Akdmkprsnladayı
Öğrenci
Zaten yl yapıyor olmak şartıyla öğretim görevlisi alınması görülmemiş bir şeydi, haklısınız hocam yöke tabi olmadıkları aşikar
Değil hocam o kanun tam olarak "6756 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Millî Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesi Hakkında Kanun"
Yönetmeliği okursanız hocam ne demek istediğimi anlayacaksınız yani Milli Savunma Üniversitesi zaten ne kaldırılan 78 sayılı KHK'ya ne diğer yönetmeliğe ne de YÖK iznine tabi değilmiş.
Kısacası kendine has bir kanuna ve yönetmeliğe sahip..
Hocam MSÜ Bakanlık Bağlantılı Yüksek Öğretim Kurumumuz başlığı altında geçiyor YÖK'ün şemasında. Artı olarak daha önceki alımları da YÖKSİS'ten vesair yaptı. Ben bu sondaki kendi yönetmeliği varmış kısmını yeni izinle kadrolar üniversitelere bırakıldı belki onla bağlantılıdır diye düşünmüştüm.
Ancak CB izninden ve YÖK'ün Salı günü dağıttığı yazıdan sonra birden 200 kişilik kadro ilanına çıkmasını YÖK iznine tabi olduğu şeklinde yorumladım ben tüm yaz bekleid diğer üniler gib?
Yaşar hocamın hakkı var hocalarım. Bir garip statüye sahip MSÜ. Yarını bekleyeceğiz. Ama emin olun ki bir problem yok. Yarından sonra diğer ünilerde ilana çıkacaklardır.
Ayrıca, Yaşar hocam emeğinize, bilginize ve araştırmanıza yürekten teşekkür ediyorum. Lütfen bizi yalnız bırakmayın. Bir hususu daha aydınlatmış oldunuz. Eksik olmayın sayın hocam.
@yasarayanoglu Yaşar Bey sizin bölümünüz nedir?
MSÜ: Öğretim üyesi dışındaki kadrolara yapılacak başvurular için yabancı dil sınav sonucu en az 50, ALES sonucu en az 70 olmak (öğretim görevlisi kadrosuna başvuran ve doktorasını tamamlamış olan adaylar için bu şart aranmaz.) ifadesinden açılan ÖĞRETİM GÖREVLİSİ kadrolarına başvurularda 50 YABANCI DİL mi istiyor gibi bi anlam mı çıkarmamız gerekiyor? Eğer öyleyse bundan sonra ÖĞRETİM GÖREVLİSİ alımlarında 50 Yabancı Dil puanı standardı gelmiş diyebilir miyiz?
Yökten gelen ikinci yazıda 'Devlet Üniversitelerine' diye yazıyor. Bu izinler vakıf üniversitelerini kapsamıyor olabilir mi? Neden sadece devlet üniversiteleri diye belirtilmiş acaba?
Ben de bir aracı vasıtasıyla bir üniversitenin personel daire başkanlığına ulaştım. Sadece öğretim üyeleri için izin var dendi. Benden neye dayanarak açık olduğunu söylediğimi sordular. Ben de yökün yazılarını ve kararnameyi gönderdim. Bu yazılardan haberdar olduklarını YÖK ü aradıklarını, yökün de 60 gün sonraki yönetmeliğe kadar kimseyi almamalarını söylediğini ilettiler. Alımlar için 60 günlük süreyi bekliyorlarmış. Maalesef ki sanırım o zamanı bekleyeceğiz gibi görünüyor.üniversiteler durumdan bihaber. Bize yazı gelmedi yayınlanan 2.ci yazı bizi kapsamıyor. Eskiden Yök'e gönderirdik ihtiyaç budur diye şimdi bizde süreci bilmiyoruz. Nerede nasıl ne zaman yayınlanır hiçbir fikrimiz yok diyorlar. Ayrıca o kararda ki durumda ilana çıkın da direk denmiyor diye çekimserler. Süreç netleşecektir elbette ama sanırım daha vakti var ve bana kalırsa bu 60 gün içinde ancak kesinleşir. Artık çok umutlu değilim. ANCAK bu konu başlığı altında bilgi veren herkese de şahsım adına teşekkür ediyorum. Sanırım sadece buradan tam olarak süreci takip edip destek olabiliyoruz birbirimize. Yolumuz açık olsun, şans bize gülsün diyorum..