YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Bekleyiş

Öğrenci
Kadrosu çıkanlara hayırlı olsun, bekleyenlere de bol sabır dilerim. Başlık açıldığı günden bu yana takipteyim, herkesin sorunu ortak, çözüm beklemede.
Kendi adıma önceki sayfalarda açıköğretimle ilgili bir duruma da kendi yorumumu eklemek istiyorum, ben 2 yıllıktan sonra çalışmaya başladığım için örgün öğretim okumadım ve açıköğretimden tamamlamak zorunda kaldım, uzunca yıllar oluyor.. arkadaşlarım örgün öğretimde ödev alarak, hocaların verdiği soruların içinden çıkması muhtemel sorulara çalışarak, “baraja takıldım 5 puan verin geciyorum, ortalamam şu olursa Onur belgesi alıyorum hocam lütfen” diye notlarına müdahele ederken ben önümde bir kitap acaba nereden çıkar diye uğraştım arkadaşlar, tabi ki büyük bir çoğunluğu tenzih ederim ama maalesef örgün öğretimde bu tarz durumlar oluyor. O yüzden “ne açıköğretimi’ deyip geçmeyin.
Hepimiz için hayırlısı olmasını temenni ediyorum.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Geçmiş sayfalarda da bu tartışılmıştı öyle bir durum yok denmişti ama sahipli kadro ilanı böyle oluyor işte. Daha ilan çıkmadan benim kadro denebiliyor. Rektörler dekanlar ve personel daire başkanlarıyla kadro işlerini konuşanlar da benzer şekilde kadrolarının açılmasını bekleyenler zannedersem. Sonra da forum sayfalarında torpile hayır. "Torpile hayır torpil benim değilse"

Her yerde ve her alanda senin gibi kıskanç, iftiracı ve özgüvensiz kişilikler olmak zorunda değil mi? Sn. Editörler sizlere bu kişiyi şikayet ediyorum. Forumdaki hemen hemen herkesi haksız bir şekilde itham ediyor ve karalamaya çalışıyor. Ben sizi Allah'a havale ediyorum. Kadrosu hazır olan insan, forum sitelerinde bir umut gezmez. Ha 1 yıl sonra, ha 1 ay sonra alır kadrosunj terbiyesiz adam..!!!!

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Geçmiş sayfalarda da bu tartışılmıştı öyle bir durum yok denmişti ama sahipli kadro ilanı böyle oluyor işte. Daha ilan çıkmadan benim kadro denebiliyor. Rektörler dekanlar ve personel daire başkanlarıyla kadro işlerini konuşanlar da benzer şekilde kadrolarının açılmasını bekleyenler zannedersem. Sonra da forum sayfalarında torpile hayır. "Torpile hayır torpil benim değilse"

Cahilsin anladık ama belli etme bari arkadaş af ile geri dönüyor kendi kadrosuna! İftira atmak çamur sıçratmak yerine kıymetlini kaldır sen de bir yerlerden bir şeyler öğrenmeye çalış. Burada iftira attığın insanlar sabahlara kadar Resmi Gazete bekledi bin bir afra tafra surat çekmesine rağmen o saydığın insanların kapılarını aşındırdı. Üzerine hiçbir mecburiyetleri yok iken burada bilgi bekleyen haber bekleyen insanlara ellerinden geldiğince bilgi aktarmaya çalıştı ki kimse süreçten uzak kalmasın anında bilgi edinebilsin diye. İnsanlara iftira atacağına önce okuduğunu anlamayı öğren.

SultanBaybars

Öğrenci
Norm kadro aşağı, norm kadro yukarı.

