YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

tumua

Araştırma Görevlisi
Değil hocam o kanun tam olarak "6756 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Millî Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesi Hakkında Kanun"

Yönetmeliği okursanız hocam ne demek istediğimi anlayacaksınız yani Milli Savunma Üniversitesi zaten ne kaldırılan 78 sayılı KHK'ya ne diğer yönetmeliğe ne de YÖK iznine tabi değilmiş.

Kısacası kendine has bir kanuna ve yönetmeliğe sahip..

Hocam MSÜ Bakanlık Bağlantılı Yüksek Öğretim Kurumumuz başlığı altında geçiyor YÖK'ün şemasında. Artı olarak daha önceki alımları da YÖKSİS'ten vesair yaptı. Ben bu sondaki kendi yönetmeliği varmış kısmını yeni izinle kadrolar üniversitelere bırakıldı belki onla bağlantılıdır diye düşünmüştüm.
Ancak CB izninden ve YÖK'ün Salı günü dağıttığı yazıdan sonra birden 200 kişilik kadro ilanına çıkmasını YÖK iznine tabi olduğu şeklinde yorumladım ben tüm yaz bekledi diğer üniler gibi?

Tabi ki MSÜ diğer universitelerden daha farklı işleyişe sahipti ama ben YÖK'e bağlıdır diye düşünmüştüm hep. Yarının resmi gazetesini mi bekliyoruz o halde :)

Son düzenleme:

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Hocam MSÜ Bakanlık Bağlantılı Yüksek Öğretim Kurumumuz başlığı altında geçiyor YÖK'ün şemasında. Artı olarak daha önceki alımları da YÖKSİS'ten vesair yaptı. Ben bu sondaki kendi yönetmeliği varmış kısmını yeni izinle kadrolar üniversitelere bırakıldı belki onla bağlantılıdır diye düşünmüştüm.
Ancak CB izninden ve YÖK'ün Salı günü dağıttığı yazıdan sonra birden 200 kişilik kadro ilanına çıkmasını YÖK iznine tabi olduğu şeklinde yorumladım ben tüm yaz bekleid diğer üniler gib?

Maalesef hocam linkini verdiğim yönetmeliği okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız tamamen bağımsız kanun ve yönetmeliklere dayanıyor akademik personel alımları.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Yaşar hocamın hakkı var hocalarım. Bir garip statüye sahip MSÜ. Yarını bekleyeceğiz. Ama emin olun ki bir problem yok. Yarından sonra diğer ünilerde ilana çıkacaklardır.

Ayrıca, Yaşar hocam emeğinize, bilginize ve araştırmanıza yürekten teşekkür ediyorum. Lütfen bizi yalnız bırakmayın. Bir hususu daha aydınlatmış oldunuz. Eksik olmayın sayın hocam.

tumua

Araştırma Görevlisi
Evet hocam ben de şimdi linkteki yönetmeliği okudum MSÜ'nin farklı statüsü var bu gibi idari durumlarda. Yalnız tüm yaz beklemiş olmaları ve gelişmelerin hemen ardından ilana çıkmış olmaları soru işareti

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Ayrıca neden yöksis değil de resmi gazetede ilana çıkıldı? Neden yaz boyu beklenildi? Diğer ünilerde resmi gazetede çıkacak arkadaşlar kişisel düşüncem bu yöndedir.

Osg-87

Öğrenci
Dün özellikle Vahdet hocaya akademikkadro.net in yazdığı yorumu sormuştum. Kadrolar için son durum nedir? Bu şekilde yorum yapılıyor diye. O da şimdi “Özellikle genç akademisyen adayları sabırsızlıkla bekliyor ve sürekli soruyorlardı. #ÖğretimElemanı kadro ilanları hayırlı olsun . Ama mevzuatlar üzerinden yorum yazan forumlarda çalıştırılan kişilerin de daha dikkatli olması gerekir. En azından hesaplarımızı takip etmeyi ihmal etmesinler. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.” şeklinde açıklama yapmış. 😊

