YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

qrace07

Öğrenci
Veya alanında iki yıl tecrübe şartı 2 yıllık önlisans ve eski uzman yeni uygulamalı birimlerde görev yapacak öğretim görevlileri için geçerli. Lisans düzeyinde eğitim yapan birimlerde görevlendirilecek öğretim görevlilerinde tezli yüksek lisans şartı var.
Hocam zaten onu kastederek yazdım da cümlem eksik kalmış. [emoji4] Önlisans düzeyinde YL puan sıralaması yapılamayacaksa, lisansta da yapılması mantıklı durmuyor kanaatindeyim.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Biliyorsunuz ki ogretim gorevlisi aliminda tezli yuksek lisans mezunu olma sarti getirildi. Cb tarafindan bir duzenleme yapilmasi beklenen su gunlerde ogretim gorevlisi alimlarinda herkesin bir yl ortalamasi olacagi icin ve daha üst duzeyde bir egitim seviyesi oldugu icin artik ogretim gorevlisi atamalarina mahsus yl ortalamasini dikkate alabilirler mi diye geliyor aklima. Bu sadece benim aklimdan gecen ve mantikli olacagini dusundugum bir ihtimal. Duyum ya da bir bilgi degil. Ilanlar acildiginda koklu degil ama bu tarz mantikli gorunen ufak adimlar atilabilir mi dersiniz?

Hocam Tezli YL mezunu olma şartı lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlerdeki öğretim görevlisi kadroları için getirildi önlisans düzeyindeki birimler için böyle bir şart söz konusu değil yanlış anlaşılma olmaması için belirtmek istedim. Çünkü artık genellikle Öğretim Görevlisi alımları MYO'lar için yapılıyor fakülteler için bu kadro açılmıyor. TOEFL ve IELTS şartını getirmezler çünkü hali hazırda YDS den yeterli puanları alamayanlara kolaylık olsun diye görece daha kolay olan YÖKDİL diye bir sınav icad ettiler. Keşke yayın şartı getirilse Öğretim Görevlileri için de ama onu da yapacaklarını zannetmiyorum. Mülakattan ise asla vazgeçilmez Doçentlik için bile yayın şartlarını yerine getirmiş olmamıza rağmen sözlü şartı (kaldırılmış gibi görünse de) halen devam ediyor.

Son düzenleme:

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
öğretim görevlisi için yüksek lisans şartı getirilmiş ama dil şartı gibi bir şey yok değil mi myo'larda?

Hocam MYO kadroları için dil şartı aranmıyor. Az önce de söylediğim gibi MYO ve uygulamalı birim kadroları için YL şartı da yok daha doğrusu eskisi gibi YL mezunu olmak ya da alanında en az 2 yıl tecrübeli olma şartı var. (Rektörlüğe bağlı bölümler dahil olmak üzere lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans mezunu olmak şartı getirildi bu eskiden 5 yıl tecrübe ile de sağlanabiliyordu ancak artık YL mezunu olmak gerekiyor.)

finduilas

Profesör
Hocam Tezli YL mezunu olma şartı lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlerdeki öğretim görevlisi kadroları için getirildi önlisans düzeyindeki birimler için böyle bir şart söz konusu değil yanlış anlaşılma olmaması için belirtmek istedim. Çünkü artık genellikle Öğretim Görevlisi alımları MYO'lar için yapılıyor fakülteler için bu kadro açılmıyor. TOEFL ve IELTS şartını getirmezler çünkü hali hazırda YDS den yeterli puanları alamayanlara kolaylık olsun diye görece daha kolay olan YÖKDİL diye bir sınav icad ettiler. Keşke yayın şartı getirilse Öğretim Görevlileri için de ama onu da yapacaklarını zannetmiyorum. Mülakattan ise asla vazgeçilmez Doçentlik için bile yayın şartlarını yerine getirmiş olmamıza rağmen sözlü şartı (kaldırılmış gibi görünse de) halen devam ediyor.
Fakulteye ogretim gorevlisi kadrosu acilabilmesi icin ogretim uyesi acigi olmasi gerekiyor cunku. O yuzden acilmiyor diye dusunuyorum.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hocam ne yöksis ilan sitesinde ne de yök resmi sitesinde bir çalışma veya değişim yok şuan. Zaten haftalardır hala neden yayında yoksis.ilan onu da anlamış değilim :/

Aynen öyle sitelerde bir problem yok. YÖK'ün görev ve sorumlulukları zaten devam etmekte, lağv edilmedi. Sadece atama yetkisi alındı o kadar. Şuan herhangi bir KHK veya kararnamede çıkmadı.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Merhaba arkadaşlar. Bugün YÖK'ten aldığım habere göre, atama yetkileri yeniden YÖK'e bağlanabilirmiş. Peki neden böyle bir şey yaşandı dediğimde bilmiyoruz dediler. Ne zaman izinler verilir dediğimde ise en geç 4 ay, en erken eylül ayı diye bilgi aldık Cumhurbaşkanlığı'ndan dediler. Onların yalancısıyım. Benim kişisel yorumum ve edindiğim önceki bilgilere göre ise Eylül ayında izinlerin verileceği yönünde. Zira 9 temmuzda çıkan 703 sayılı khk daki madde de ''6 ay içinde yeniden düzenleme yapılacak'' ibaresi yer alıyor. 2 ay geçti diyebiliriz. En kötü ihtimalle 4 ayımız var. Lakin devlet büyüklerimizin aklında ne var kestirmek çok güç. Bir reform mu geliyor, aynı şekilde devam mı eder, yoksa bu sene hiç kadro açılmaz mı büyük bir bilinmezliğe doğru gidiyor. Vahdet hocada net bir haber veremiyor.

