YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
[MENTION=98574]ogulhankayabas[/MENTION] hocam ben de iste bir once mesajimda umut ticareti derken sizin yazdiklarinizdan bahsediyordum. Daha evvel ki mesajlariniz su iki gundekinden cok daha farkli bir tinida ve daha yuksek kesinlik oranlarindaydi. Sanki bir yerlerden duymus olmaktan ziyade direkt olarak haber size gelmis ve hatta insanlarin bir kismi sizi YOK te filan calisiyor sanmisti. Ancak Simdi siz de hepimizin bildigi seyleri siralayip ben bilemem bekleyelim gorelim diyorsunuz. Ancak bayram boyunca burada yaptiginiz kesin aciklamalar guzel seyler duymak isteyen insanlarin bir kismina umut olurken bu konuda daha deneyimli insanlari rahatsiz etti cunku oyle konusuyordunuz ki ilanlarin yayinlamasi icin dugmeye siz basacak gibiydiniz ancak herkes az cok biliyor durumlari. Neyse burada daha fazla bunu yazmayalim kadro ile ilgili guncellemeleri paylasalim. Selamlarimla

Söylediklerinizin büyük kısmına katılıyorum hocam. Burada güncel bilgi paylaşalım ve mümkünse ya şahsi fikrim diye not düşülsün yada kaynağı var ise bilginin kaynağı ile birlikte paylaşılsın diye kaç defa söyledik. Boş yere insanlara umut vermenin gereği yok Günlerdir yazılanlardan bende rahatsız oldum açıkçası özellikle sorulardan rahatsız olmalar kendi kendine destek vermeler falan gereksiz işler bunlar. Tartışmaya girmeye lüzum yok bir bilgisi olan var ise kaynağı ile birlikte yazsın yoksa sadece fikrini beyan ettiğini açıkça belirtsin.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Değerli arkadaşlar az önce memurlar.net forumunda gördüm bir kişi şu şekilde bir mesaj paylaşmış;

arkadaşlar;

dr. öğr. üyesi kadrosu bekliyorum.

Daha dün rektör ve personel daire ile görüştüm.

2-3 haftaya kadar cumhurbaşkanlığı yönerge çıkaracakmış.

her ne kadar yetki artık cumhurbaşkanlığına verilmiş olsa da üniversitelerin hala akademik muhattabı YÖK. yani yazışmalar halen YOK ile yapılıyor.

2-3 hafta daha sabır.

Kaynak: https://forum.memurlar.net/konu/2334371/2.sayfa

Pediatrist

Öğrenci
Hocam ben tekrardan dün yök aradım benim kisi nakil ona rağmen atamada ki bayan ekimden önce kadro onayları çıkmaz dedi ama eğer çıkarsa şayet bi sürü bekleyen kadro var aynı gün yada ertesi gün ilana çıkarırız dedi

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Hocam ben tekrardan dün yök aradım benim kisi nakil ona rağmen atamada ki bayan ekimden önce kadro onayları çıkmaz dedi ama eğer çıkarsa şayet bi sürü bekleyen kadro var aynı gün yada ertesi gün ilana çıkarırız dedi

Doğrudur hocam zaten bu benim aldığım bir duyum yahut görüşüm değil memurlar.nette birisi yazmış hem de rahatça Dr.Öğr.Üyesi kadrosu bekliyorum diyerek. Rektörle bile görüşebildiyse demek ki kendisi için açılacak kadroyu bekliyor :)

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Gerçekten şaşkınım, ülkemizde kimler akademisyen olacak böyle! Ben en başından beri Eylül ayını işaret ederken, sizlerden tenkit ve eleştiri aldım. Kaynak soruldu, kişisel yorumunuz mu denildi! Bunu soranlar ise akademisyen adayları, çok yazık! Ben her şeyi en ince ayrıntısına kadar yazmışken yinede soruldu. Ben yetkili kurumlardan aldığım bilgileri aktardım sizlere. Ama yüzlerce kez aynı şey soruldu, hala kişisel yorumunuz mu denildi bana. Şaka gibisiniz. Hepinize sadece gülüyorum. Beni eleştiren yasaryanoglu ise benim gibi 2, 3 hafta diyor. Yani Eylül ayı, kimden duymuş, memurlar.netten. sonra ülke gelişmiyor. :)

