YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

erdal34

Araştırma Görevlisi
Şunu merak ediyorum.
Onca yeni bölüm açıldı.
Öğretim elemanı yok.
Ee eğitim öğretim başlayacak .
Hadi diğer alımlar neyse de , bu yeni kimsenin olmadığı bölümler ne olacak ?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
@yasarayanoglu hocam onceki yildan kalan kadro haklarini sanirim belirli bir aya kadar kullanabiliyordu universiteler ben mi yanlis hatirliyorum?
Ayrica hala Vahdet Ozkocak'tan dogru haber beklemek umutsuzlugun en dip kuyusudur.

İkinci konuda tamamen katılıyorum hocam size. Kadrolar kullanılamıyor diye kalmış aklımda ama yanılıyor olabilirim.

Sabah söylediğim gibi bugün PD Başkanına niyet Rektör Yardımcısına kısmet bir görüşme yapma şansım oldu. Kriter değişikliği falan yok görünürde tıkanma bambaşka bir sebebe dayalı o kadar mantıksız bir sebep ki inanın değmez bunca insanı bekletmeye teferruat veremem ama şunu söyleyebilirim YÖK'te görev değişikliği olabilir. Ayrıca üniversitelerin gerçekten hiçbir gelişmeden haberi yok alım yapılacak kadrolar birikmiş durumda dersler başlıyor öğretim görevlisi sıkıntıları var (yeni açılan bölümler vs nedeniyle) ne olacağı konusunda olduğu gibi ne zaman çözüleceği hususunda da maalesef hiçbir fikirleri yok. Şuan neyi bekliyoruz bilmiyorum ama belki kurul atamalarından sonra bir gelişme olur ne diyelim hayırlısı olsun..

selim25

Öğrenci
YÖK üniversiteleri aile şirketine çevirmekten vazgeçmedikçe ve ALES , DİL, DİPLOMA notunun etkin olduğu merkezi yerleştirme getirmediği sürece ülkemizde hiçbir şey değişmeyecek. Bunu inş. cumhurbaşkanlığı yapar.

Mutlu Ege

Öğrenci
yasarayanoglu hocam, alim kriterleri aynı olacak gibi bir düşünceleri var yani doğru mu anlamışım? Ayrıca yine yok e bırakılıp bırakılmayacagi konusunda bir düşünceleri var mıydı rektor yardımcısı hocamizin?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
yasarayanoglu hocam, alim kriterleri aynı olacak gibi bir düşünceleri var yani doğru mu anlamışım? Ayrıca yine yok e bırakılıp bırakılmayacagi konusunda bir düşünceleri var mıydı rektor yardımcısı hocamizin?

Alım kriterleri ile ilgili bir çalışma olmadığı gibi herhangi bir değişiklik beklemediklerini söylediler hocam.

Yetkinin YÖK'e bırakılıp bırakılmaması hususunda bir sorum olmadı ama zaten artık kadro onay yetkisi artık Cumhurbaşkanlığında (2 veya 3 nolu kararname ile yapıldı) şuan da ilan noktasında sorun var ve bana kalırsa YÖK tamamen devre dışı bırakılmayacaktır öyle yapılacak olsa akademiden ihraçlar için YÖK'e yetki verilmezdi. Bir ihtimal YÖK'ün yapısında değişiklik olabilir. -şahsi düşüncem-

*Bir de en baştan beri kafama takılan Dr.Öğr.Üyesi, Doçent ve Prof. kadrolarının hala nasıl yayınlandığını da sordum bu kadroların izni yıl başında alındığı için hala ilana çıkabiliyorlarmış.

A

Akademik marti

Guest
akademik ilan

ögr gör kadro izni kararname öncesinden alınanlarda ilana cıkmıyor tekrardan cb izin isteniyor

A

Akademik marti

Guest
yrd doc doc prof ilanları çıkıyor sorunca izin önceden alındı deniliyor ögr gör içinde önceden alınan izinler ilana cukarmıyolar

Mutlu Ege

Öğrenci
Anladım, yasarayanoglu hocam. Edindiğin bilgileri bizimle paylastigin için teşekkür ediyorum. Inşallah bir an önce hepimiz bu sıkıntılı durumdan kurtuluruz, dostluklarimiz baki kalır..

tumua

Araştırma Görevlisi
Bugünkü resmi gazetede yayınlanan 2018/7 numaralı CB Genelgesi'nin bizim durumla bir ilgisi olabilir. Devlet universiteleri de kamu kuruluşu kapsamı içerisindedir. Bu durumda önemli bir adım atıldı diyebillir miyiz?

İçeriğini kopyalamadım genel olarak atamalarda cb iznine vurgu yapıyor link şudur:

12.9.2018 tarihli Resmi Gazete

Son düzenleme: