YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Helena

Kısıtlanmış Üyelik
Arkadaşlar, ilginç bir durum var. Bugünkü resmî gazetenin çeşitli ilanlar kısmına bakın. Orada üniversitelerin isimlerinin önüne MEB ibaresi eklenmiş. Bu MEB’e bağlandı anlamına geliyor gibi göründü bana, ancak resmî bir şey göremedik. Sizler de bir inceleyin isterseniz.

Son düzenleme:

tumua

Araştırma Görevlisi
universitelere ait ilanların başındaki meb vurgusu benim de çok dikkatimi çekti. Daha önce görmemiştim. İlanın içeriği söz konusu universitelerdeki ihalelere katılma yasağı alan kişilerin listeleri belki bu yasagin bir organi da meb’de bulunabilir. Zaten iceriklerin bir kisminda da meb-yok yaziyor. Ama hemen asagida ogr elemani ilanina cikmis olan universiteler normal sekilde eskisi gibi yer almaktalar. Muhtemelen meb ile baslayan universitelere dair ilanlar ihaleye girmeleri yasakli kisilerin ilanlarina ozgu bir durum. Meb’e baglanmis olsaydi asagidaki kadro ilanindaki uniler de bunu iceriklerinde belirtirlerdi.

Son düzenleme:

Helena

Kısıtlanmış Üyelik
Ben de ilk kez görüyorum ve her şeyi incelememe rağmen çözemedim. Kurum ismi verilirken başına MEB gelmiş olması o bakanlığa aittir hissi oluşturdu bende. Ancak resmî bir şey yok. Tabi bu bir TAHMİN. Yanlış anlaşılma ve gereksiz tartışma olmasın lütfen. Bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Mutlu Ege

Öğrenci
Yanlış bilmiyorsam, kurumların önüne bağlı oldukları bakanlıkların ismi yazılabilir. Örneğin Sağlık Bakanlığı... Hastanesi gibi. Öyle yazılmışsa, meb e bağlanmış olabilirler, ogulhan hocam bu hafta belli olur demişti yavaştan belli olmuş olabilir..

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Daha önceki ilanları taradım ihale yasağı konusundaki ilanlarda yasaklayan kurum MEB görünüyor ama üniversite ismi önüne MEB konmamış mevzuatta bir değişiklik olmadan üniversitelerin MEB'e bağlanması diye bir durum olamaz ama tabi burası Türkiye.. Belki hazırlık yapıyorlardır :)

tumua

Araştırma Görevlisi
AAA az evvel kontrol edeyim dedim baktım şimdi de üniversitelerin önünden MEB'i kaldırmışlar. Normal şekilde sadece üniversite isimleri yazıyor :) oyun oynuyoruz sanırım :))

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Görünen o ki bu mesele daha uzun zaman çözülmeyecek belki de bu yıl için üniversitelere dağıtılan kadroların kullanılamamasını sağlamaya çalışıyorlardır (bu yıl içinde kullanılmayan kadrolar yanacak). Gelecek yılda her yıl olduğu gibi mart nisan gibi dağıtırlar kadroları.. Yoksa bu kadar zaman bu kadar basit bir değişikliğin bekletilmesine başka bir anlam veremiyorum.

LEO

Öğrenci
Arkadaşlar sizce bu kadar uzun sürmesinin nedeni ne olabilir, sadece yeni yapılanma sürecimi yani yetki vss... yoksa akademik alım kriterlerindemi bir değişiklik olmasımı söz konusu ?,
Ben ben alım kriterlerinde bir değşiklik olucağını düşünmüyorum ,ama diğer konuda bir fikrim yok..

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
ÖYP Lisansüstü eğitim serbest bırakıldı. Vahdet hoca yarın yetkililerle görüşecek. Onunda dediği gibi darısı öğretim elemanı kadrolarının serbest bırakılmasına inşallah. :) Ben umutluyum.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Twitter şifremi giremiyorum.
Vahdet hocanin az önceki iletisini Google den , Twitter a girerek okudum.
Hesabı olan biri lütfen Vahdet Hocaya yazsın.
Yarın bizlere mutlaka kadrolarla ilgili net bilgi versin, kendisi bilgi alamayacaksa, daha da kimse alamaz.
Taa.oralara gidiyorsa, bastırmalı kadro alımlarını.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Vahdet hocanın görüşeceğim dediği konular MEB ile yaptığı görüşmedeki ve geçen gün de aktardığı gibi Doçentlik Sözlü Sınavı, Eş Durumu, Kadro Unvanları vs gibi bu konu dışında şeyler arkadaşlar bu konuda gazeteye verdiği röportajda da ilan meselesine hiç değinmemişti. Bugün bir üniversitenin Personel Daire Başkanı ile görüşeceğim işe yarar bir bilgi alırsam derhal sizlerle paylaşacağım.

Son düzenleme:

tumua

Araştırma Görevlisi
[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] hocam onceki yildan kalan kadro haklarini sanirim belirli bir aya kadar kullanabiliyordu universiteler ben mi yanlis hatirliyorum?
Ayrica hala Vahdet Ozkocak’tan dogru haber beklemek umutsuzlugun en dip kuyusudur.