- - - Güncellendi - - -

Şimdi bir de şunu sorarlarsa hiç şaşırmam, yetkili kurumlarında adını açıklayın lütfen. Aman siz sormadan ben söyleyeyim de iyice kalite düşmesin, YÖK, STK, SİYASİLER...

tumua

Araştırma Görevlisi
[MENTION=98574]ogulhankayabas[/MENTION] hocam uslup farkliligindan bahsediyoruz. YOK ve STK’lardan aldigim bilgiye gore Eylul’de izin verilecekmis kadrolara demek ile arkadaslar cok adini veremeyecegim muhim yerlerden haberler aldim Eylul’e kadrolar geliyor sikmayin caninizi ben izin gelecek diyorum demek ayni anlamlara gelse de farkli usluplardir. Dolayisiyla abuk sabuk sorularda sizin sahsiniza soruldu cunku siz ikinci uslubu kullanarak haber alan degil de “iceriden” biri gibi gozukmektydiniz. Size soru sorana “ben su ayda olacak diyorum hadi bakalim” demek kesin bir yargiyi icermekle birlikte sanki sizin surecin her ayrintisindan haberiniz varmis da isin merkezindeymissiniz izlenimi verdi. Son mesajinizi ilk olarak yazsaydiniz boyle degerlendirilmeyecekti. Yoksa buyuk cogunlugumuzun tahmini Eylul ayi zaten en makulu de o simdilik

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
[MENTION=98574]ogulhankayabas[/MENTION] hocam uslup farkliligindan bahsediyoruz. YOK ve STK’lardan aldigim bilgiye gore Eylul’de izin verilecekmis kadrolara demek ile arkadaslar cok adini veremeyecegim muhim yerlerden haberler aldim Eylul’e kadrolar geliyor sikmayin caninizi ben izin gelecek diyorum demek ayni anlamlara gelse de farkli usluplardir. Dolayisiyla abuk sabuk sorularda sizin sahsiniza soruldu cunku siz ikinci uslubu kullanarak haber alan degil de “iceriden” biri gibi gozukmektydiniz. Size soru sorana “ben su ayda olacak diyorum hadi bakalim” demek kesin bir yargiyi icermekle birlikte sanki sizin surecin her ayrintisindan haberiniz varmis da isin merkezindeymissiniz izlenimi verdi. Son mesajinizi ilk olarak yazsaydiniz boyle degerlendirilmeyecekti. Yoksa buyuk cogunlugumuzun tahmini Eylul ayi zaten en makulu de o simdilik

Hocam, en başından beri aldığım bilgiye güvenerek Eylül ayında bu iş tamam inşallah dedim. Yüzde yüz demedim. Şuan Yök başkanı bile yüzde yüz diyemez, ben kimim ki. Yökten ve siyasilerden bu işin eylülde çözüleceğini öprendim. Yüz kere aynınşey sorulunca üslup değiştirmek zorunda kaldım, zira aynı şey yüzlerce defa soruldu. Peki Eylülde olmazsa bu benim suçum mu? Ben aldığım bilginin yalancısıyım. İçerden birisi izlünimi nasıl verdim onuda anlamadım, böyle düşünmenize sebep olduysam özür dilerim. Ben içerden birisi değil, kadro bekleyen bir master öğrencisiyim o kadar.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Gerçekten şaşkınım, ülkemizde kimler akademisyen olacak böyle! Ben en başından beri Eylül ayını işaret ederken, sizlerden tenkit ve eleştiri aldım. Kaynak soruldu, kişisel yorumunuz mu denildi! Bunu soranlar ise akademisyen adayları, çok yazık! Ben her şeyi en ince ayrıntısına kadar yazmışken yinede soruldu. Ben yetkili kurumlardan aldığım bilgileri aktardım sizlere. Ama yüzlerce kez aynı şey soruldu, hala kişisel yorumunuz mu denildi bana. Şaka gibisiniz. Hepinize sadece gülüyorum. Beni eleştiren yasaryanoglu ise benim gibi 2, 3 hafta diyor. Yani Eylül ayı, kimden duymuş, memurlar.netten. sonra ülke gelişmiyor. :)