Allahını seven şu norm kadroyu birkaç cümleyle özetlesin bana. İnternette yazılanlar çok karmaşık ve anlaşılmıyor :)

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Cahilsin anladık ama belli etme bari arkadaş af ile geri dönüyor kendi kadrosuna! İftira atmak çamur sıçratmak yerine kıymetlini kaldır sen de bir yerlerden bir şeyler öğrenmeye çalış. Burada iftira attığın insanlar sabahlara kadar Resmi Gazete bekledi bin bir afra tafra surat çekmesine rağmen o saydığın insanların kapılarını aşındırdı. Üzerine hiçbir mecburiyetleri yok iken burada bilgi bekleyen haber bekleyen insanlara ellerinden geldiğince bilgi aktarmaya çalıştı ki kimse süreçten uzak kalmasın anında bilgi edinebilsin diye. İnsanlara iftira atacağına önce okuduğunu anlamayı öğren.

Bu tip bir adam ülkemde akademisyen adayıysa vah benim ülkem vah.

onuronur

Öğrenci
Norm kadro aşağı, norm kadro yukarı.

Allahını seven şu norm kadroyu birkaç cümleyle özetlesin bana. İnternette yazılanlar çok karmaşık ve anlaşılmıyor :)

Norm kadro üniversiteler açısından şu; artık her bölüm için prof saysı, doç sayısı, ar. gör. sayısı, öğr. gör. sayısı belirli olacak. rektör kafasına göre bir bölüme 3 prof, 2 ar. gör alamayacak mesela. Norm kadro diyecek ki; şu kadar öğrenci ve şu kadar ders başına bu sayıda prof, bu sayıda doç, bu sayıda ar gör alınabilir.

belediyelerdeki norm kadro sistemi için linkte verdiğim örneğe bakabilirsin. Yönetmeliğin en altında ekler içi tıklayınız yazan yere tıklayınca göreceğin üzere; belediyelerde nüfusa göre her belediyenin müdür sayısı, memur sayısı, başkan yardımcısı sayısı bellidir.

Mevzuat Bilgi Sistemi

şimdi bu sistem üniversitelere gelecek. bundan sonra rektörler YÖK'e sormayacak şu birime kadro açabilir miyim diye. eğer norm kadroda açık varsa, direkt rektör alım yapacak. Eğer norm kadro açıklanınca bölümde fazla varsa, buna "kadro fazlası" denir. normalde devlet kademelerinde kadro fazlaları kadro açık olan yerlere kaydırılır. Fakat üniversitede her branş farklı olduğundan ben kaydırılacağını sanmıyorum. o şekilde kadro fazlası olarak kalır diye düşünüyorum. zaten şu anda birçok üniversitenin alım yapmama gerekçesi de bu. şimdi alırlarsa, norm kadro açıklanınca ortaya çıkacak tabloyu öngöremiyorlar.

Son düzenleme:

Gemzar12

Öğrenci

Ben tıp doktoruyum tıpta uzmanlık sınavıyla girdim bizde torpil olmuyor sana hayatta başarılar

kadirk

Öğrenci
Arkadaşlar bugun bi hocam ile sohbet ettik kendisi mevzuata hakim ve derki norm kadro dediğiniz seyler bir myo a mesela 2 prof 3 doc 4 ög görev kadro atanır ve onlardan biri emekli olmadan veya bi yere gitmeden kadro acılmaz. anca cıkan kişinin yeri dolar ve doc biri profluga hak kazansa bile senelerce o profun gitmesini bekleyebilir.

Onun haricinde de vahdet hoca da yazmıs norma kadro yönetmeliğini bekleyin gibi demedim der sadece en kötü şartlarda o zaman cözüleceği ifade eden ve görevliler görevini yapmadıgını ifade eden yazı yazmıs.

bir diğer husus ise bir kaç üniversitenin ilanlarını gönderdiğini yazmıstınız bugun bir arkadaşa sordum resmi gazete ile işi olan gönderdiğimiz ilan v.b. seyler en geç 4 güne cıkıyordu diyor bence burada da bi sıkıntı var madem ilanlar gönderildi biri durduruyormu yayınlanmasını

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Ben tıp doktoruyum tıpta uzmanlık sınavıyla girdim bizde torpil olmuyor sana hayatta başarılar

Takmayın bu tipleri hocam. Başarılarınızın devamını dilerim.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar bugun bi hocam ile sohbet ettik kendisi mevzuata hakim ve derki norm kadro dediğiniz seyler bir myo a mesela 2 prof 3 doc 4 ög görev kadro atanır ve onlardan biri emekli olmadan veya bi yere gitmeden kadro acılmaz. anca cıkan kişinin yeri dolar ve doc biri profluga hak kazansa bile senelerce o profun gitmesini bekleyebilir.

