MSÜ Harp Okulları Okutmanlık

A

Akademik Forum

Guest
Bu riski göze almak istiyorum braveheart3335 hocam ama keyfi bir uygulamayla bizi çıkartırlarsa bu gerçekten hiç iyi olmaz bizim için. Benim bir de kızım var. Böyle bir riski bu yüzden göze alamıyorum. Kaybedecek bir şeyim ya da bakacak kimsem olmasa kesinlikle alırdım bu riski. Çünkü okutmanlık Meb deki öğretmenlikten çok daha iyi pozisyon bence ve sürekli İngilizceyle alakalı olacaksın. Ama Meb de hele ki ilkokullarda böyle bişey mümkün değil maalesef. Sırf bu sebeblerden dolayı ben Meb den ayrılmayı düşünüyorum. Elbette elimizden geleni yapacağız çünkü zaten biz bu işi isteyerek gidiyoruz fakat kadrolaşma liyakata uygun olmazsa bu bizim için hiç hoş bir durum olmaz bunca yıllık öğretmenlikten sonra. Hak da arayamayız. Eğer siz evli değilseniz böyle bir olanağı değerlendirin hocam. Belki de umduğumuz gibi olmaz ve liyakatla kadroya alırlar ama Ordan olmadı başka üniversiteleri denersiniz sonrasında zaten yükseköğretim tecrübeniz olacağı için Ankara daki diğer üniversiteler de sizi kabul eder. Ama tabi belki arada boş da kalma gibi bir durumunuz olabilir. Ben bu ihtimalden dolayı olumsuz yaklaşıyorum.
 
Ben bu sene kpssye de girdim ve ilk 1000deyim.yüksek ihtimalle mebe atanacağım.Ama okutmanlık bence mebden çok daha iyi.Ayrıca devlet üniversitesi ve askeri bi kurum olmasından dolayı daha disiplinli olacağını düşündüğümden başvurdum buraya..Eğer kabul edilirsem şansımı deneyeceğim.Kendimi geliştirmem açısından çok daha faydalı olacaktır.Gerek ortamı gerekse eğitim kalitesi açısından çok şey katacaktır.Sözleşmem uzatılmasa bile en kötü ihtimalle 1 senelik okutmanlık tecrübem olacak ve başka üniversitelere başvurumda bana öncelik sağlayabilir.
 

Plnnisa

Öğrenci
Ama şöyle bir durum var hocam. Hiçbir üniversite 1 yıllık tecrübeyi kabul etmiyor. En az 2 yıllık tecrübe ve artı yüksek lisans mezunu ârıyor genelde. Ben odtüden mezun oldum Meb e atandım ( bu kısmı hataydı tabi ama deneyimle öğreniyorsunuz) şimdi kendi üniveristeme başvuramıyorum en az 2 yıllık yükseköğretim tecrübem olmadığı için.
 
Meb de çalışasan arkadaşlar farzedelimm sonuçlar açıklandı kazanmışız. Ve istifa ettik sanırım (bu son khk ile istifalar ile ilgili problem çözüldü bu arada artık kurum kabul ederse istifa edip bir sene sonra açıktan atama ile tekrar göreve geri dönebiliyoruz)acaba bizim kurum ne kadar sürede istifamızı kabul eder çünkü ünv 10-15 gün içinde gelin başlayın der..yani baya cvp verilmesi gereken soru var ve çoğumuz kararsızız.bu konularda bilgisi olan varsa bEni ve bilmeyen ark aydınlatırsa sevinirim
 

sssbbb

Öğrenci
braveheart3335 hocam alımların 130'lu sayılarda olması harp okullarına hazırlık sınıflarının getirilmesi ile alakalı, ara sınıflarda da ingilizce eğitimi var o yüzden anca karşılar bu kadronun azalacağını düşünmüyorum ama giren 130 kişi zamanla değişecektir arkadaşlar, seminerde de dendiği üzere "memnun olduğumuz arkadaşlar ile devam edeceğiz.". Ben sayıya vs takılmıyorum, okulu ve geleceğimizi inşa edecek olan cümle bu çünkü, sayı 4 okula hazırlık sınıfları dahil ancak yeterli.

bu arada tecrübesiz ve yüksek lisans mezunu olmadan okutmanlık tecrübesini %90 ihtimalle özel üniversitelerde edinir insanlar, ondan sonra devlete geçerler. Genelde bu şart da 2 yıldır bir hocamızın dediği gibi. 1 yıl da var mıdır, olabilir tabi hatırlamıyorum baktıklarımdan ama vardır mutlaka.

ek ders mevzusunu bilemiyorum fakat 12 TL kadar bir ücreti olduğu için aman aman bir rağbet göreceğini düşünmüyorum, isteyen rahatlıkla alır görüşündeyim, zira kimisi doktorasını kimisi yüksek lisansını yapar vaziyette buraya giriyor ve ek derse gönüllü olmayacaklardır.
 