Ar-Gör

Öğrenci
MSÜ: Öğretim üyesi dışındaki kadrolara yapılacak başvurular için yabancı dil sınav sonucu en az 50, ALES sonucu en az 70 olmak (öğretim görevlisi kadrosuna başvuran ve doktorasını tamamlamış olan adaylar için bu şart aranmaz.) ifadesinden açılan ÖĞRETİM GÖREVLİSİ kadrolarına başvurularda 50 YABANCI DİL mi istiyor gibi bi anlam mı çıkarmamız gerekiyor? Eğer öyleyse bundan sonra ÖĞRETİM GÖREVLİSİ alımlarında 50 Yabancı Dil puanı standardı gelmiş diyebilir miyiz?

muge_

Öğrenci
Yökten gelen ikinci yazıda 'Devlet Üniversitelerine' diye yazıyor. Bu izinler vakıf üniversitelerini kapsamıyor olabilir mi? Neden sadece devlet üniversiteleri diye belirtilmiş acaba?

L

LEYLARAN

Guest
üniversiteler durumdan bihaber. Bize yazı gelmedi yayınlanan 2.ci yazı bizi kapsamıyor. Eskiden Yök'e gönderirdik ihtiyaç budur diye şimdi bizde süreci bilmiyoruz. Nerede nasıl ne zaman yayınlanır hiçbir fikrimiz yok diyorlar. Ayrıca o kararda ki durumda ilana çıkın da direk denmiyor diye çekimserler. Süreç netleşecektir elbette ama sanırım daha vakti var ve bana kalırsa bu 60 gün içinde ancak kesinleşir. Artık çok umutlu değilim. ANCAK bu konu başlığı altında bilgi veren herkese de şahsım adına teşekkür ediyorum. Sanırım sadece buradan tam olarak süreci takip edip destek olabiliyoruz birbirimize. Yolumuz açık olsun, şans bize gülsün diyorum..

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Yaşar hocamın hakkı var hocalarım. Bir garip statüye sahip MSÜ. Yarını bekleyeceğiz. Ama emin olun ki bir problem yok. Yarından sonra diğer ünilerde ilana çıkacaklardır.

Ayrıca, Yaşar hocam emeğinize, bilginize ve araştırmanıza yürekten teşekkür ediyorum. Lütfen bizi yalnız bırakmayın. Bir hususu daha aydınlatmış oldunuz. Eksik olmayın sayın hocam.

Estağfurullah hocam kimse yanlış bilgi edinmesin diye elimizden geleni hep birlikte yapıyoruz. Umarım katkısı oluyordur.

@yasarayanoglu Yaşar Bey sizin bölümünüz nedir?

Hocam Milliyetçilik Kuramları ve Diasporalar üzerine çalışıyorum.

MSÜ: Öğretim üyesi dışındaki kadrolara yapılacak başvurular için yabancı dil sınav sonucu en az 50, ALES sonucu en az 70 olmak (öğretim görevlisi kadrosuna başvuran ve doktorasını tamamlamış olan adaylar için bu şart aranmaz.) ifadesinden açılan ÖĞRETİM GÖREVLİSİ kadrolarına başvurularda 50 YABANCI DİL mi istiyor gibi bi anlam mı çıkarmamız gerekiyor? Eğer öyleyse bundan sonra ÖĞRETİM GÖREVLİSİ alımlarında 50 Yabancı Dil puanı standardı gelmiş diyebilir miyiz?

Hocam MSÜ kendi yönetmeliğine göre Öğretim Elemanı istihdam ediyor ve onların yönetmeliğinde bu madde var.

Yökten gelen ikinci yazıda 'Devlet Üniversitelerine' diye yazıyor. Bu izinler vakıf üniversitelerini kapsamıyor olabilir mi? Neden sadece devlet üniversiteleri diye belirtilmiş acaba?

Hocam çünkü vakıf üniversiteleri devlet kadrosu vermiyorlar onlar eskiden de serbestti şimdi daha da serbest oldular. Norm kadro yönetmeliği devlet üniversitelerini ilgilendiren bir husus.