Onun haricinde de vahdet hoca da yazmıs norma kadro yönetmeliğini bekleyin gibi demedim der sadece en kötü şartlarda o zaman cözüleceği ifade eden ve görevliler görevini yapmadıgını ifade eden yazı yazmıs.

bir diğer husus ise bir kaç üniversitenin ilanlarını gönderdiğini yazmıstınız bugun bir arkadaşa sordum resmi gazete ile işi olan gönderdiğimiz ilan v.b. seyler en geç 4 güne cıkıyordu diyor bence burada da bi sıkıntı var madem ilanlar gönderildi biri durduruyormu yayınlanmasını

Bir fakültenin içerisinde yeni bir bölüm veya anabilim dalı açıldığında, oraya yeni öğrenciler alındığında yine kadro ilanı verilmek zorunda hocam. O bölüme yeni hocalar alınmak zorunda. Birinin emekli olmasını beklersek, bu ülke alttan bilim adamı yetiştiremez. Hep söyledik, akademi, MEB gibi değildir! O sistem burada uygulanırsa tüm sistemi iyice bozmuş oluruz.

moğol

Öğrenci
Bugün 2 farklı üniversitede görev yapan rektör yardımcılarıyla görüşmüş arkadaştan duyduğum bilgi norm kadroyu bekleyeceklerini yetkinin tam olarak verilmediği şeklinde konuşmuş.

kadirk

Öğrenci
Yeter artık bence norm kadro yönetmeliği bizi daha da zorlayacak biran önce bir kaç tane ilan görelimki diğer üniversitelerde görüp girsinler bence.

ogulhan hocam şu resmi gazete olayın hakkında da bi bilgi alabilseniz keske cidden gönderen varmı ilan ve varsa neden bekletiliyor.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Tıkır tıkır MEB'e 20 bin öğretmen ve TSK'ya yeni sözleşmeli askerler alınırken, kimse akademiden tasarruf beklememeli.! Tasarruf yapılacaksa her yerden yapılacak. 30 saat derse niye girer bir akademisyen? Bir doçent aabah 9 akşam 5 neden ders anlatır asli görevi bu mudur? 10 saat derse girsin, geri kalan saatlerinde makalesini yazsın, bilim üretsin. Akademide kadro kısıtılığına gidilirse bedeli ağır olur.

- - - Güncellendi - - -

Yeter artık bence norm kadro yönetmeliği bizi daha da zorlayacak biran önce bir kaç tane ilan görelimki diğer üniversitelerde görüp girsinler bence.

ogulhan hocam şu resmi gazete olayın hakkında da bi bilgi alabilseniz keske cidden gönderen varmı ilan ve varsa neden bekletiliyor.

Benim görüştüğüm rektör yardımcısı gönderdik bize bir geri dönüt olmadı bekliyoruz dedi. Bugün görüşmeye çalıştım maalesef ulaşamadım. Pazara kadar çıkmazsa ilan, demek ki onlara ret cevabı geldi yönetmeliği bekleyin dendi.

kadirk

Öğrenci
Tıkır tıkır MEB'e 20 bin öğretmen ve TSK'ya yeni sözleşmeli askerler alınırken, kimse akademiden tasarruf beklememeli.! Tasarruf yapılacaksa her yerden yapılacak. 30 saat derse niye girer bir akademisyen? Bir doçent aabah 9 akşam 5 neden ders anlatır asli görevi bu mudur? 10 saat derse girsin, geri kalan saatlerinde makalesini yazsın, bilim üretsin. Akademide kadro kısıtılığına gidilirse bedeli ağır olur.

