YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

Bekleyiş

Öğrenci
İnşallah hocam. Yazık bu kadar gence, bu kadar parlak beyne. Bu insanları küstürmemeliler.

Küsmekten ziyade bir kuruma olan inanma isteğini, güven duygusunu zedeliyorlar Hocam.. bu camianın içine girmek için kendimi bildim bileli didiniyorum.. çalışıyorum, okuyorum, araştırıyorum buradaki herkes gibi.. tam şartlarımı alnımın akıyla tamamladım derken alımlar durdu.. yönetmelikler değişti.. sonuca bağlanmayan bir sürü iş çıktı.. ne diyeyim bilemiyorum, her gün bir umut ha oldu ha olacak derken günler geçiyor ama aleyhimize işliyor gibi.. beklediğimize değer inşallah.

- - - Güncellendi - - -

Bu gece ki resmi gazetede yönetmelik yayınlanıyormuş ve pazartesi günü de ilanları görüyormuşuz! Çok mu şey istiyoruz? :) :) :)
Bir an acaba mı dedirttiniz bana da 😁

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Küsmekten ziyade bir kuruma olan inanma isteğini, güven duygusunu zedeliyorlar Hocam.. bu camianın içine girmek için kendimi bildim bileli didiniyorum.. çalışıyorum, okuyorum, araştırıyorum buradaki herkes gibi.. tam şartlarımı alnımın akıyla tamamladım derken alımlar durdu.. yönetmelikler değişti.. sonuca bağlanmayan bir sürü iş çıktı.. ne diyeyim bilemiyorum, her gün bir umut ha oldu ha olacak derken günler geçiyor ama aleyhimize işliyor gibi.. beklediğimize değer inşallah.

- - - Güncellendi - - -

Bir an acaba mı dedirttiniz bana da 😁

Hahaha olsun o kadar hocam. :D

Bekleyiş

Öğrenci
“Balinacılığın düzenlenmesine ilişkin.....” karar da çıktığına göre artık bize sıra gelmiştir umarım.. resmî gazetede yine bir kaç üniversitenin Prof doçent ve dr öğretim üyesi ilanı var...

- - - Güncellendi - - -

Beklediğimiz kurum haricinde her kurumun kararını gördük neredeyse!!

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
“Balinacılığın düzenlenmesine ilişkin.....” karar da çıktığına göre artık bize sıra gelmiştir umarım.. resmî gazetede yine bir kaç üniversitenin Prof doçent ve dr öğretim üyesi ilanı var...

- - - Güncellendi - - -

Beklediğimiz kurum haricinde her kurumun kararını gördük neredeyse!!

Maalesef sayın hocam. :) İnşallah yeni haftamız, yeni umutlarımız diyoruz.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Akademik bir dil ile bu bekleyişimize bir cümle bulamamam sebebiyle;
mahalle ağzı kısa bir cümle ile ,biraz da olsa yaşadığımız duruma karşı hıncımı aldım.
:D anladınız cümlenin ne olduğunu.
Yeter yahu

Son düzenleme:

Bekleyiş

Öğrenci
Balinacılık önemli. İzlandalıyız ya biz. Binlerce akademisyen adayı değil, balinacılar takip ediyor her gece resmi gazeteyi. İlaç gibi geldi.

Gün içerisinde şu kabul edildi, bu kabul edildi diye söylüyorum malum gündem bizden soruluyor Hocam, herkes bana “delirdi en sonunda” dercesine bakıyor, şimdi mesela bunu yarın babama söylemem lazım..

- - - Güncellendi - - -

Akademik bir dil ile bu bekleyişimize bir cümle bulamamam sebebiyle;
mahalle ağzı kısa bir cümle ile ,biraz da olsa birilerine karşı hıncımı aldım.
:D anladınız cümlenin ne olduğunu.
Yeter yahu

Destekçinizim, ağzınıza sağlık hocam..

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Haftaya cumartesi gecesine kadar yönetmeliğin çıkacağı çok daha güçlü bir şekilde kulislerde konuşulmaya başlanmış ve üstü kapalı bir şekilde üniversitelere bu yönde bilgi aktarımı gerçekleşmiş diye duyumlar alıyoruz.

İnşallah bu sefer duyumlar gerçeğe döner. Sürecin uzama sebebi ise yönetmeliğin sürekli revize edilmesiymiş. Yoksa yönetmelik 2 haftadan önce tamamlanmış zaten bknz. Vahdet hoca.

2018 bütçesinden üniversitelere verilen atama bütçesi muhakkak aralık ayının sonuna kadar kullanılacaktır. Aksini düşünmek dahi istemiyorum. Onlarca üniversite rektörlüğünün, akademik birimlerine yazı göndererek öğretim üyesi ve elemanı ihtiyaçlarının kendilerine bildirilmesini talep ettiğini biliyoruz ve o yazılarda 2018 yılı içerisinde ilana çıkılmak üzere diye ibare yer alıyor. Norm kadro yönetmeliğinin çıkması akabinde ilanları en geç 1-2 hafta içerisinde göreceğimiz inancındayım.

