MSÜ Harp Okulları Okutmanlık

SAS

Öğrenci
Harp Okulllarında Okutmanlık ile ilgili bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar paylaşır mısınız? Özlük hakları, maaş, ek ders, izin, çalışma gün ve saatleri, lisansüstü çalışmalar için izin, vs. Bir de çalışma ortamı askeri düzen mi yoksa akademik odaklı mı?
 
Son düzenleme:
Harp Okulları yeni bir yapılanma içinde YÖKe bağlı bir üniversite haline dönüştü. Dolayısıyla özlük hakları diğer devlet üniversiteleriyle aynıdır. Devlet üniversitelerindeki okutman maaşları 4000-4500 civarında (derece ve kıdeme, evli bekar ve çocuklu olmaya göre değişir). 12 saat zorunlu ders yükü, fazlası ek ders alınır. Okutmanlar kamu personeli olduğundan mesai saatleri olacaktır. Lisansüstü eğitime izin verip vermeme ya da ders saatlerini ayarlama üniversiteye göre değişen durumlardır. Eskiden harp okullarında öğretmenler askeri personeldi. Yani rütbeli subaylardı sanırım hala öyle. Okutmanlar sivil personel olacaktır ama zannedersem askeri bir disiplin olur. Yeni bir oluşum olduğu için pek fazla da yorum yapamıyorum.
 

kubosh

Öğrenci
ben arayıp sorduğumda yöke bağlı olmadığını milli savunma bakanlığına bağlı olduğunu, özlük hakları açısından aynı olduğunu söylediler(ders saati,maaş) yeni olduğu için ordaki kişilerde çok bilgi sahibi değildi ve sözleşme durumunu sorduğumda hiç bir fikirleri olmadığını söylediler.Ben mebde çalışıyorum.Burayı kazansam muvafakatla mı yoksa istifayla mı geçiliyor bilmiyorum.Fikriniz var mı?
 

kubosh

Öğrenci
bugün tekrar aradım. kadro aktarımı söz konusu değilmiş çünkü bu görevin bir kadro karşılığı yokmuş. Yalnızca 1 yıllık sözleşme yapılıyormuş.
 

SAS

Öğrenci
Yani memuriyetten istifa etmemiz mi gerekecek? Ohal döneminde istifa etmek bir risk midir? Geri dönüşte sıkıntı yaşar mıyız?
 

kubosh

Öğrenci
hocam konuştuğum kişi 657liyseniz başvurmayın.Çünkü kadro aktarımı söz konusu değil.1 yıllık sözleşme yapılacak dedi.Ohal döneminde istifa edebilmeniz için sizin ayrıldığınız pozisyona birinin gelmesini beklemeniz gerekiyor diye bir durum var ama sanırım kurumunuzdan onay çıkarsa sorun olmuyormuş.Eğer kurum onay vermediği halde ayrılırsanız o zaman memuriyete geri dönemezsiniz.
 
A

Akademik Forum

Guest
Beden eğt

Toplamda kaç beden eğt ataması olacaktı? Sıralamanın altlarındaysak mülakata girmeğe değer mi, başka şehirden gelicem çünkü. Ales dışında başka bir kriter yok mu? Neye göre sıralama yapılacak, detaylı açıklama yoktu. Ales puanı son 3 yıl olmasa da olur dendi, bununla ilgili net bir bilgisi olan var mı?
 

nebi02

Öğrenci
.değerlendirme ales %30 dil %30 Mülakat %30 Diploma %10 zaten ortalamalara baktım eger 90 altındaysa ortalama mülakata gitmenın b ir anlamı yok çünkü yüzde 30 olacak mülakat başvuranlarında 200 kadar kişi 90 larda ortalama
 

Nanaklein

Öğrenci
Mulakatin bilim sinavi ya da alan sorulari ile olup olmayacagini bizzat basvururken sordum. Bilgiye yonelik bir mulakat olmayacagini zaten bilgimizi olcmek icin gerekli ales yds ve ortalama belgelerinin ellerinde oldugunu, daha genel bir mulakat olacagini soylediler. Kendini tanitir misin, neden burayi istiyorsun gibi. Bu cevabi personel subedeki hanimdan aldim.

- - - Güncellendi - - -

Eger ki bahsedildigi gibi bir oranla ales %30 yds %30 mulakat %30 ortalama %10 olacak, aksine siralamadaki en son kisi bile bir umutla gitmeli. Cunku mevcut siralamada yds %60 alindi ales %40. Yani alesi yuksek ydssi dusuk olan mulakat sonrasi siralamada ust siralara cikabilir. Cunku ydsnin yuzdesi dusuyor kaybi azaliyor ydssi dusuk olanin. Yani siralama tamamen degisebilir. Kimsenin umudunu kirmayin lutfen.
 

nebi02

Öğrenci
bütün okutmanlık mülakat kriter budur zaten. NANAKLEİN eğer mülakata kendini tanıtırmısnız neden burayı istiyorsunuz gibi sorular sorarlarsa o zaman hemen hemen herkes zaten aynı cevaplar verecek o zaman da söyle bir durum cıkmaz mı ortaya sıralamada ilk 130 kişi girer hadi 200 olsun..yani ben tabiki kimsenin hevesini kırmak için söylemedim bunları sadece ilk defa başvuran arkadaşlara kısa bir bilgi verdim..yoksa kimsenin umudunu kırmak gibi bir niyetim yok tu zaten sonucta herkesin kendi kararı googgledan bu siteden bilmeyen arkadaşlar araştırsın mülakatı.
 
bende listedeyim bir kaç gündür msjları takip ediyorum ve araştırıyorum burdan size katılıyorum hocam mülakatta tabiki 10 dk konuşturacaklar artık ders mi anlatırırlar teori method mu sorarlar bilemem ama kesindir ki bilgi de ölçeceklerdir..bir de umalım da torpilli fazla olmasın..birde kıyafet konusu nasıl olur acaba ben şu anda öze bir ünv okutmanlık yapıyorum bizde serbest sanırım tüm ünv sac sakal kılık kıyafet serbest acaba bu askeri ünv olduğu için erkekler takım elbise kravat bayanlarda resmi giyinme mi olur var mı bilgisi olan bu konuda.
 
A

Akademik Forum

Guest
ilk 200'de değilsek mülakata gitmeye değer mi acaba? İstanbul'dan epey uzakta bir şehirde yaşıyorum ve mülakatım da sabah sekiz buçukta. 1 gece konaklama için uygun fiyatlı bir yer de bulamadım ne yazık ki bölgede. Ne önerirsiniz? Ne olursa olsun gidilmeli mi şans var mı acaba?
 
Üst