YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

DOKTORALI

Öğrenci
neyse tamam işte herkese aynı uzatmanın bir anlamı yok eğer kaygı benim puanım yüksek yeni ales zor kaygısı ise bu durumu herhangi bir kurumun umursucagını düşünmüyoum. ben bunu yeni alese yetişemicez kadrolar cıkınca bascuramıcaz kaygısı zannediyordum. çokta önemsenecek bir konu değilmiş. ben her zaman söylediğim gibi yeni yönetmelik çıkmadan kadroların açılmaması taraftarıyım. eğer bir baskı uygulanacaksa yeni yönetmeliğin hemen çıkması için olması kanısındayım. akadeik açılış 8 ekimde. belki o zamana yetiştirirler diye umuyorum.

M

marmara üni

Guest
O kadar meselenin yanında bu basit gelecek belki ama resmi gazetenin sitesinden ilanlara bakmak bile zor yalnız, tamamen köhne ve kullanışsız bir sayfası var.

tumua

Araştırma Görevlisi
Ales gecerliligini yitirecek olan arkadaslar, yeni sistemde alesten endise duyan arkadaslar hic korkmayin onemsenecek bir durum yokmus, oyle diyorlar simdi kutlamalarinizi yapabilirsiniz ales yuzde 50/60etkilemiyormus gibi akademik alimlari

E

Enez23

Guest
Bence yönetmelik değişince de ufak tefek şeyler dışinda bir sey degisecegini sanmiyorum. Norm kadro zaten fazla bilgim olmamakla beraber uygulanan birseydi bana göre. Fazla bir degisiklik olmaz. Bu olaylarin cikmasinin sebebi zaten fetö ihraclarini yök ün kendisi yapmak istememesi bunun sonucunda da cumhurbaskanimizin yök ün atama iznini elinden almasiydi. Aslinda butun bu yasadiklarimiz bu olaydan dolayidir.

tumua

Araştırma Görevlisi
Tartisma degil hocam laf anlatma. Tartisma iki tarafin da belirli bir bilgisi varsa gerceklesir.
Her neyse bu geceden umutluyuz resmi gazete icin :)

DOKTORALI

Öğrenci
ya bu nedir gerçekten ya. iyice kişisel sorunlarla akademik sistemin yürütülmesini isteyen insanları anlamıyorum. burada çok emek verip birşeyler yapmak isteyen hocalarımda var. lütfen onlarda müadehele etsin yazdıklarımda ne yanlıslık var. forumlara takip edenler bilir. birisi çıkar doktora barajı 50 olsunmuş. neden çünkü 53 almıs kendisi. 1 -2 puandan haksızlıkmıs. 50 olursa 48 alanda isyan etsin o zaman. biri cıkar ales zorlasmıs der. sanki ona zor diğerlerine kolay. yani bu sekilde kişsel sorunlarla forumlarda konu ilerleteceksek olmaz bu. burada herkesi etkileyen sebeplerden bahsetmek gerekir. eğer alesin zorlugundan şikayetçiysen bir forumda konu acarsın. daha kolay olmasını istersin buranın konusu değil o.

tumua

Araştırma Görevlisi
hala size zorsa digerlerine de zordur diyorsunuz ve anlamiyorsunuz ne demek istedigimi ama konu akisini bozmamak icin devam etmeyecegim insanlar ne demek istedigimi anlamaktalar. Arti olarak ales konusunu da bu baslik altinda tartismaya acan sizsiniz kimse durup dururken ales soyle boyle demedi

DOKTORALI

Öğrenci
hala size zorsa digerlerine de zordur diyorsunuz ve anlamiyorsunuz ne demek istedigimi ama konu akisini bozmamak icin devam etmeyecegim insanlar ne demek istedigimi anlamaktalar. Arti olarak ales konusunu da bu baslik altinda tartismaya acan sizsiniz kimse durup dururken ales soyle boyle demedi

ben ales tartısması açmadım kardeşim. kadroların açılmasıyla ilgili sonrada açılsa kadrolar yeni ales yetişiyor diye bir yorumda bulundum. kalktın 2 ales arasında kıyaslamaya giden sendin. uzatmak istemiyorsan hiç bişey yazmıcaksın.

