YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hepimiz öyle belki bir umut yerleşiriz diye bekliyoruz. :) Ama asla pes etmek yok, yerleşene kadar çalışmak, kendimizi geliştirmek zorundayız. :) Eylül ayı içerisinde bu sorun ortadan kalkacaktır.

Pediatrist

Öğrenci
Arkadaşlar ben bugün tekrardan yök atama birimi ile tekrar görüştüm dedi mahkeme kararı olanlar hariç kimsenin ataması yapılmıyor bide devlet planlama teşkilatına devir diye bişey yok dedi. Ne zaman sonuçlar sorusuna bilmiyoruZ dediler

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
karadeniz teknik üniversitesi saat 00:20 de ilan vermiş bir gelişmemi var acaba kadrolarda?

https://ilan.memurlar.net/ilan/43050/karadeniz-teknik-universitesi-ogretim-uyesi-alim-ilani.html

Hocam o ilan yine Öğretim Üyesi ilanı. Öğretim Üyelerine yönelik ilanlar sürekli yayınlanıyor zaten kaynağı belirtilmeden de olsa arkadaşlarımız bu kadroların izinlerinin daha önceden alındığını söylüyorlar (haftalar önce de belirttiğim gibi bu bana mantıklı gelmese de). Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi ilanları konusunda hiçbir gelişme yok.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Bizlerinde beklemekten başka çaresi yok. Var mı? Üzülüyoruz, sabırsızlanıyoruz lakin mecburuz, bekleyeceğiz. Ben yine tekrar ediyorum Eylül ayında oluölu gelişme yaşanacaktır.

S

Seltegin

Guest
Daha çook bekleriz hiçbir gelişme yasanacağı yok hala YÖK dahil hiç kimse birşey bilmiyor ne olacağı konusunda. Herkes kendince bir umut pazarlıyor ama bunu yapanların da birşeyden haberleri yok hepsi lafügüzaf..

Varuna

Öğrenci
Lütfen burada yeni mezun, yirmili yaşlarının başlarında arkadaşlar sabır etmekten bahsetmesin. Doktoralarını yarılayıp kendilerine "muhtemelen" vaat edilen kadrolar "kendilerinden daha öncelikli!!!!" birilerine tahsis edilirse o zaman sabır, sükunet ve güvenden bahsetmelerine inanırım.
Burada bir grup kurulmuştu lütfen etkinleştirelim. Vahdet Özkoçak'ın paylaşımlarının büyük kısmı doçentlik sözlülerine isyan... Yarın kadroların açılmasını beklemiyorum ama lütfen yetkili birilerinin açıklama yapmasını sağlayalım. Ben yeni bir projeye başlamak üzereyim kimseyi yarı yolda bırakmak istemediğimden adım atamıyorum. Eminim benim durumumda pek çok kişi vardır. Bir kuru açıklama yapılsın, ekonomiden kaynaklanan sorunlardan dolayı ya da sistemde gerçekleşecek değişikliklerden dolayı şu tarihe kadar atama yapmayacağız denebilir. Ama artık bir açıklama gelsin. Bu konu yalnızca bu sitede ve memurlar nette konuşulmuş kimsenin sesi çıkmıyor. Ben sayıca bu kadar az olduğumuza inanmıyorum fakat duyulan bir ses yok. Üzerinde ısrarla duruyorum yalnızca bir açıklama yapılabilir.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Lütfen burada yeni mezun, yirmili yaşlarının başlarında arkadaşlar sabır etmekten bahsetmesin. Doktoralarını yarılayıp kendilerine "muhtemelen" vaat edilen kadrolar "kendilerinden daha öncelikli!!!!" birilerine tahsis edilirse o zaman sabır, sükunet ve güvenden bahsetmelerine inanırım.
Burada bir grup kurulmuştu lütfen etkinleştirelim. Vahdet Özkoçak'ın paylaşımlarının büyük kısmı doçentlik sözlülerine isyan... Yarın kadroların açılmasını beklemiyorum ama lütfen yetkili birilerinin açıklama yapmasını sağlayalım. Ben yeni bir projeye başlamak üzereyim kimseyi yarı yolda bırakmak istemediğimden adım atamıyorum. Eminim benim durumumda pek çok kişi vardır. Bir kuru açıklama yapılsın, ekonomiden kaynaklanan sorunlardan dolayı ya da sistemde gerçekleşecek değişikliklerden dolayı şu tarihe kadar atama yapmayacağız denebilir. Ama artık bir açıklama gelsin. Bu konu yalnızca bu sitede ve memurlar nette konuşulmuş kimsenin sesi çıkmıyor. Ben sayıca bu kadar az olduğumuza inanmıyorum fakat duyulan bir ses yok. Üzerinde ısrarla duruyorum yalnızca bir açıklama yapılabilir.

