Dokuzeylül Üniversitesi Dil Merkezini Kazananlar

önceki mesajda 73 olduğunu söylemiş. bence deu için 70lere kadar şans yüksek.
hocam siz DEÜ demisiniz? Puanınız kaç?

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar DEÜ'de dil kursuna devam etmekte olan ya da etmiş olan (yakın zamanda) ve bi yorum yapabilcek kimse yok mu birkaç yorum var ancak 2011 'e ait herkes ulaşım ve barınmadan bahsetmiş İzmir'e giden arkadaşlar biraz takılmak için gidiyor galiba lütfen bilgisi olan puanını ve eğitim kalitesini paylaşabilir mi???
 

piceapungens

Öğrenci
K.Maraş Sütçü İmam Üni.'den Dokuz Eylül Dil Eğitimine gidiyorum, Mart 2014. Puanım 78,437.. Bildiklerimizi duyduklarımızı paylaşırsak faydalı olabiliriz. Hayırlı olsun herkes için.
 
Ben de Dokuz Eylül'e atandım. Açıkcası pek iç açıcı yorumlar okumamıştım face'de ama yine de tercih ettim sonuçta biraz da bize bağlı bu süreç o yüzden hayırlısı olsun artık hepimizi için :)
 

de_ogeder

Öğrenci
arkadaslar merhaba. oncelikle universitemiz kazanan tum arkadaslara basarilar diliyorum. ogeder dokuz eylul temsilcisi olarak tanismak isteyen veye herhangi bir ihtiyaci olan arkadaslar cekinmeden bana ulasabilirler.
0555 5537932
 

gamzetas

Öğrenci
Dil merkezinden memnun olmayan ve üniversitesini değiştirmek isteyen arkadaşlar lütfen bana ulaşabilir mi ? (Çukurova Üni.yi isteyenler için)
 

pegasus86

Öğrenci
Yönetimin sizi takmadığı, ticarethane mantığındaki, 4 ayın sonunda hala sınav konusunda endişe duyan kursiyerlerin olduğu yerdir. Bu kadar olumsuz eleştirileri bu okulu seçeceklerin göz ardı etmemelerini dilerim.
 

Maximus4530

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı diller eğitimimiz bugün itibarı ile tamamlandı. Bizden sonra burayı yazacaklar için birkaç bilgi paylaşmak istedim.

Öncelikle 81 ÖYP puanı ile (30 kontenjan açmalarına rağmen 60 kişi kazanmıştı) yerleştim. Sizleri öncelikle genel bir seviye tespit sınavına sokuyorlar. Test ve Writing sınavları. Test oldukça basit, 100 soru, 20-30 tanesi falan belirleyici.
2 Pre-2 İnt ve 1 Upper sınıf olusturuldu. (Benim YDS 45 İNT -2). Dersler öğleden sonra akşama kadar, ama dönemine göre değişebilir.

Ders işleyişine gelince ; haftanın yaklaşık 3 günü genel ingilizce , 1 gün cesur öztürk kitabından gramer, 1 gün reading şeklinde başlıyor. Derslerdeki maincourse kitabının listening ve reading bölümleri dahil yapılıyor. Yaklaşık 3 ay böyle devam ediyor, daha sonra YDS formatına dönüş yapılıyor.

Hocaların hepsi çok kaliteli fakat YDS mantığını bilen hoca sayısı biraz az. Hepimiz biliyoruz ki YDS bir taktik savaşı. Eğer ingilizce seviyeniz düşük ve kendiniz programlı bir şekilde inanacağınıza güvenemiyorsanız bir dil kursuna gitme ihtiyacı duyabilirsiniz. Biz kendimizce eksik gördüğümüz noktalarda yönetime sıkıntılarımızdan bahsettik, hocalar ve yönetim elinden geldiği kadar iyi eğitim verebilmek ve sistemi düzeltebilmek adına çalışmalar yapıyorlar. Umarım sizin aldığınız eğitim çok daha faydalı olur.

Şu konulara dikkat: Kursun başında verilen cesur öztürk kitabı çok ağır bir kitap, hocalardan program dahilinde kitabı bitirmek için değil daha ziyade anlayarak analizler ile işlemelerini rica edin. O kitaptaki kelimeler hayat kurtarır. İlk başta hiç anlamazsınız, 4 ay sonra artık o kelimeler size yetmez olur. Maincourse kitapları bize hiçbirşey katmadı, yarıda bıraktırdık. (Haftada 10 kelime öğreneceğiz diye o kitap işlenmez.) Sizde en kısa yoldan YDS formatına geçmek için çalışmalar yaptırın. Diğer okulları bilmiyorum ama eğitim çok kötü değil. Herşeyin sizde bittiğinide unutmayın. Gittiğinizde göreceksiniz bazı hocalar (yds) gramer konusunda çok başarılı , onları yakalayın rica edin size YDS gramer anlatsınlar. (Unutmayın yds gramer dediğinizi dershanelerde 1 ayda bitiriyorlar gerisi kelime bilgisi ve hız.)Herkes sizin için zaten elinden geleni yapmaya çalışacaktır.

Size sınav ile ilgili tavsiyem bol bol kelime ezberlemeniz. Programlı bir şekilde her gün düzenli çalışmanız. Hızlanmanız için değişik yabancı kaynaklardan makaleler okumanız.

Detaylı bilgi, dersane önerisi vb bilgi isteyenler bana ulaşabilirler.

Bu arada sınav sonuçları henüz açıklanmadı sınav sonucumu paylaşamıyorum. Açıklandığı zaman YDS puanımıda paylaşacağım.
 

Maximus4530

Öğrenci
Sınav açıklandı bu arada 78.75 geldi. DEU INT sınıfımızda çoğu kisi 65 i geçer not aldı. Herkese başarılar dilerim.
 
Son düzenleme:

hnd_

Öğrenci
ben de dokuz eylüle yerleştim arkadaşlar. şimdi ne yapmamız gerekli. bağlı olduğumuz okulda ne gibi işlemler yapmamız gerekli. dokuz eylülün duyuruları arasında bizlerle ilgili bir şey yok henüz.
 
Üst