- - - Güncellendi - - -

Benim görüştüğüm rektör yardımcısı gönderdik bize bir geri dönüt olmadı bekliyoruz dedi. Bugün görüşmeye çalıştım maalesef ulaşamadım. Pazara kadar çıkmazsa ilan, demek ki onlara ret cevabı geldi yönetmeliği bekleyin dendi.

Aylarca Kararname Bekle
Sonra Kararname Cıksın YÖK durdursun
Sonra YÖK tekrar açsın
Sonra ilanlar gönderilsin ama müdale edilsin.

Kararnamede her şey açık ve net. İlana cıkabilir peki böyle bi kararname varken kim durdurabilir ilanları ya da hangi gizli el müdale eder neden bu kadar karışıyor bu olaylar ALES süresi de belirgin değil son günlerimiz başvuru yapamayacağız bu gidişle hiç bir ilana

Bekleyiş

Öğrenci
Herkese iyi akşamlar, az önce bizler gibi kadro için araştırma yapan bir arkadaşım aradı ve üniversite rektör yardımcısı ile görüşme fırsatı bulmuş, kadrolarla ilgili beklemekte olduklarını, sürecin biraz karmaşık olduğunu söylemiş, lakin ne karmaşıklığı diyememiş görüşen kişi. Ya gerçekten kimse taşın altına elini koymak istemiyor, ya da nasıl olsa ilan bir gün çıkacak güdüsüyle bekliyorlar.. sonuçta bekleyen taraf bizleriz.

Ayrıca norm kadro ile bir tasarruf tedbirine giderse üniversiteler, yığılma olan bölümlerden örneğin myo larda merkezlerde 10-15 öğretim görevlisi varken, ilçe myo larda 2-3 kişi hatta daha azı ile açılmış bölümler var, yığılma olan yerlerden kaydırma durumu umarım olmaz, çünkü sosyal bölümlerde bunu uygulamak çok da zor değil gibi görünüyor ki bu da yeni alımların önünü tıklayabilir.

Fakültelerde uygulamak myo lara göre daha zor olur diye düşünüyorum çünkü hocalar yaş haddine kadar kalacakları için kimse yerini boşalmamış alt basamaktakiler yukarıya çıkamamış olacak bu da genç akademisyen yetiştirmek gibi bir misyonun baltalanması demek.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Zaten üniversiteler genel olarak kasım ayında ilana çıkmaı tercih eder. Bir de üzerine bu kararname, yetki devri ve norm kadro yönetmeliği derken işlerin karıştığını gördüler ve ortamın sakinleşmesini bekliyorlar.

Burda önemli olan bu yeni yönetmelik bir ucube mi olacak, yoksa genç akademisyenlere bir umut ışığı mı? Torpillilerin ekmeğine yağ mı sürecek, yoksa liyakat sahibi gençleri bilim yuvası olan üniversitelere mi taşıyacak?

erdal34

Araştırma Görevlisi
Kasım ayında birçok kişinin ALES puanı bitmiş olacak.Rakip azaldi diye bu duruma sevinilmemeli.
Aylardir kadro yok.
ALES puanları 2018 aralık sonuna kadar geçerli olmalıdır.

kadirk

Öğrenci
Zaten üniversiteler genel olarak kasım ayında ilana çıkmaı tercih eder. Bir de üzerine bu kararname, yetki devri ve norm kadro yönetmeliği derken işlerin karıştığını gördüler ve ortamın sakinleşmesini bekliyorlar.

Burda önemli olan bu yeni yönetmelik bir ucube mi olacak, yoksa genç akademisyenlere bir umut ışığı mı? Torpillilerin ekmeğine yağ mı sürecek, yoksa liyakat sahibi gençleri bilim yuvası olan üniversitelere mi taşıyacak?

Ogulhan hocam normal bi dönem olsa size hak veriyorum kasımı bekleriz. Ama 3 aydır ilan yok, ales süresi sorunu cözülmedi ve en önemlisi madem ilan gönderen var kasımı beklemeden neden yayınlanmıyor