ogulhankayabas
Kısıtlanmış Üyelik
Vahdet hoca da yeni yönetmeliğin sadece öğrenci sayısına göre hedaplanmaması gerektiğini yazdı.
eğer öğrenci sayısına göre öğretim görevlisi hesaplama yapılacak bir yönetmelik olacaksa bu kadar beklemeye gerek yoktu ki. istatistikler verile herşey var zaten su an ellerinde 3 günde biterdi eğer sadece o olsaydı. ya arkadaslar ben anlam veremem zaten sadece öğrenci sayısına göre bir yeönetmelik çıkarsa. yök ten izin aldıkları halde nerdeyse kadroların hepsi kişiye özeldi şimdi kalkıp bendende izin almana gerek yok derlerse varya ben artık tahmin edemiyorum neler olur. nasıl ilanlar görürüz. bakın yökten izin alındığı halde ben bir meslek yüksekokulunun mobilya ve dekorasyon bölümüne fizik bölümünden mezun olmak diye bir öğretim görevlisi ilanı görmüş biri olarak bu kesinlikle sınırları çizilecek bir yönetmelik olacaktır.
Bu ales süresi sadece akademik başvurular için arttı değil mi? Doktora için hâlâ 3 yıl diye biliyorum. Net bilgisi olan var mı?
50/d sorununun çözümü ile ilgili YÖK'te bir çalışma yapıldığı söyleniyor. Eş durumu, doçentlikte sözlü sınav ve 50/d problemi gibi akademinin kanserleri çözüme kavuşursa akademi çağ atlar.
ben artık ekim ayının sonunu bekliyorum, zaten 60 günün neredeyse yarısı gitti, en geç 30 gün sonra yönetmelik açıklanır ,üniversitelerde kasım ın ilk haftalarından başlamak üzere ilana çıkarlar diye düşünüyorum..her gün resmi gazeteye bakmaktan yoruldum ,bence sizde daha fazla yormayın kendinizi
Hocam 50d ile ilgili bir şey derken nasıl bir çalışma olduğunu biliyor musunuz, bir umut kaldırılır mı acaba?
Arkadaşlar merhaba Temmuz ayından itibaren forumu özellikle de bu başlığı takip ediyorum, benim gibi pek çok arkadaş güncel durumu öğrenmek ve bilgi edinmek için takipteler. Fakat forumda mutsuzluğunu, sabırsızlığını, ümitsizliğini sık sık dile getirenler hem moral bozmakta hem de kusura bakmayın ama artık sıkıcı olmaya başlamış durumda. Elbette beklemek herkes için zor, fakat burada serzenişte bulunmanın kimseye bir bilgi sağladığını düşünmüyorum. Haber alabildiğimiz tek düzgün platformu lütfen ağlama duvarına çevirmeyelim. Aldıkları duyumları Temmuz ayından beri bizlerle paylaşan yazar arkadaşlara teşekkür ederim, iyi pazarlar.
Vahdet hocada değindi hocam, 33/a'ya dönüş ile ilgili ciddi bir talep var ve YÖK bu talebe sessiz kalmayacak gibi. En azından 50/d'den daha iyi bir sisten getirileceği söylentileri varmış. Tabi bunu ilerleyen süreçte göreceğiz.
- - - Güncellendi - - -
Katılıyorum size hocam.
Hocam bu 50/d meselesi yeni yönetmelikle mi belli olur yoksa farklı bir prosedürü mü vardır?
Size katılmıyorum. Burada birbirini anlayan bir avuç insanız. Arkadaşlar da kendilerini anlayabilecek insanlara dert yanıyorlar. Ellerinden başka bir şey gelmiyor çünkü. Hiçbir şey sorun değil de, şimdiye dek hiç yazmadınız da bunun için mi yazdınız? O zaman sizin bundan rahatsız olmanızı belirtmeniz de diğer insanları rahatsız etmiş olabilir. Sonuçta konuyla alakalı değil.Arkadaşlar merhaba Temmuz ayından itibaren forumu özellikle de bu başlığı takip ediyorum, benim gibi pek çok arkadaş güncel durumu öğrenmek ve bilgi edinmek için takipteler. Fakat forumda mutsuzluğunu, sabırsızlığını, ümitsizliğini sık sık dile getirenler hem moral bozmakta hem de kusura bakmayın ama artık sıkıcı olmaya başlamış durumda. Elbette beklemek herkes için zor, fakat burada serzenişte bulunmanın kimseye bir bilgi sağladığını düşünmüyorum. Haber alabildiğimiz tek düzgün platformu lütfen ağlama duvarına çevirmeyelim. Aldıkları duyumları Temmuz ayından beri bizlerle paylaşan yazar arkadaşlara teşekkür ederim, iyi pazarlar.
Size katılmıyorum. Burada birbirini anlayan bir avuç insanız. Arkadaşlar da kendilerini anlayabilecek insanlara dert yanıyorlar. Ellerinden başka bir şey gelmiyor çünkü. Hiçbir şey sorun değil de, şimdiye dek hiç yazmadınız da bunun için mi yazdınız? O zaman sizin bundan rahatsız olmanızı belirtmeniz de diğer insanları rahatsız etmiş olabilir. Sonuçta konuyla alakalı değil.
Bu arada umarım her şey artık yoluna girer. Bu haftadan umutluyum.
Vahdet hocanın geçen gün yaptığı açıklama, Akademik açılış yılı vb. gelişmelerle ben de çok umutluyum.