YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
YÖK ALES süresi hakkında yazı da gönderdi. Bence bu karışıklık olmaması için önceden alınan bir tedbir gibi. İlanlar çıkacağa benziyor. İnşallah güzel şeyler artık olmaya başlar. Herkes gergin ve mutsuz çünkü. Herkesi çok iyi anlıyorum; üzülen ve elinden bir şey gelemeyen herkesi...

Bu yüce devlet kimseyi üzmez ve mağdur etmez hocam, devletimize ve devlet büyüklerimize güvenelim, biraz daha sabredelim ve zaman tanıyalım. Kızmakta, öfkelenmekte ve üzülmekte muhakkak haklıyız ama bu faydadan çok zarar getirir, ne demişler, sabreden derviş, muradına ermiş. Devleti yönetenlerde istemezler mi herkes mutlu olsun, hiçbir işsiz olmasın, hiç kimse aç olmasın. Lakin devlette olsa her şeye yetişemiyor. Allah sabrımızı hayra eriştirsin inşallah.

Ar-Gör

Öğrenci
Size katılmıyorum. Burada birbirini anlayan bir avuç insanız. Arkadaşlar da kendilerini anlayabilecek insanlara dert yanıyorlar. Ellerinden başka bir şey gelmiyor çünkü. Hiçbir şey sorun değil de, şimdiye dek hiç yazmadınız da bunun için mi yazdınız? O zaman sizin bundan rahatsız olmanızı belirtmeniz de diğer insanları rahatsız etmiş olabilir. Sonuçta konuyla alakalı değil.
Bu arada umarım her şey artık yoluna girer. Bu haftadan umutluyum.

Boşuna umutlanmayın derim ben maalesef.. Çünkü eğer bu konuyla ilgili bir müjde verilecekse o Akademik Yıl Açılış Töreninde daha sonrası için verilir.. Yani yine 60 değilde 50-55 günün dolması beklenir!!

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
Bu yüce devlet kimseyi üzmez ve mağdur etmez hocam, devletimize ve devlet büyüklerimize güvenelim, biraz daha sabredelim ve zaman tanıyalım. Kızmakta, öfkelenmekte ve üzülmekte muhakkak haklıyız ama bu faydadan çok zarar getirir, ne demişler, sabreden derviş, muradına ermiş. Devleti yönetenlerde istemezler mi herkes mutlu olsun, hiçbir işsiz olmasın, hiç kimse aç olmasın. Lakin devlette olsa her şeye yetişemiyor. Allah sabrımızı hayra eriştirsin inşallah.
..................

Son düzenleme:

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Bugün yeni yasama dönemi açılıyor saat 14:00 de
Acaba bizim için bir şeyler olur mu ?

Hocam bu konunun yasama ile bir bağlantısı yok o nedenle TBMM'nin açılması bu durum için bir anlam ifade etmiyor.

Bu arada enteresan bir durum var forumda hiç yazmayanlar birilerine laf sokmak için yazıyor, devleti anlamsız şekilde yersiz övmek ya da tam tersi yermek için yorumlar yapılıyor, kimileri çıkıp anlaşılmaz mesajlar yazıyor daha önce hiç görmediğimiz isimler bu anlamsız mesajı beğeniyor ve bütün bunlar çok tuhaf geliyor bana?! İnanın zaman zaman burada ve diğer forumlarda yazılan alakalı alakasız saçma sapan şeylere bakıp bu insanların gerçekten akademisyen olma ihtimalinden ciddi anlamda ürküyorum.

--Güncelleme--

Bu arada üniversitelerde norm kadro uygulaması çalışmasının yeni bir şey olmadığı daha önce burada konuşulmuştu ekte bu konu hakkında yazılmış olan makale norm kadro uygulaması hakkında bilgi verici olabilir;

Norm Kadro Çalışmalarının Üniversitelerde Uygulanabilirliği: Nitel bir Araştırma

http://dergipark.gov.tr/download/article-file/509197

Son düzenleme:

tarhana

Öğrenci
Hocam bu konunun yasama ile bir bağlantısı yok o nedenle TBMM'nin açılması bu durum için bir anlam ifade etmiyor.

Bu arada enteresan bir durum var forumda hiç yazmayanlar birilerine laf sokmak için yazıyor, devleti anlamsız şekilde yersiz övmek ya da tam tersi yermek için yorumlar yapılıyor, kimileri çıkıp anlaşılmaz mesajlar yazıyor daha önce hiç görmediğimiz isimler bu anlamsız mesajı beğeniyor ve bütün bunlar çok tuhaf geliyor bana?! İnanın zaman zaman burada ve diğer forumlarda yazılan alakalı alakasız saçma sapan şeylere bakıp bu insanların gerçekten akademisyen olma ihtimalinden ciddi anlamda ürküyorum.

Hocam ben de düşüncelerinize katılıyorum. Yorumlardan bazıları yardımcı olmanın dışında belli bir amaca yönelik yazılmakta.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Bu hafta çıkacak olan resmi gazetelere dikkat arkadaşlar. Allah'ın izniyle en geç pazartesi sabahına kadae yeni yönetmeliği görme şansımız çok yüksek. Memurlar. Netteki foruma göre hukukçu bir rektör norm yönergesini beklemeden ilana çıkmış. Bakalım neler olacak. Yeni hafta yeni umutlar.. :) :)

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Çok güzel bir haber bu. Nerden gördünüz bunu?

- - - Güncellendi - - -

Geçen seferki ziyaretinde aynı gün rektör atamaları gerçekleşmişti resmi gazetede. Eğer norm kadro yönetmeliği tamam ise bugün yarın resmi gazetede yayınlanacak demektir. Hadi inşallah.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Yök başkanı Yekta Saraç ile Cumhurbaşkanımız bugün biraraya gelmişler umarım norm kadro ve 50d gündem maddesi olmuştur.

Muhtemelen rektör atamaları (bazı rektörlerin görev süresi bitiyor bu ay) ve norm kadro konusu vardır gündemde bugün ve yarın bir ihtimal Resmi Gazete de ikisinden biri (ya da her ikisi birden) yayınlanır. Daha önceki görüşmelerinin gecesi ya da bir sonraki gün (net hatırlamıyorum) rektör atamaları yapılmıştı.

Ayrıca ilginç bir not diğer görüşmeleri planlıydı yani CB programında vardı bu görüşme programda yok.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Vahdet hocada yazmış yönetmelik tamamlanmış olabilir diye. Bu hafta muhakkak bir şeyler olacak ama bakalım.

- - - Güncellendi - - -

Muhtemelen rektör atamaları (bazı rektörlerin görev süresi bitiyor bu ay) ve norm kadro konusu vardır gündemde bugün ve yarın bir ihtimal Resmi Gazete de ikisinden biri (ya da her ikisi birden) yayınlanır. Daha önceki görüşmelerinin gecesi ya da bir sonraki gün (net hatırlamıyorum) rektör atamaları yapılmıştı.

Aynı şeyi yazdık Yaşar hocam. :)