tumua

Araştırma Görevlisi
ben ales tartısması açmadım kardeşim. kadroların açılmasıyla ilgili sonrada açılsa kadrolar yeni ales yetişiyor diye bir yorumda bulundun. kalktın 2 ales arasında kıyaslamaya giden sendin. uzatmak istemiyorsan hiç bişey yazmıcaksın.

ne yazip yazmayacagima ben karar veririm. Ters bir durumda adminler mudahale eder Arkadaslar neden alesi sorun yapiyorsunuz demek ales ile aksdemik kadro ilanlari arasindaki iliski uzerine bir soru sordugunuz anlamina gelir ben de neden oldugunu cevapladim. Cunku soru sordunuz. Siz biz seklinde devam edersek sevinirim ben sizin sira arkadasiniz degilim.
Sordugunuz sorunun cevabi ise cok basit ve onemliydi. 1. insanlarin ales gecerliligi bitiyor 2. eski usul alesi hala gecerli olan insanlarla ales gecerlilik suresi bitip yeni alese girecek olan insanlr arasinda ayni netler arasi da ucurum olusuyor ve insanlar endise ediyor bunu neden polemik haline getirdiniz anlayamadim zaten

Son düzenleme:
A

akademik havacı

Guest
Arkadaşlar bugün arkadaşımın bir üniversitenin rektörüyle görüşmesi vardı. O görüşmede bu durumu dillendirmesini söyledim. Rektör bey görüşmede ilanların yakın zamanda çıkacağını söylemiş.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Herkesin belli sorunları var elbette kimse elindeki puanın geçerliliğini yitirmesini istemez bu mantıksız bir talep değil. İki ALES arasındaki farka gelince en büyük kayıp EA ve SÖZ puanlarında yaşandı 2 teste düşürülmesi ile ama tabi ki bu başka bir tartışma konusu.

Asıl mesele şu yönetmelik değişikliğinden ne bekleniyor anlamış değilim eskiden ağırlıklar ne ise yine o ya da şartlar ne ise yine o. Yapılan çalışma kadro sayıları bakımından yapılacak bir çalışma sadece.

DOKTORALI

Öğrenci
ne yazip yazmayacagima ben karar veririm. Ters bir durumda adminler mudahale eder Arkadaslar neden alesi sorun yapiyorsunuz demek ales ile aksdemik kadro ilanlari arasindaki iliski uzerine bir soru sordugunuz anlamina gelir ben de neden oldugunu cevapladim. Cunku soru sordunuz. Siz biz seklinde devam edersek sevinirim ben sizin sira arkadasiniz degilim.
Sordugunuz sorunun cevabi ise cok basit ve onemliydi. 1. insanlarin ales gecerliligi bitiyor 2. eski usul alesi hala gecerli olan insanlarla ales gecerlilik suresi bitip yeni alese girecek olan insanlr arasinda ayni netler arasi da ucurum olusuyor ve insanlar endise ediyor bunu neden polemik haline getirdiniz anlayamadim zaten

birincisi bir cümlenin soru olup olmadıgını anlamıyorsan benim buna yapacak bişeyim yok türkçe hocanla görüşürsünüz.ben orada sorun edilen bir konu üzerine yorum yaptım. ikincisi üslup olarak konusmaların hos değil sen zaten benim sıra arkadasım olamazsın. oğulcan hocanın yazdığına verdiğin cevaba bak önce sen. bilgisiz bilmem ne sen nereden biliyorsun benim bilgim ne? bak bu soru.

DOKTORALI

Öğrenci
Herkesin belli sorunları var elbette kimse elindeki puanın geçerliliğini yitirmesini istemez bu mantıksız bir talep değil. İki ALES arasındaki farka gelince en büyük kayıp EA ve SÖZ puanlarında yaşandı 2 teste düşürülmesi ile ama tabi ki bu başka bir tartışma konusu.