Son düzenleme:
B

Beden eğitimi

Guest
Arkadaşlar, öncelikle herkese merhaba, ben beden eğitimi branşı hakkında edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle bizim branşımızdan 30 alım yapılacak, ve 30 asil 30 yedek liste oluşturuldu. Hiç kimseye asil veya yedek listesi hakkında bilgi verilmedi. Sonuçlar 5 Eylül Salı veya 6 Eylül Çarşamba günü açıklanacak. Yapılacak görev içeriği, bizim branşımıza ait akademik gelişimle pek örtüşmemekte. Daha çok bir beden eğitimi öğretmeni pozisyonuna daha yakın bir çalışma yöntemi olacaktır. Askeri disiplin içerisinde eğitim alacak, harp okulları öğrencileri için, branşımıza ait ders anlatmadan ziyade pratik uygulamalar ders olarak sunulacaktır. Örnekle; öğrencilere, hareket ve antrenman bilimi, spor fizyolojisi, sporda teknik-taktik gibi teorik ders anlatımı olmayacaktır. Sizlerden, daha çok beklenen özellik bir "Savaş Beden Eğitimi" uzmanının sahip olması gereken uygulamaların çalıştırılması ve öğretilmesidir. Çünkü buralarda eğitim alan öğrencilerin alması gerekli olan spor eğitimi , bireysel savunma, saldırı ve dirayet üzerinedir. Tabi ki alınacak eğitimlerin ağırlık boyutları da kuvvetlere göre farklılık göstermektedir. 1 yıllık süre sonucunda işine sadık olan, aldığı görevin ve ücretin hakkını vererek çalışan, çalışma ve iş disiplinine uygun hal ve hareketlerde bulunan kişilerin büyük çoğunluğu (sahip oldukları akademik donanımların da katkılarıyla) ile tekrardan sözleşme imzanalanacak, bu kişiler ar. gör. veya ör. gör. olarak çalışmaya devam edeceklerdir.

Bu iş pozisyonu akademik olarak ilerlemek, kendini spor bilimleri alanlarında daha üst noktalara taşımak için geçerli bir basamak değildir. Ancak kendimizi yine de, burada daha iyi bir şekilde yetiştirebilir. Vatanımıza, milletimize faydalı olabiliriz. Yüksek lisans, doktora veya doktora sonrası gibi akademik yeterliliklerimiz seçilme ve kadroya geçme esnasında her ne kadar seçim kriteri olsa da bu süreçten sonra göstereceğimiz bu akademik atılımların gerçekleştirilmesi zor görülmektedir. Çünkü iş yükünün fazla olacağı kanısındayım. Elbette bu işin, akademik bir yönü yoksa da en az onun kadar değerli, bir manevi yönü var. Çalışacağınız öğrenciler, kolluk kuvvetlerimizin geleceği olacak askeri öğrencilerimizdir. Özetle, sizler, akademik personelden ziyade sahada bulunması gerekli bir savaş beden eğitimi uzmanı olacaksınız. Saygı ve selamlarımla.
 
A

Akademik raki

Guest
MSU okutmanlık

İngilizce okutmanı ne zaman açıklanır bilgisi olan var mı. Beklemekten telef oldik
 

sssbbb

Öğrenci
@bedeneğitimi hocam "bu kişiler ar. gör. veya ör. gör. olarak çalışmaya devam edeceklerdir." veya sonuçlar "5/6 eylülde açıklanacak" gibi ciddi söylemlerde bulunmuşsunuz, umarız o tarihte açıklanır bizler de çok mutlu oluruz.