- - - Güncellendi - - -

Şimdi bir de şunu sorarlarsa hiç şaşırmam, yetkili kurumlarında adını açıklayın lütfen. Aman siz sormadan ben söyleyeyim de iyice kalite düşmesin, YÖK, STK, SİYASİLER...

Kıymetli genç dostum ben kimseyi doğrudan tenkit etmiyorum ben sürecin en başından beri bildiğiniz net bir bilgi varsa kaynak gösterin yoksa şahsi kanaatim diye belirtin diyorum. Soru soran insanları eleştirmişsin hatta bir miktar dalga geçmiş aşağılamışsın ama bu kadar kesin bir dil kullanırsan umutla bekleyen insanlar normalde sormayacağı soruları hatta mantıksız soruları bile sorar bu gayet normaldir. İsmimin üzerinden yanıt vermeseydin cevap verme gereği dahi duymazdım ama ben 2-3 hafta diye birşey söylemedim açıkça kaynağıyla bir vatandaşın yazdığı mesajı paylaştım (Rektör ve Personel Daire ile görüştüm dediği için yoksa onu da kale almazdım). Ayrıca bu mesajı paylaşmamın bir diğer amacı vatandaşın açıkça ve rahatlıkla Dr.Öğr.Üyesi kadrosu bekliyorum diye belirtebilmesi idi. Umarım bir an önce kadroya geçer master ve doktoranı başarıyla tamamlarsın. Her seferinde olduğu gibi yine belirteyim uzatıldığı taktirde tekrar cevap vermeyeceğim.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Kıymetli genç dostum ben kimseyi doğrudan tenkit etmiyorum ben sürecin en başından beri bildiğiniz net bir bilgi varsa kaynak gösterin yoksa şahsi kanaatim diye belirtin diyorum. Soru soran insanları eleştirmişsin hatta bir miktar dalga geçmiş aşağılamışsın ama bu kadar kesin bir dil kullanırsan umutla bekleyen insanlar normalde sormayacağı soruları hatta mantıksız soruları bile sorar bu gayet normaldir. İsmimin üzerinden yanıt vermeseydin cevap verme gereği dahi duymazdım ama ben 2-3 hafta diye birşey söylemedim açıkça kaynağıyla bir vatandaşın yazdığı mesajı paylaştım (Rektör ve Personel Daire ile görüştüm dediği için yoksa onu da kale almazdım). Ayrıca bu mesajı paylaşmamın bir diğer amacı vatandaşın açıkça ve rahatlıkla Dr.Öğr.Üyesi kadrosu bekliyorum diye belirtebilmesi idi. Umarım bir an önce kadroya geçer master ve doktoranı başarıyla tamamlarsın. Her seferinde olduğu gibi yine belirteyim uzatıldığı taktirde tekrar cevap vermeyeceğim.