Asıl mesele şu yönetmelik değişikliğinden ne bekleniyor anlamış değilim eskiden ağırlıklar ne ise yine o ya da şartlar ne ise yine o. Yapılan çalışma kadro sayıları bakımından yapılacak bir çalışma sadece.

hocam benim söylemek istedigimde bu. başka yerin konusu. ben sadece yetişecek diye bir yorumda bulundum bu kadar. tamam 2 sınav arasındaki fark bazıları için problem olabilir ama bu buranın konusu değil ve benide ilgilendirmiyor. yönetmelikte ise ben bir liyakat olmasını umuyorum sadece kadro sayısı bakımından bırakılmasın istiyorum oda nasipse olur olmazsada yapabilecek bir şey yok.

tumua

Araştırma Görevlisi
arkadaşlar yeni yönetmeliği neden beklemek istemiyorsunuz alesimiz bosa gitçek diyorusunuz r.

bu cumle soru degilse bence siz bir Turkce hocasi tutun :) Ogulhan hocam ile tartismamiz kendisiyle beni ilgilendirir ve ikimizin de saygi sinirlarini asmadigini dusunuyorum zaten. Ayni zamanda konu ile alakasiz olarak baska insanlardan referans almak isteginiz haksiz oldugunuzu bildiginiz ancak kabul etmediginiz amlamina geliyor, susuyorum :) Konusmaniz da seviyenizi cikartiyor ortaya zaten. Arti olarak kisilerin ismini ogrenip oyle yazin tavsiye :)
[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] ve [MENTION=98574]ogulhankayabas[/MENTION] hocam norm kadro zaten unilerde isliyormus diyorlar. Ancak bolumler kadrolari kendi aralarinda hatir gonul isi ile ya da ihtiyaclari yoksa birbirine verebiliyormus. Bu yonetmelikle engellenebilir mi sizce

DOKTORALI

Öğrenci
bu cumle soru degilse bence siz bir Turkce hocasi tutun :) Ogulhan hocam ile tartismamiz kendisiyle beni ilgilendirir ve ikimizin de saygi sinirlarini asmadigini dusunuyorum zaten. Ayni zamanda konu ile alakasiz olarak baska insanlardan referans almak isteginiz haksiz oldugunuzu bildiginiz ancak kabul etmediginiz amlamina geliyor, susuyorum :) Konusmaniz da seviyenizi cikartiyor ortaya zaten. Arti olarak kisilerin ismini ogrenip oyle yazin tavsiye :)

[MENTION=103373]yasarayanoglu[/MENTION] ve [MENTION=98574]ogulhankayabas[/MENTION] hocam norm kadro zaten unilerde isliyormus diyorlar. Ancak bolumler kadrolari kendi aralarinda hatir gonul isi ile ya da ihtiyaclari yoksa birbirine verebiliyormus. Bu yonetmelikle engellenebilir mi sizce

çıkarım o neyse ya üfff.seninle konusamıcam.

Hilmi hoca

Kısıtlanmış Üyelik

Size bir soru sordum ama cevap alamadım.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör

@yasarayanoglu ve @ogulhankayabas hocam norm kadro zaten unilerde isliyormus diyorlar. Ancak bolumler kadrolari kendi aralarinda hatir gonul isi ile ya da ihtiyaclari yoksa birbirine verebiliyormus. Bu yonetmelikle engellenebilir mi sizce

@DOKTORALI hocam keşke dediğiniz gibi liyakatı ön plana çıkaracak yeni bir sistem getirilse ama gerek alınan duyumlar gerek yapılan görüşmeler şartlar ile ilgili bir değişikliğin gündemde olmadığını gösteriyor hatta üniversitelerin elinin biraz daha rahatlatılacağı sınırlamaların azaltılacağı söyleniyor ki takip etmişsinizdir memurlar.net bu konuda haber dahi yaptı..

@tumua hocam dediğiniz gibi zaten norm kadro uygulanıyor aslına bakarsanız çok ciddi bir değişiklik söz konusu olmayacak gibi ama bir ihtimal eş durumu gibi konuların önünü açması bakımından ve performans ölçülmesi bakımından böyle bir yekpare uygulamaya gidildiğini düşünüyorum.