Bu arada ALES geçerliliği ile ilgili YÖK kararını verdi 27 Eylül 2017'den önce yapılan sınavların geçerliliği 5 yıl olarak tescillendi.. Bu konuda sıkıntı yaşayan ve bu kararı bekleyenlere hayırlı olsun..
Çok şükür. 1 Ağustos 2018 tarihli Danıştay kararı ile geçerlilik hakkımızı geri almıştık ama YÖK'ten bu sürede kesin bir açıklama gelmeyince kafamızda soru işaretleri oluşmuştu. İçimize su serpildi şimdi. Tezime daha iyi odaklanabilirim artık zira belirsizlik içinde insan kafayı tam toparlayamıyor, ne yapacağını bilemiyor.Dilerim kadrolar ile ilgili de hayırlı haberler gelir en kısa sürede.
Akademik kariyer idealimizi gerçek kılmak adına hepimiz canımızı dişimize takıyoruz. Umarım emeklerimizin karşılığını alırız. Akrabaların, komşuların maskarası oldum. Tez ve akademisyenlik ideali için uğraş uğraş, saçların beyazladı, çöktün, değer mi bu kadar uğraşmaya diyip duruyorlar. Bir ara o lafları duyup yılgınlığa kapılmıştım ama akademik kariyer idealimi gerçek kılmak için bu kadar uğraşmışken bu saatten sonra değil vazgeçmek daha çok emek vereceğim.
Bir kez daha sancılı bu süreçlerde bilgi almak için uğraşan, aldığı bilgileri bizlerle paylaşan kişilere teşekkürlerimi sunuyorum. ALLAH hepimizin yardımcısı olsun. Herkese çalışmalarında başarılar.