sınavıyla girdim bizde torpil olmuyor sana hayatta başarılar
Arkadaşlar bugun bi hocam ile sohbet ettik kendisi mevzuata hakim ve derki norm kadro dediğiniz seyler bir myo a mesela 2 prof 3 doc 4 ög görev kadro atanır ve onlardan biri emekli olmadan veya bi yere gitmeden kadro acılmaz. anca cıkan kişinin yeri dolar ve doc biri profluga hak kazansa bile senelerce o profun gitmesini bekleyebilir.
Onun haricinde de vahdet hoca da yazmıs norma kadro yönetmeliğini bekleyin gibi demedim der sadece en kötü şartlarda o zaman cözüleceği ifade eden ve görevliler görevini yapmadıgını ifade eden yazı yazmıs.
bir diğer husus ise bir kaç üniversitenin ilanlarını gönderdiğini yazmıstınız bugun bir arkadaşa sordum resmi gazete ile işi olan gönderdiğimiz ilan v.b. seyler en geç 4 güne cıkıyordu diyor bence burada da bi sıkıntı var madem ilanlar gönderildi biri durduruyormu yayınlanmasını
Bugün 2 farklı üniversitede görev yapan rektör yardımcılarıyla görüşmüş arkadaştan duyduğum bilgi norm kadroyu bekleyeceklerini yetkinin tam olarak verilmediği şeklinde konuşmuş.
Yeter artık bence norm kadro yönetmeliği bizi daha da zorlayacak biran önce bir kaç tane ilan görelimki diğer üniversitelerde görüp girsinler bence.
ogulhan hocam şu resmi gazete olayın hakkında da bi bilgi alabilseniz keske cidden gönderen varmı ilan ve varsa neden bekletiliyor.
Tıkır tıkır MEB'e 20 bin öğretmen ve TSK'ya yeni sözleşmeli askerler alınırken, kimse akademiden tasarruf beklememeli.! Tasarruf yapılacaksa her yerden yapılacak. 30 saat derse niye girer bir akademisyen? Bir doçent aabah 9 akşam 5 neden ders anlatır asli görevi bu mudur? 10 saat derse girsin, geri kalan saatlerinde makalesini yazsın, bilim üretsin. Akademide kadro kısıtılığına gidilirse bedeli ağır olur.
- - - Güncellendi - - -
Benim görüştüğüm rektör yardımcısı gönderdik bize bir geri dönüt olmadı bekliyoruz dedi. Bugün görüşmeye çalıştım maalesef ulaşamadım. Pazara kadar çıkmazsa ilan, demek ki onlara ret cevabı geldi yönetmeliği bekleyin dendi.
Zaten üniversiteler genel olarak kasım ayında ilana çıkmaı tercih eder. Bir de üzerine bu kararname, yetki devri ve norm kadro yönetmeliği derken işlerin karıştığını gördüler ve ortamın sakinleşmesini bekliyorlar.
Burda önemli olan bu yeni yönetmelik bir ucube mi olacak, yoksa genç akademisyenlere bir umut ışığı mı? Torpillilerin ekmeğine yağ mı sürecek, yoksa liyakat sahibi gençleri bilim yuvası olan üniversitelere mi taşıyacak?