Evvela yaptığınız haksız itham ve iftiralardan dolayı sizi kınıyorum. Beni kastettiğiniz ise çok açık. Hakkımda zerre bir bilginiz yok. Ben de sizler gibi kadro bekliyorum, kimseden bir artım ya da eksim yok. Lakin ismini veremeyeceğim yetkililerden Eylül ayında sistemin aktifleşeceğini duydum ve bunu paylaştım o kadar. İster inanırsın ister inanmazsın. Sabırdan bahsetmeyin diyorsun, sabretmeyip napacaz bir söylesene? İsyan mı edecez? YÖK'ümü basacaz hayırdır? Bir akademisyenin bir duruşu olur. 20 üniversite gezip kadroya giremeyip, 21. Denemesinde giren çok arş. Gör ve öğr. Gör arkadaşım var. Sizler daha 2 ay sabredemiyorsanız bu işleri bırakın zaten. Ben kimseye umut pazarlamıyorum. Etkili ve yetkili biryelerden aldığım, üniversiteden aldığım bilgileri sizlere aktardım. Bu yüzde yüz olacak diye bir şey yok, aksilik olur ekime kalır, kasıma kalır ben bunu bilemem. Benim sözüm devletin sözüde değil. Ben umutluyum, sabrediyorum, siz etmiyorsanız bu benim umurumda değil.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Yüz kere yazdım devletimiz 100 yıllık sistemini değiştiriyor. Baştan aşağı tüm devlet kurumları yeniden yapılandırılıyor. 2 aydır beklemek benimde canımı sıkıyor ama bu sonsuza kadar böyle devam etmeyecek. Aşırı sabırsız arkadaşlara sanki birileri kesin söz vermiş gibi, kadro izinleri verilir verilmez arş. gör. olacaklar gibi görünüyorlar demek istemem, böyle düşünmekte istemem, kimseyi bu şekilde ithamda etmem. Ama akademiyi az çok bilen bir insan şunu bilir ki, izinler berilse dahi, sizlerin ana bilim dalında kadro açılır mı, size uygun kadro ne xamana çıkar, çıksa dahi ilk 10 a girme şansınız nedir, girseniz dahi mülakatı kazanma şansınız nedir. Kpss ye girip öğretmen olmaya benzemiyor akademi. Öyle her puan alan yerleşemiyor. Bazı şeyleri çok kolay zannediyorsunuz galiba? Ama bu kadar meraklı ve sabırsız olanlar, sanki kadro sözlerini almışlar. Yazık.! Oysa ki aslolan ehliyet ve liyakattir.

wxyz_06

Öğrenci
Yüz kere yazdım devletimiz 100 yıllık sistemini değiştiriyor. Baştan aşağı tüm devlet kurumları yeniden yapılandırılıyor. 2 aydır beklemek benimde canımı sıkıyor ama bu sonsuza kadar böyle devam etmeyecek. Aşırı sabırsız arkadaşlara sanki birileri kesin söz vermiş gibi, kadro izinleri verilir verilmez arş. gör. olacaklar gibi görünüyorlar demek istemem, böyle düşünmekte istemem, kimseyi bu şekilde ithamda etmem. Ama akademiyi az çok bilen bir insan şunu bilir ki, izinler berilse dahi, sizlerin ana bilim dalında kadro açılır mı, size uygun kadro ne xamana çıkar, çıksa dahi ilk 10 a girme şansınız nedir, girseniz dahi mülakatı kazanma şansınız nedir. Kpss ye girip öğretmen olmaya benzemiyor akademi. Öyle her puan alan yerleşemiyor. Bazı şeyleri çok kolay zannediyorsunuz galiba? Ama bu kadar meraklı ve sabırsız olanlar, sanki kadro sözlerini almışlar. Yazık.! Oysa ki aslolan ehliyet ve liyakattir.

Eyvallah hocam. Allah razı olsun. Beklemekten başka çaremiz yok. Aslolan Devlettir. Geç olsun ama güç olmasın.

tumua

Araştırma Görevlisi
[MENTION=98574]ogulhankayabas[/MENTION] hocam ben de iste bir once mesajimda umut ticareti derken sizin yazdiklarinizdan bahsediyordum. Daha evvel ki mesajlariniz su iki gundekinden cok daha farkli bir tinida ve daha yuksek kesinlik oranlarindaydi. Sanki bir yerlerden duymus olmaktan ziyade direkt olarak haber size gelmis ve hatta insanlarin bir kismi sizi YOK te filan calisiyor sanmisti. Ancak Simdi siz de hepimizin bildigi seyleri siralayip ben bilemem bekleyelim gorelim diyorsunuz. Ancak bayram boyunca burada yaptiginiz kesin aciklamalar guzel seyler duymak isteyen insanlarin bir kismina umut olurken bu konuda daha deneyimli insanlari rahatsiz etti cunku oyle konusuyordunuz ki ilanlarin yayinlamasi icin dugmeye siz basacak gibiydiniz ancak herkes az cok biliyor durumlari. Neyse burada daha fazla bunu yazmayalim kadro ile ilgili guncellemeleri paylasalim. Selamlarimla