Sence cevap verip, vermeyeceğin benim zerre umurumda mı? Cevap veriyorum, Hayır! :) Ben kimseyi aşağılamadığım gibi, dalgada geçmedim, asla geçmem! Ben bildiğim, haber aldığım, araştırdığım ne varsa bunu paylaştım zaten. Herkesin kendine göre bir gücü, kaynağı ve haber alacağı yerler vardır. Kaynak dahi belirttim. Eylül ayı dedim durdum. Bilgi aldığım kişileri paylaşmadım, paylaşmam, kurumları ise paylaştım. Herkes gibi. Saygılarımı sunuyorum genç dostum.

spain

Öğrenci
Konuyu ikili tartisma seklinde devam ettirmeyelim arkadaslar. Elimizde beklemekten baska care yok. Eylul ekim ya da kasim. Belki bu sene hic alim olmayacak belki 3-4 bin alim olacak bilemeyiz. Hic birsey belli degilken birbirimizi tohmet altinda birakacak yorumlar ve konusmalar hos olmuyor. Kimse kimsenin hedefleri ile dalga gecercesine ya da hayalleri ile oynarcasina yorum yapmasin. Bu tarz yorumlarla da forum konusmalari dolmasin rica ederim. Forumun konusu ne ise ona gore konusmalar devam etsin mumkun oldugunca lutfen.

D

Drem

Guest
Herkes ulasabildigi yere ulassin

Arkadaslar herkes ulasabildigi yere ulassin cimere akparti genel merkezine heryere yazin arayin ben gonderdim bu isi gundeme getirecek kisilere ulasin ben memursen genel merkezine ulastim arkadaslar en azindan cimere yazin lütfen

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Konuyu ikili tartisma seklinde devam ettirmeyelim arkadaslar. Elimizde beklemekten baska care yok. Eylul ekim ya da kasim. Belki bu sene hic alim olmayacak belki 3-4 bin alim olacak bilemeyiz. Hic birsey belli degilken birbirimizi tohmet altinda birakacak yorumlar ve konusmalar hos olmuyor. Kimse kimsenin hedefleri ile dalga gecercesine ya da hayalleri ile oynarcasina yorum yapmasin. Bu tarz yorumlarla da forum konusmalari dolmasin rica ederim. Forumun konusu ne ise ona gore konusmalar devam etsin mumkun oldugunca lutfen.

Çok haklısınız hocam. Buna kendi adıma imtina göstereceğime emin olabilirsiniz. Verdiğim rahatsızlık içinde herkesten özür diliyorum.

spain

Öğrenci
Biliyorsunuz ki ogretim gorevlisi aliminda tezli yuksek lisans mezunu olma sarti getirildi. Cb tarafindan bir duzenleme yapilmasi beklenen su gunlerde ogretim gorevlisi alimlarinda herkesin bir yl ortalamasi olacagi icin ve daha üst duzeyde bir egitim seviyesi oldugu icin artik ogretim gorevlisi atamalarina mahsus yl ortalamasini dikkate alabilirler mi diye geliyor aklima. Bu sadece benim aklimdan gecen ve mantikli olacagini dusundugum bir ihtimal. Duyum ya da bir bilgi degil. Ilanlar acildiginda koklu degil ama bu tarz mantikli gorunen ufak adimlar atilabilir mi dersiniz?

Son düzenleme:

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Biliyorsunuz ki ogretim gorevlisi aliminda tezli yuksek lisans mezunu olma sarti getirildi. Cb tarafindan bir duzenleme yapilmasi beklenen su gunlerde ogretim gorevlisi alimlarinda herkesin bir yl ortalamasi olacagi icin ve daha üst duzeyde bir egitim seviyesi oldugu icin artik ogretim gorevlisi atamalarina mahsus yl ortalamasini dikkate alabilirler mi diye geliyor aklima. Bu sadece benim aklimdan gecen ve mantikli olacagini dusundugum bir ihtimal. Duyum ya da bir bilgi degil. Ilanlar acildiginda koklu degil ama bu tarz mantikli gorunen ufak adimlar atilabilir mi dersiniz?

