YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

kadirk

Öğrenci
Arkadaşlar Vahdet Hoca da yazmış
"@tcbestepe sunduğumuz raporda yer alan bazı maddeler (Kanuni düzenleme gerektirmeyen)çözüme kavuşmaya başladı. [MENTION=81766]yuksek[/MENTION]ogretimK #AlesGeçerlilik konusunda gönderdiği yazı ile bizlerin uzun zamandır talep ettiği ALES konusundaki Üniversitelerin keyfi kararına dur dedi.Tebrikler "
Alttaki resimlerde 5 yıl diyor.

Bende ALES e takılanlardandım. Bu güzel haber.

Ama 4 aydır işsiz oldugumu düşünürsek ve sürecin ne kadar daha devam edeceğini bilemediğimden belki özel sektör de devam ederim çünkü dayanıcak güç kalmadı sansımızı deneyelim dedik ama :)

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Bence bu yönetmelik 3 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak olan akademik yıl açılış töreninden önce Resmi Gazete'de yayımlanmış olur.

Kuvvetle muhtemel hocam. Vahdet hocada paylaştı tamamlandığını zaten. Ama ilanları ekimin sonuna doğru görürüz gibi geliyor. Tabi bunu üniversiteler bilirler ne zaman isterlerse o zaman çıkarlar.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Bence bu yönetmelik 3 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak olan akademik yıl açılış töreninden önce Resmi Gazete'de yayımlanmış olur.

Benimle aynı düşüncede olmanıza sevindim Hocam.
Çünkü o açılışa önem verdiğimi bilmeyen yok :D
Hatta açılış olsun da rahatlayin diyen bile oldu : ) O güne umutluyum, hayrimiza bir şeyler olacaktır

wxyz_06

Öğrenci
Kuvvetle muhtemel hocam. Vahdet hocada paylaştı tamamlandığını zaten. Ama ilanları ekimin sonuna doğru görürüz gibi geliyor. Tabi bunu üniversiteler bilirler ne zaman isterlerse o zaman çıkarlar.

Hocam yönetmelik çıktıktan sonraki sürecin çok uzayacağını sanmıyorum. Çünkü sizler de görüyorsunuz ki; üniversiteler kadro ilanlarını yayınlayabilmek için şuan o yönetmeliği bekliyor.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam yönetmelik çıktıktan sonraki sürecin çok uzayacağını sanmıyorum. Çünkü sizler de görüyorsunuz ki; üniversiteler kadro ilanlarını yayınlayabilmek için şuan o yönetmeliği bekliyor.

Öyle tabi ama her üniversite için bunu söyliyemeyiz ve bilemeyiz. Bir üni hemen çıkar, diğer üni kasımın sonunu bekler. Bekleyip göreceğiz. Bu arada 10 bin polis alınacak. Her kurum bol bol eleman alıyor. İnşallah akademide de bu geçerli olur.

mtz

Öğrenci
Bu arada ALES geçerliliği ile ilgili YÖK kararını verdi 27 Eylül 2017'den önce yapılan sınavların geçerliliği 5 yıl olarak tescillendi.. Bu konuda sıkıntı yaşayan ve bu kararı bekleyenlere hayırlı olsun..

Çok şükür. 1 Ağustos 2018 tarihli Danıştay kararı ile geçerlilik hakkımızı geri almıştık ama YÖK'ten bu sürede kesin bir açıklama gelmeyince kafamızda soru işaretleri oluşmuştu. İçimize su serpildi şimdi. Tezime daha iyi odaklanabilirim artık zira belirsizlik içinde insan kafayı tam toparlayamıyor, ne yapacağını bilemiyor.Dilerim kadrolar ile ilgili de hayırlı haberler gelir en kısa sürede.

Akademik kariyer idealimizi gerçek kılmak adına hepimiz canımızı dişimize takıyoruz. Umarım emeklerimizin karşılığını alırız. Akrabaların, komşuların maskarası oldum. Tez ve akademisyenlik ideali için uğraş uğraş, saçların beyazladı, çöktün, değer mi bu kadar uğraşmaya diyip duruyorlar. Bir ara o lafları duyup yılgınlığa kapılmıştım ama akademik kariyer idealimi gerçek kılmak için bu kadar uğraşmışken bu saatten sonra değil vazgeçmek daha çok emek vereceğim.

Bir kez daha sancılı bu süreçlerde bilgi almak için uğraşan, aldığı bilgileri bizlerle paylaşan kişilere teşekkürlerimi sunuyorum. ALLAH hepimizin yardımcısı olsun. Herkese çalışmalarında başarılar.

Son düzenleme:

Bekleyiş

Öğrenci
Bu gün maalesef bakamamıştım hiç, iyi ki de bakmamaşım güzel gelişmeler olmuş😁 ben bakmadım diye olabilir mi acaba? Umarım devamı gelir güzel haberler alınır.. hakkımız önce elimizden alındı sonra verildi diye kendi hakkımız olana yeni sahip olmuş gibi sevinir hale geldik.

Söylenenlere sonuna kadar katılıyorum, norm kadro ismiyle müsemma olmayacak bizde, ama önümüzdeki haftayı beklemek durumundayız.

Güzel gelişmeler olsun inşallah

B

Bezginnnn

Guest
Ales süresi

Bu ales süresi sadece akademik başvurular için arttı değil mi? Doktora için hâlâ 3 yıl diye biliyorum. Net bilgisi olan var mı?