Fakat her bir okutman kadrosunu araştırma veya öğretim görevlisi kadrosuna çevirmek olanaklı bir durum değil; okutman da arş. gör. öğr. gör. öğretim elemanıdır; okutman ve öğretim görevlisi çalışma yükümlülükleri, ücreti, özlük hakları birdir; hepsi akademik personeldir. böyle bir şeyin okul açısından da bir mantığı yok maalesef. Belki bir takım doktora veya yüksek lisans yapan arkadaşa farklı ünvanlar çıkabilir fakat herkese böyle bir vaatte bulunacaklarını hiç sanmıyorum zira öğretim görevlisi kadrosu için 2 veya 5 yıl tecrübe veya yüksek lisans mezunu olmak gibi şartlar mevcut veya araştırma görevlisi olmak için yüksek veya doktora yapıyor olmak gibi. bu bilginin kulaktan dolma; yanıltıcı olma olasılığı çok yüksek.

Göreve sadık, işini iyi yapan kişilerin devam ettirileceği kısmına da birebir katılıyorum.
 
Son düzenleme:

Marstasu

Öğrenci
Arkadaşlar benim anlamadığım bir nokta var bilenler aydınlatırsa sevinirim. Şimdi hem asillere hem de yedeklere güvenlik soruşturması formu gönderilmiş ya, bu form hadi sadece asillere gönderildi desek ve sonuçlar yedeklerle birlikte açıklansa ve yedeklerin güvenlik soruşturması atama yapıldıktan sonra olması gerekmez mi acaba? Yani yedeklerin güvenlik soruşturması neden daha başlamadan yapılsın ki? Asiller tercih etmediği takdirde yedeklerin soruşturması yapılmaz mı? Bu konuya vakıf olmadığım için soruyorum umarım bilen ya da fikri olan birileri vardır..
 

sssbbb

Öğrenci
Öncelikle artık göreve başlamadan yani atama olmadan önce soruşturma yapılıyor KHK gereği, jandarma akademisi de mulakata gelenlerden doğrudan form talep Edip soruşturma yapıyordu asil yedek demeden, olağan bir durum değil evet diğer devlet üniversitelerinde böyle bir durum yok ama askeri üniversitesilerde görüldüğü kadarıyla yapılıyor. Yedeklerden çağrılacak olanları da bu soruşturmalara göre çağıracaklardkr onlara da yapılması gerekiyor yani.
 

Marstasu

Öğrenci
Doğrudur hocam, haklısınız. Faydalı bilgileriniz için teşekkür ederim. Bir de 5-6 Eylül de açıklanacak bilgisine nereden ulaşıldı acaba? Bunu yazan hocamız bizlerle de paylaşabilir mi? Umarım bir an önce açıklanır..
 

sssbbb

Öğrenci
5/6 eylül bir beklenti benim nazarimda görüştüğüm kişiler sadece bayramdan sonra diyebiliyorken bu kadar net tarih bir beklenti, tahminden öteye geçmesi zor; açıklanabilir tabiki o tarihte bir şey diyemeyiz ama en iyi ihtimal o, şahsen eylül 15/20lere kadar bekleyebiliriz diye düşünüyorum zira harp okulları 5 ekimde açılıyor, onların da acele etmesini gerektiren bir durum yok.
 
P

phaloe

Guest
Ben de yeni mezun oldum ve buraya başvurdum. Sonuçların açıklanmasının önceki verilen tarihe göre bu kadar uzaması biraz can sıkıcı oldu. Bu sürede okutmanlık çok istiyor olsam da hevesim kaçmaya başladı. KPSS puanimi bir yıl için yakmaya değer mi bilemiyorum. Atanıp yoke bağlı bir üniversite beklemek daha mantıklı gelmeye başladı. Sözleşme şartlarını bileniniz var mı?
 
B

Beden eğitimi

Guest
@bedeneğitimi hocam "bu kişiler ar. gör. veya ör. gör. olarak çalışmaya devam edeceklerdir." veya sonuçlar "5/6 eylülde açıklanacak" gibi ciddi söylemlerde bulunmuşsunuz, umarız o tarihte açıklanır bizler de çok mutlu oluruz.

Fakat her bir okutman kadrosunu araştırma veya öğretim görevlisi kadrosuna çevirmek olanaklı bir durum değil; okutman da arş. gör. öğr. gör. öğretim elemanıdır; okutman ve öğretim görevlisi çalışma yükümlülükleri, ücreti, özlük hakları birdir; hepsi akademik personeldir. böyle bir şeyin okul açısından da bir mantığı yok maalesef. Belki bir takım doktora veya yüksek lisans yapan arkadaşa farklı ünvanlar çıkabilir fakat herkese böyle bir vaatte bulunacaklarını hiç sanmıyorum zira öğretim görevlisi kadrosu için 2 veya 5 yıl tecrübe veya yüksek lisans mezunu olmak gibi şartlar mevcut veya araştırma görevlisi olmak için yüksek veya doktora yapıyor olmak gibi. bu bilginin kulaktan dolma; yanıltıcı olma olasılığı çok yüksek.