cenkkk

Öğrenci
4 ay içinde üniversitelerin hic ihtiyacı olmaz mı yani 😯 uzun bir süreç bence 4 ay ..Neler oluyor herşey belirsiz çok sıkıcı bir durum yaa

Hocam alımların çoğu zaten ihtiyaca göre alınmıyor özellikle öğretim elemanı için belirtiyorum. 4 ay da olsa 4 yılda olsa çok bir şey değişmez. Üniversiteleri sıkıntıya sokacak öğretim üyesi alımlarıdır oda bölümlerin açılması ya da açılan bölümlerin kapanmaması adına.

S

Storm

Guest
??

Birşeyi çok merak ediyorum. Eski adıyla okutman yeni adıyla öğretim görevlisi olmak in yds den 80 şartmı? Yani illa 80’mi lazım?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Olumlu düşünün. Ben eylülde izinlerin verileceğine inanıyorum.

Umalım ki öyle olsun.. Tek bir ses çıkmıyor hiç bir yerden herkesi de geren olumsuzluğa iten bu olsa gerek. Aslında ciddi bir durum var ortada ama kimsenin birşey yaptığı yok ne bir haber ne bir soru sadece memurlar.net iki defa haber yaptı yanlızca fikir beyan eden de bir tek ÖGESEN Başkanı Vahdet hoca vardı o da artık sadece kendisine yazanları RTliyor o kadar..

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Umalım ki öyle olsun.. Tek bir ses çıkmıyor hiç bir yerden herkesi de geren olumsuzluğa iten bu olsa gerek. Aslında ciddi bir durum var ortada ama kimsenin birşey yaptığı yok ne bir haber ne bir soru sadece memurlar.net iki defa haber yaptı yanlızca fikir beyan eden de bir tek ÖGESEN Başkanı Vahdet hoca vardı o da artık sadece kendisine yazanları RTliyor o kadar..

Bu uzun sürecek bir şey olsa muhakkak bir açıklama yapılırdı diye düşünüyorum. Beklemekten başka çaremiz yok. Hayırlısı olur inşallah elden ne gelir ki.

A

Akademik8999

Guest
Biz lafta batılı eylemlerimizle doğuluyuz maalesef. 2 aydır bir tek açıklama yapılmaması bizim insan yerine koyulmadıgımızın göstergesi. Konuşmaya geldiği zaman kurumların şeffaflığı ve yurtdışlarına açık bir şekilde bilgilenmesinden dem vururlar hepsi laf. 100 yıllık sistem değişiyor vs vs diyorlar eyvallah zaten bekliyoruz da Kurumları arıyoruz , bilgimiz yok haberimiz yok tarihi bilmiyoruz kurumlar birbiriyle yetki devrinden çatışmalı böyle bir kafayla sistemi değiştirsen ne olur. Bizde burda bilinmeğizliğin içinde debelenip duruyoruz. Vahdet hocadan birşey beklemeyin arkadaşlar bende uzun zamandır takip ediyorum tribünlere oynuyor başka yaptığı birşey yok maalesef.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Biz lafta batılı eylemlerimizle doğuluyuz maalesef. 2 aydır bir tek açıklama yapılmaması bizim insan yerine koyulmadıgımızın göstergesi. Konuşmaya geldiği zaman kurumların şeffaflığı ve yurtdışlarına açık bir şekilde bilgilenmesinden dem vururlar hepsi laf. 100 yıllık sistem değişiyor vs vs diyorlar eyvallah zaten bekliyoruz da Kurumları arıyoruz , bilgimiz yok haberimiz yok tarihi bilmiyoruz kurumlar birbiriyle yetki devrinden çatışmalı böyle bir kafayla sistemi değiştirsen ne olur. Bizde burda bilinmeğizliğin içinde debelenip duruyoruz. Vahdet hocadan birşey beklemeyin arkadaşlar bende uzun zamandır takip ediyorum tribünlere oynuyor başka yaptığı birşey yok maalesef.

İsyan etmek, bağırmak, kızmak bize bir şey kazandırmayacağı gibi, kaybettirir. Bu zorlu süreçte sakin kalmak, süreci takip etmek ve pes etmemek gerekir. İnşallah kısa sürede bir çözüme kavuşur. Lakin en erken eylül ayı, en geç 4 ay içerisinde bir çözümün geleceği kesin gibi.

- - - Güncellendi - - -

Özellikle Cimer'den yüklenin arkadaşlar. Ben her gün yazıyorum. Devlet talebimizi görsün, bizi ciddiye alsın. Bastırın arkadaşlar. Annenize, babanıza, kardeşlerinize, arkadaşlarınızada yazdırttın. Boş durmayın.