YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

tumua

Araştırma Görevlisi
Evet [MENTION=98574]ogulhankayabas[/MENTION] hocam öyledir. benim sordurduğum kurumlar de öyle dedi yukarıda yazmıştım. Ekim ortasına kadar çıkmış olur dediler. Aynı zamanda son derece haklı bir şey de denildi. Yıllardır ya da çok önceden Ar. gör. / öğr. gör. ilana çıkma takvimini Ekim-Aralık olarak belirlemiş üniversiteler CB'lığı ilan izni verdi diye niçin Eylül'de çıksınlar ki denildi. Her halükarda Ekim-Aralık sürecinde ilana çıkacak olanlar artı olarak norm kadroya dahil olacak herhangi bir duraksama ya da problem söz konusu değil denildi.

Benim de düşüncem Ekim ortasında çıkar bir iki hafta kurumlar işleyişi tam öğrenir ve Ekim sonu Kasım başı ilanlar başlar.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Ve işte en önemli husus bu yeni yönetmelik neleri içerecek, neleri kapsayacak, içeriği ne olacak ve biz genç akademisyen adayları için hayır mı yoksa şer mi getirecek bilemiyoruz.

tumua

Araştırma Görevlisi
Açıkçası ben yönetmelikten sadece bazı küçük düzenlemeler bekliyorum. Norm kadro dediğimiz mesele zaten halihazırda vardı. Bölümler arasında da kadro alışverişi rahatça oluyordu.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Arkadaşlar myo lar için sizce bir değişiklik olurmu alım kriterlerinde ?

Zannetmiyorum ama şu aşamada bilmemiz mümkün değil. Cumaya kadar norm kadro yönetmeliği çıkacak diye dedikodular dolaşıyor arkadaşlar.

Eğer bu kadar kısa sürede çıkacaksa zaten yönetmeliğin kapsamı ve içeriği çok ufak detaylardan oluşacak demektir.

LEO

Öğrenci
inşallah hocam bende büyük bir değişiklik beklemiyorum yetki karmaşası ve bazı ufak tefek yapısal düzenlemeler gelebilir.Umarım Ekimde alımlar başlar herkes rahat bir nefes alır..

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Zannetmiyorum ama şu aşamada bilmemiz mümkün değil. Cumaya kadar norm kadro yönetmeliği çıkacak diye dedikodular dolaşıyor arkadaşlar.

Hocam cumaya kadar çıkacak diyorsunuz umarım öyle olur ancak dün Vahdet hoca az daha sabır son 48 gün yönetmelik için şeklinde açıklama yapmıştı :(

Cumaya kadar çıkacak demiyorum hocam, cumaya kadar çıkacağı söylentileri var diyorum. Kesin bir bilgi veya duyum değil. Özellikle memurlar.netin haber yapması söylentileri artırdı.

moğol

Öğrenci

Eğer bu kadar kısa sürede çıkacaksa zaten yönetmeliğin kapsamı ve içeriği çok ufak detaylardan oluşacak demektir.

Hocam her ne kadar küçük düzenlemede olsa adında anlaşılacağı üzere yönetmelik öğretim elamanı alımlarına kısıtlama getirecek , yönetmelikten önce üniversitelerin bu engele takılmadan ilana çıkmamalarına anlam veremiyorum.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
inşallah hocam bende büyük bir değişiklik beklemiyorum yetki karmaşası ve bazı ufak tefek yapısal düzenlemeler gelebilir.Umarım Ekimde alımlar başlar herkes rahat bir nefes alır..

Lakin, eğer sadece öğrenci sayısına göre kadro açın denilirse kadrolar çok ama çok düşecektir. Arş. Gör. kadroları biraz daha rahat açılır ama diğer kadro ilanlarına daha da nadir çıkılır.

- - - Güncellendi - - -

Hocam her ne kadar küçük düzenlemede olsa adında anlaşılacağı üzere yönetmelik öğretim elamanı alımlarına kısıtlama getirecek , yönetmelikten önce üniversitelerin bu engele takılmadan ilana çıkmamalarına anlam veremiyorum.

Ben de buna anlam veremedim. Belliki üniversitelere yeni yönetmeliği bekleyin diye tembih gitmiş. Ama yök de diyor ki asla üniversitelere sınırlayıcı olmayacağız. Kısaca iki ucu boklu değnek misali.

mollose0

Öğrenci

Hocam cumaya kadar çıkacak diyorsunuz umarım öyle olur ancak dün Vahdet hoca az daha sabır son 48 gün yönetmelik için şeklinde açıklama yapmıştı :(

“Az sabır son 48 gün” de tam Vahdet Özkoçak açıklaması olmuş. Sendika başkanı olduğundan 60’dan 12 çıkartarak haklarını temsil ettiği kişileri rahatlatmış. Allah razı olsun!:)

moğol

Öğrenci
Lakin, eğer sadece öğrenci sayısına göre kadro açın denilirse kadrolar çok ama çok düşecektir. Arş. Gör. kadroları biraz daha rahat açılır ama diğer kadro ilanlarına daha da nadir çıkılır.

- - - Güncellendi - - -

Ben de buna anlam veremedim. Belliki üniversitelere yeni yönetmeliği bekleyin diye tembih gitmiş. Ama yök de diyor ki asla üniversitelere sınırlayıcı olmayacağız. Kısaca iki ucu boklu değnek misali.

Şimdi anadoluda bulunan bir dekan hocamla görüştüm konu hakkında zerre bilgisi yok ne kadro talebi toplanmış nede toplantılarda bu konu dile getirilmiş norm kadro yönetmeliğine odaklanmışlar onu bekliyorlar.

- - - Güncellendi - - -

Norm kadro sadece öğrenci sayısına göre belirlenmez. Daha önemlisi bölümde açılan ders sayısı ve saatidir. MEBde norm kadro ders saatine göre belirleniyor. Üniversitelerde de norm kadro belirlenirken bu örnek alınabilir. Arş.gör sayısı da bölümde bulunan öğretim üyesi sayısıyla bağlıdır. Örneğin bizde tüm kadrolar profesör ve doçentten oluştuğu ve yaş haddinden emekli olmak için en az 10-15 yıl gerektiği için bölüme arş.gör kadrosu verilmiyor. Yani yetişecek öğretim elemanı ihtiyacı yakın gelecekte yok bölümde.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Norm kadro sadece öğrenci sayısına göre belirlenmez. Daha önemlisi bölümde açılan ders sayısı ve saatidir. MEBde norm kadro ders saatine göre belirleniyor. Üniversitelerde de norm kadro belirlenirken bu örnek alınabilir. Arş.gör sayısı da bölümde bulunan öğretim üyesi sayısıyla bağlıdır. Örneğin bizde tüm kadrolar profesör ve doçentten oluştuğu ve yaş haddinden emekli olmak için en az 10-15 yıl gerektiği için bölüme arş.gör kadrosu verilmiyor. Yani yetişecek öğretim elemanı ihtiyacı yakın gelecekte yok bölümde.

Katılmıyorum hocam. Çok farklı parametreler var akademide malumunuz. Bekleyip göreceğiz.