Ben böyle bir şey olacağını zannetmiyor ve mantıklıda bulmuyorum. Alımların aynı şekilde yapılacağını düşünüyorum. Belki dahada kolaylaşır ne yazık ki. Dayanağım ise YÖKDİL sınavının sağladığı kolaylık ve doçentlik dil puanının düşürülmesidir. Master yapmış herkes şunu bilirki hemen hemen herkesin puanları birbirine yakın ve 85-100 puan arasındadır. Ayrıca bu puanın mülakatta bir anlamı olmaz, olsa evvela ALES, sonra DİL, sonra GANO puanının bir anlamı olurdu. Her şeyi belirleyen mülakat puanıdır. Ve fakat, Doktora yapıyor veya Doktora mezunu şartı getirilirse bu çok daha anlamlı olacaktır ya da her akademik alıma TOEFL, IELTS puanı şartı gelirse bunu ayakta alkışlarım. Ayrıca bir de üzerine SCI, SSCI indekslerinde yayını bulunmak şartıda eklenirse bu ülkemiz ve akademik gelişimimiz açısından MUHTEŞEM bir atılım ve reform olacaktır. İnşallah bunlar olur.

spain

Öğrenci
Ogretim gorevlisi kadrosu icin toefl- ielts (ki ielts halen kabul edilmemekte) ve uluslararasi yayin yapmis olma sarti her kadro icin gelirse ihtiyac miktari dusunuldugunde bu kriterleri saglayabilecek yeterli hoca bulamazsin. Bu nitelikler suanda gelecek birsey degil. Yl ortalamasi gelirse de ales ile mulakatin onemi artar ve daha adil olabilir dusuncesindeyim. lisans ortalamasi nerden mezun olduguna gore oldukca degiskenlik gosteriyor ve adaletsizlik ortaya cikabiliyor.

Son düzenleme:

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Ogretim gorevlisi kadrosu icin toefl- ielts (ki ielts halen kabul edilmemekte) ve uluslararasi yayin yapmis olma sarti her kadro icin gelirse ihtiyac miktari dusunuldugunde bu kriterleri saglayabilecek yeterli hoca bulamazsin. Bu nitelikler suanda gelecek birsey degil. Yl ortalamasi gelirse de ales ile mulakatin onemi artar ve daha adil olabilir dusuncesindeyim. lisans ortalamasi nerden mezun olduguna gore oldukca degiskenlik gosteriyor ve adaletsizlik ortaya cikabiliyor.

Gereksiz, niteliksiz ve liyakatsiz 10 hocadansa, kaliteli, bilgili ve evrensel niteliklere sahip 1 hocayı yeğlerim. Tabi gerçekleride görmek lazım. Bu söylediğim kriterler tüm akademide zorunlu olsa başta proflar olmaz üzere tüm alademisylenlerin en az %80'i işsiz kalacağından bu çok zor. :) YL ortalaması bence hiçbir şeyi olumlu ya da olumsuz anlamda etkilemez. Lakin olabilir mi? Olabilir görmek lazım.

T

TDK

Guest
"Bağlaç olan da / de ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak büyük ünlü uyumuna uyar: Kızı da geldi gelini de." *TDK

M

Misafir27

Guest

Hocam yuksek lisans mezunu olma şartı fakulte bazında açılacak ögrt. Gor. Kadrosu için getirildi diye biliyorum. Myo lar icin hala lisans + 2 yıl tecrube ya da yuksek lisansı tecrube olarak kabul ediyorlar diye biliyorum yanlışsam duzeltin.

qrace07

Öğrenci
Öğretim Görevlisi alımlarında "Tezli Yüksek Lisans veya Alanında En Az 2 Yıl Deneyim" şartı var iken , sıralamayı oluştururlarken YL ortalamasına bakılacağını pek sanmıyorum.

Nokia 5110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Veya alanında iki yıl tecrübe şartı 2 yıllık önlisans ve eski uzman yeni uygulamalı birimlerde görev yapacak öğretim görevlileri için geçerli. Lisans düzeyinde eğitim yapan birimlerde görevlendirilecek öğretim görevlilerinde tezli yüksek lisans şartı var.