Son olarak ben de üniversitelerin ilanlarının kendi web sayfaları ve Resmi Gazete üzerinden yürüyeceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:

Helena

Kısıtlanmış Üyelik
üniversiteler durumdan bihaber. Bize yazı gelmedi yayınlanan 2.ci yazı bizi kapsamıyor. Eskiden Yök'e gönderirdik ihtiyaç budur diye şimdi bizde süreci bilmiyoruz. Nerede nasıl ne zaman yayınlanır hiçbir fikrimiz yok diyorlar. Ayrıca o kararda ki durumda ilana çıkın da direk denmiyor diye çekimserler. Süreç netleşecektir elbette ama sanırım daha vakti var ve bana kalırsa bu 60 gün içinde ancak kesinleşir. Artık çok umutlu değilim. ANCAK bu konu başlığı altında bilgi veren herkese de şahsım adına teşekkür ediyorum. Sanırım sadece buradan tam olarak süreci takip edip destek olabiliyoruz birbirimize. Yolumuz açık olsun, şans bize gülsün diyorum..
Ben de bir aracı vasıtasıyla bir üniversitenin personel daire başkanlığına ulaştım. Sadece öğretim üyeleri için izin var dendi. Benden neye dayanarak açık olduğunu söylediğimi sordular. Ben de yökün yazılarını ve kararnameyi gönderdim. Bu yazılardan haberdar olduklarını YÖK ü aradıklarını, yökün de 60 gün sonraki yönetmeliğe kadar kimseyi almamalarını söylediğini ilettiler. Alımlar için 60 günlük süreyi bekliyorlarmış. Maalesef ki sanırım o zamanı bekleyeceğiz gibi görünüyor.

Dt.hotaru

Öğrenci
Dün YÖK ten biriyle konuştuk. YÖK ün toplantısına kadar atamaların, büyük ihtimalle, yapılmayacağını söyledi. Üniversitenin personel işleri ise kadrolar serbest bırakılmadı diyor. Kimsenin bir şey bildiği yok. İnşallah çok beklemeyiz...

A

Akademikami

Guest
Öncelikle bende değerli hocalarıma bilgilerini duyumlarını bizimle paylaştığı için umutsuzluğa düşmememiz, sabretmemiz gerektiği şeklinde yazılarından dolayı teşekkür ederim. Kendi adıma söylüyorum umudum kalmadı, bıktım, bezdim ve benden bu kadar. Uyku uyuyamıyorum yediğim yemekten bişey anlamıyorum bir yere otursam kafam rahat değil kısacası nefret ettim artık.açılan bu başlığı en başından beri takip ediyorum. Burda yazılan sorunların çıkmazların bekleyişlerin hepsi farkında mı? Bence farkındalar. Çözebilirler mi? (Yaklaşık 3 aylık bir süreden bahşediyoruz ve bir 60 gün daha gelecek diyorlar) bence çözebilirler. Niye çözüm üretmiyorlar? “ burası Türkiye “ lafının hakkını vermek için çözmüyorlar arkadaşlar. Bence Danışıklı dövüşteler. Ekonomik koşullardan dolayı kadroların atanmasını uzatabildikler kadar uzatmak istedikleri kanısındayım. Herkese kolaylıklar ve sabırlar diliyorum ben yolumu başka şekillerde çizme kararı aldım.

B

Batuhan ölmez

Guest
Akademinin çöküşü

Arkadaşlar çıkarımımı söyleyeceğim. YÖK tepkileri üzerinden atmak için 2. Yazıyı gönderdi ve muhtemelen sözlü veya el altından bir yazıyla da kadro ilanlarına çıkılmamasını tavsiye(!) etti. Chnmhurbaşkanımızn kararnamesine aykırı bir şekilde fiili durum devam ediyor. Bu sadece tahmin inşallah tam tersi olur da bir an önce hak eden Kişiler hak ettiği kadrolara sahip olur.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Resmi gazete "mükerrer arşivi" tıklayın,sonra "ara" tıklayın
Bugüne ait bir şeyler çıkıyor
Okumadan buraya yazdım.
Bakalım neymiş
***Baktım lisansüstü yönetmelik imiş

Son düzenleme: