YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Benim edindiğim bilgiler cumaya kadar çözüleceği yönünde. 2 hafta demiştim, 2 haftanın sonu geliyor. Umarım beni bilgilendirenlerde doğru haber almıştır veya yeni bir gelişme, olağanüstü bir durum süreci uzatmamıştır. Bekleyip göreceğiz. Bir şekilde çözülecek.

A

Akademikami

Guest
Sevgili arkadaşlar inanamıyorum gerçekten. Vahdet Bey kendisine yazdığım aşağıdaki tweet sebebiyle beni engellemiş. Buyrun yazdığımı siz değerlendirin; bir ahlaksızlık var ise bu işte söyleyin:

“Bu kadar mı söyleyecekleriniz? Elbette bir kararname bekleniyor, elbette bu kararnamenin beklendiği yer de belli. Mottonuz “akademinin yeniden doğuşu” ama üç aydır akademisyen olmak mümkün değil ülkemizde. Bu kadar iddialı bir mottonun sahibi olarak açıklamalarınız çok talihsiz.“

Vahdet bey kendisine Twitter’da bir dünya kurmuş orda takipçileriyle takılıyor. Engellemesine şaşırmadım.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Tek isteğim ALES bitmeden bir kadroya başvurabilmek.
Tam ALES biter
İlan çıkarsa
Siz düşünün halimi.

Bu cumaya kadar da eğer bir gelişme yaşayamazsak, umutlarimi yitirecem.

Mutlu Ege

Öğrenci
yasarayanoglu hocam, bilmiyordum daha önce haber yaptıklarını, demek ki o da işe yaramamış. Bu arada Eğitim Bir Sen başkanı dün yükseköğretim hakkında bir toplantıya katılmış, yükseköğretim kurumlarının artması gerektiğini söylemiş ve bir rapor yayınlamış. Toplantıda birçok rektor varmış. Bence twitterdan Ali Beye yazsak ise yarayabilir arkadaşlar.

tumua

Araştırma Görevlisi
arkadaslar memurlar.net’in haberi nedir yahu bulamadim ben insanlar galeyana gelmis orada aksama cozulur diyen var :))

bu arada ulkemizin dogusundaki illerden birinin personel daire baskanliginda calisan lisanstan bir arkadasima ulastim onlar da bu hafta serbest birakilmasini bekliyorduk dediler.

B

Biredebiakamedi

Guest
Kadro

Oğulhankayabas hocam, inşallah duyumlarınız gerçekleşir. Umarım yanlış bilgilendirilmeye maruz kalmamışsınızdır. "Yetkili kurumlardan edindiğim bilgilere gore..." şeklindeki açıklamalarınız umut verici. Sayfayı terk etmemeniz ve desteklerinizi devam ettirmenizi rica ediyorum. Zira hiçbir kaynaktan bilgi alamayan bizler için böyle gönüllere su serpen açıklamalara ihtiyaç var. Duyumlarınız aksi yönde de çıkabilir tabiki. süreci daha umutlu atlatmak adına böyle bekleyislere ihtiyacımız var maalesef...

parafiskalite

Yardımcı Editör
Sevgili arkadaşlar inanamıyorum gerçekten. Vahdet Bey kendisine yazdığım aşağıdaki tweet sebebiyle beni engellemiş. Buyrun yazdığımı siz değerlendirin; bir ahlaksızlık var ise bu işte söyleyin:

“Bu kadar mı söyleyecekleriniz? Elbette bir kararname bekleniyor, elbette bu kararnamenin beklendiği yer de belli. Mottonuz “akademinin yeniden doğuşu” ama üç aydır akademisyen olmak mümkün değil ülkemizde. Bu kadar iddialı bir mottonun sahibi olarak açıklamalarınız çok talihsiz.“

Ovmemıssınız. Sorun bu :)
Eylul sonuna kadar umudum var..

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Oğulhankayabas hocam, inşallah duyumlarınız gerçekleşir. Umarım yanlış bilgilendirilmeye maruz kalmamışsınızdır. "Yetkili kurumlardan edindiğim bilgilere gore..." şeklindeki açıklamalarınız umut verici. Sayfayı terk etmemeniz ve desteklerinizi devam ettirmenizi rica ediyorum. Zira hiçbir kaynaktan bilgi alamayan bizler için böyle gönüllere su serpen açıklamalara ihtiyaç var. Duyumlarınız aksi yönde de çıkabilir tabiki. süreci daha umutlu atlatmak adına böyle bekleyislere ihtiyacımız var maalesef...

Bizlerinde öyle hocam. Lakin umuda ihtiyacımız var diye de umut yaratamayız. Aldığım bilgiler neyse onu paylaştım en başından beri. İnşallah bu hafta netliğe kavuşurda rahat ederiz.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Biz de biliyoruz çıkacağını.Yakin zaman ne ? Valla bıktık 😣 bu sene alım yok deseler sevinecem o derece sıkıldım.
Net olmuş olur beklemeyiz
Alım yok der , yolumuza devam ederiz

faruqca

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde bu işleri yakından takip eden öğretim üyesi bir tanıdıkla görüştüm. İlanların serbest bırakılmasıyla ilgili bilgisinin olup olmadığını sorduğumda bu ayın 22'sinden sonra durumun netleşeceğini söyledi. Cumhurbaşkanlığındaki atama ofislerinin eksiklikleri tamamlanıyor dedi. Ancak bunlar onun duyumlarıdır ve doğruluğu ne kadardır bilemem.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde bu işleri yakından takip eden öğretim üyesi bir tanıdıkla görüştüm. İlanların serbest bırakılmasıyla ilgili bilgisinin olup olmadığını sorduğumda bu ayın 22'sinden sonra durumun netleşeceğini söyledi. Cumhurbaşkanlığındaki atama ofislerinin eksiklikleri tamamlanıyor dedi. Ancak bunlar onun duyumlarıdır ve doğruluğu ne kadardır bilemem.

22 sinden sonra demiş , ben de öyle diyorum.
Muhtemelen 24 Eylül veya 1 Ekimde akademik yıl açılış töreni olacaktır ona yetişecek.
Bu cuma ya da haftaya cuma bu mesele çözülmüş olur.

Son düzenleme:
M

meraklıgenc

Guest
Sevgili hocalarım merhaba hepinize, ben bu yıl lisansımı bitirdim ve bir yüksek lisans programına kabul aldım. YL hayalim boyunca, ailemin maddi durumu gereği argörlük gibi bir işin benim için harika olacağını düşündüm. ALES ve YDS sonuçlarım 90'ın üzerinde. Fakat bu son durum hepiniz gibi beni de büyük hayal kırıklığına uğrattı. Size sormak istediğim şu; sizce eninde sonunda bir şekilde bu durum çözülür ve iş bulabilir miyim? Çok endişeliyim lütfen mazur görün.
Saygılarımla