Kasım ayının başı gibi ilanlara çıkılsa dahi 15 gün başvuru süreci, 5 gün mülakat süreci ve birkaç ay güvenlik soruşturması süreci derken atamalar şubat ayını yani 2. Dönemin başını bulacaktır ki bu da üniversitelerin arzusu.

Ben, önümüzdeki haftadan çok umutluyum. Hayata gülümseyin. Olumlu ve pozitif düşünün. Zaten en kötüsünü dahi düşünsek şunun şurasında sadece 3, 4 hafta kaldı. Kalın sağlıcakla... :) :) :)

spain

Öğrenci
Herkes bu süreçte duyum ala ala aktara aktara bir hal oldu. Konusan bos laf olsun diye konusuyor demiyorum ama ne denirse denilsin elde somut birsey olmadi bana kalirsaniz olmaz da. Herkes bu surecte umitlenip hayal kirikligina ugramaktan usandi. Bu surec psikolojik yukleri artirdi ve bu kitle artik paranoyaklasti. Alinan duyumlar vs.ler artik dogru bile olsa artik olay yalanci coban hikayesine döndü. Kimsenin dedigine artik o duyumlar dogru cikacak dahi olsa kimsenin inanacak durumda olmadigi bariz. Yani kurtlar gercekten gelse de inanabilinecek bir hal kalmadi artik. Duyum alanlar yalan soyluyor ya da uyduruyor demiyorum. Herkesin icinde bulundugu durumu aciklamaya calisiyorum. Yanlis anlasilmak istemem. Bence su surecte herkes an itibari ile beyninden gecenlere bir reset atsin bu isin sinirini stresini de rafa kaldirsin. "60 gun beklenecek" rotasi ile mevcut dusunce yapimizi degistirmemiz lazim. Zaten o kadar beklemisiz az daha bekleyiverelim ne olacak? Herkes birbirini olumsuz etkiliyor niyeti o olmasa da. Bosverin baska ihtimalleri artik kendiniz icin yapin bunu. 60 gun beklenilecek o kadar! (Ilanlar da 60 gunun ardindan 2 haftayi bulur). Onu bekleyin!

Son düzenleme:

tumua

Araştırma Görevlisi
Eylül'den beri oğulhan hocamın yukarıda yazdığı her paragraf her hafta başında bu hafta geliyor diyerek akademi çevrelerinde yayılıyor zaten. Hafta sonu geliyor elimiz boş kalıyor yaklaşık 2 aydır. Artık insanlar bu tekrardan bıktığı için yazmıyordur. Oğulhan hocamın temennisine katılıyorum inşallah bu hafta o haftadır ancak çok da coşmamak gerektiğini öğrendik bu süreçte.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Bu öyle bir süreç ki, tam bitti, işte şimdi çıkıyor derken, yeni bir revizyon, yeni bir süreç doğuruyor ve süreç uzuyor maalesef. Ben bu haftadan umutluyum ama yine olmayabilir. Çünkü yönetmelik tamamlandı ve bitti sadece YÖK'ün onayı bekleniyor. Neden uzatıyorlar, neyi revize ediyorlar bilmem mümkün değil. Ben ilk kararnamenin çıkacağının duyumunu aldığımda çok sevindik ama sonra süreç yine tıkandı evet yönetmelik tam dediğim tarihte çıktı ama yine bir aksilik oldu süreç yeniden durdu. Belki bu yönetmelikte çıktığında yeniden bir şey olacak süreç yine duracak.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Yazmıyor yazmıyor, yönetmelik yazmıyor:D
(Çöpçüler kıralı filminin acıklı şarkısı fonda,ben koşuyorum elimde gazete)

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Aynı şehirden gelmiş kimi zaman aynı mahallede oynamış gençler siyasi kamplaşmanın kurbanı oldu. Biz öğrenciye üniversiteyi aratmadık, biz üniversiteyi öğrencinin ayağına götürdük. En büyük başarımız buradadır. Şu anda 81 vilayetimizin 81'inde de üniversitemiz var. Yıllardır üniversiteleri baskıcı, jakoben hatta faşist ideolojilerine payanda yapanlar, bizim dönemimizde üniversitelerin asli hüviyetlerine kavuşmasından çok ciddi rahatsızlık duyuyorlar.'' ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

"TEK TİPÇİLİĞE KARŞIYIZ"

''Politikalarımızı yerden yere vuran çevrelerin bizden önce üniversitelerin darbelerde oynadığı role ilişkin tek bir açıklaması yoktur. Bunların varoluş kaidesi ait oldukları yerlerin tetikçiliğini yapmaktır. Üniversiteleri bilim ve araştırma yerine vesayetin ideoloji üretim merkezleri olarak gören zihniyeti hep birlikte çöpe attık. Belli ideolojik kimliklerin üniversitelerde kısmen sürdürdüğünün farkındayız. Bunların zamanla değişeceğine inanıyorum. Biz üniversitelerde tek tipçiliğe karşıyız. Türkiye'nin tüm renkleri üniversitelerde olmalı.''