yasarayanoglu
Yardımcı Editör
Çok doğru hocam ama asıl merak ettiğim şey norm kadro kıstasına dahil mi değil mi arş. görevlileri?
Ah o sorunun cevabını bilsem YÖK başkanı ilan edicem kendimi
Çok doğru hocam ama asıl merak ettiğim şey norm kadro kıstasına dahil mi değil mi arş. görevlileri?
Ah o sorunun cevabını bilsem YÖK başkanı ilan edicem kendimizaten bu sorunun cevabı baştan beri anlamadığımız üzerine kafa yorduğumuz bir sorunun cevabı.. Öğretim Görevlisi sayısını öğrenci sayısına göre belirleyebilirler bunda bir mahsur yok ancak Öğretim Üyesi ve Ar.Gör. sayıları için kıstas çok fazla kaldı ki o kıstaslara göre bir belirleme yapmakta çok mantıklı değil. Yayın sayısı, atıf, araştırma projeleri bu liste uzar gider bu noktada eleman sayısı belirlemek enteresan bir uygulama olacak çıktığında. Ayrıca temel bilimler ve anabilim dalları arasında da bir çok fark var neyi neye göre yapacaklar halen çözebilmiş değilim.
Yaşar Hocam aynı şeyleri yazmışız katılıyorum size, ders yükümlülüğü farklılıkları var, Öğretim görevlisi ayda belli bir saat ders verme zorunluluğu olan, dr sını bitirirse ve de kadro bulursa yükselen bitiremezse öğretim görevliliğinden emekli olan kişidir, ama araştırma görevlisi anabilim dalında araştırma yapmak ve hocalarını asiste etmek için vardır, yükselme hedefi olmayan zaten seçmez araştırma görevliliğini. (Görev süresi uzatılmayabilir) Dr sını bitirirse ihtiyaç da varsa derse girer ama en azından benim bildiğim fakültelerde araştırma görevlisi dr lar kolay kolay ders alamıyorlar, hiç bir hoca pasta dilimini paylaşmak İstemiyor, ders az olsa da onu a/b şubesi diye ikiye bölüyor yine de ders çıkarıyor kendine.
- - - Güncellendi - - -
Öğretim görevlileri myo larda çok zaten fakültelerde pek yok, bu listede yer alma sebebide yıkarıda fakülte/enstitü/yüksekokul yazmış, ben Prof ve doçent olan myo ilçelerde örneğin çok görmedim.
Sadece kendi görüşüm; araştırma görevlisinin öğrenciyle bir bağı yok ki doğrudan bu listede ondan yer almamıştır diye düşünüyorum.
ogulhankayabas;Ayrıca' Alıntı:Hocam sosyal bölümlerde yapabilirsiniz de, 5 hoca 25-30 asistanın olduğu Tıp Fakültesi gibi bölümlerde bu dediğinizi uygulamak bana bir garip geldi![]()
Hocam sosyal bölümlerde yapabilirsiniz de, 5 hoca 25-30 asistanın olduğu Tıp Fakültesi gibi bölümlerde bu dediğinizi uygulamak bana bir garip geldi![]()
İşte tam da burada şu mesele gündeme geliyor ki, Araştırma Görevlileri norm kadro kıstasının neresinde olacaklar hocam. İki ucu boklu değmek misali biraz...![]()
![]()
Zaten bana da garip geliyor ama işte burası gariplikler ülkesi maalesef o yüzden korkuyorum. Yoksa bir hocanın 2 asistanının olması 1 asistanının olmasından daha mantıklıdır. Biri tutmaz, biri tutar hesabıdır bu akademide. Bu duyumum gerçekleşirse zaten geçmiş olsun arş. gör. Kadrosu bekleyenlere.