Göreve sadık, işini iyi yapan kişilerin devam ettirileceği kısmına da birebir katılıyorum.

Hocam işine yarayanların büyük çoğunluğu geçirilecek, zaten alınan listelerde yüksek lisans yapıyor veya yapmış kişilerin ağırlıkta olduğunu göreceksiniz (Sözüm beden eğitimi için) . Ayrıca akademik kadro konusu verilme ihtimali yüksek çünkü, yeni yapılanan bir okul ve bir an önce yükselmesi gerekiyor. Bu okulda beden eğitimi branşı içerisinde ar. gör. diye bir ünvan olmayacak onu da düzeltmiştim. Okutman ve ör. gör. olacak. Burada çalışma durumu ve iş tecrübesine göre, gelecek yıllara mukayese edersek tarihinin en fazla kadrosunu gelecek sene bu kadrodan alacak. Bunu da eklemek isterim. Tarih konusunda kaynak sağlam hocam. Bana verilen net bilgi bu yönde. Umarım bir aksilik olmaz da açıklanır. Kaldı ki buraya başvuranlardan benim gördüğüm yine listedeki bildiğim insanlar zaten alanında en az 2 yıllık tecrübeye sahipler, önemli olan sahadaki performans hocam. Bu adamlar sahada güçlü ve iş disiplinine uygun kişileri arıyorlar. Umarım hepimiz için kalbimizden geçirdiklerimizin hayırlı olanları gerçek olur.
 

sssbbb

Öğrenci
Hocam işine yarayanların büyük çoğunluğu geçirilecek, zaten alınan listelerde yüksek lisans yapıyor veya yapmış kişilerin ağırlıkta olduğunu göreceksiniz (Sözüm beden eğitimi için) . Ayrıca akademik kadro konusu verilme ihtimali yüksek çünkü, yeni yapılanan bir okul ve bir an önce yükselmesi gerekiyor. Bu okulda beden eğitimi branşı içerisinde ar. gör. diye bir ünvan olmayacak onu da düzeltmiştim. Okutman ve ör. gör. olacak. Burada çalışma durumu ve iş tecrübesine göre, gelecek yıllara mukayese edersek tarihinin en fazla kadrosunu gelecek sene bu kadrodan alacak. Bunu da eklemek isterim. Tarih konusunda kaynak sağlam hocam. Bana verilen net bilgi bu yönde. Umarım bir aksilik olmaz da açıklanır. Kaldı ki buraya başvuranlardan benim gördüğüm yine listedeki bildiğim insanlar zaten alanında en az 2 yıllık tecrübeye sahipler, önemli olan sahadaki performans hocam. Bu adamlar sahada güçlü ve iş disiplinine uygun kişileri arıyorlar. Umarım hepimiz için kalbimizden geçirdiklerimizin hayırlı olanları gerçek olur.

Hocam ben De yüksek yapıyorum su an teze geçeceğim yakında bize de yuksek mensupları artı puan alacak dendi zaten o yüzden orada hemfikirim sizinle, sonuçları da beraber göreceğiz tarihi insallah dediğiniz gibidir De fazla beklemeyiz, hem akademik hem performans bakımından hırslı kişilerin yenileneceği konusunda benim de şüphem yok. Hepimiz için hayırlısı olsun deriz ancak bu noktadan sonra.
Sözleşme şartları ile ilgili bilgisi olan var mı?

1 yıllık sözleşme var, maaş ve sistem devlet unilerdeki okutmanlık gibi, harici bir özel şart yok zaten.İnsanları düşündüren tek şey 1 yıl meselesi, forumu baştan okursanjz daha detaylı bilgi sahibi olursunuz.
 
B

Beden eğitimi

Guest
Hocam şu 5/6 Eylül konusunda malesef bugün aldığım bilgiler itibarı ile söylenilen o tarihin yine değişmiş olduğunu öğrendim. Sonuç tarihi için 1 hafta bile erken diyorlar. Umarım en yakın zamanda bu iş çözülür ve ayrıca herkes için hayırlısı neyse o olur.
 
Üst