umarım anlatabilmişimdir![]()
eyw hocam bu soruyu 3 kez baştan çözcem
umarım anlatabilmişimdir![]()
Merhaba, benim özetle şöyle bir sorum var: "3 ile 269 arasındaki sayılar" dendiğinde, 3 ve 269 bu sayılara dahil olur mu?
Bu tür dil oyunlarını hiç sevmiyorum. Pegem denemelerini çözüyorum ve iki farklı soruda "arasındaki" ifadesi iki ayrı anlamda kullanılmış ya da ben soruları yanlış çözüyorum:
Deneme 1, Say-2, Soru 31:
k bir doğal sayı 2[SUP]2[SUP]k[/SUP][/SUP] + 1 biçiminde yazılabilen asal sayılara fermat asal sayısı denir.
Buna göre 3 ile 300 arasında kaç tane fermat asal sayı vardır?
Cevap:3
Deneme 2, Say-2, Soru 12:
3 ile 269 arasında bulunan sayılardan kaç tanesinin pozitif bölenleri kümesi 3 elemanlıdır?
Cevap:6
1,2,3,4,5,6,7 sayıları ile yazılabilen 7 basamaklı rakamları birbirinden farklı tüm doğal sayıların kaçında; 1 rakamı 2 rakamının sağında herhangi bir yerde, 3 rakamı da 2'nin solunda herhangi bir yerde bulunur?
a-56 b-372 c-480 d-840 e-2520
cevap: d
merhaba ayaz hocam
cevap türk sanat müziği mi
ben de önce türk sanat müziği buldum..sonra tekrar denedm özgün müzik buldum....
1,2,3,4,5,6,7 sayıları ile yazılabilen 7 basamaklı rakamları birbirinden farklı tüm doğal sayıların kaçında; 1 rakamı 2 rakamının sağında herhangi bir yerde, 3 rakamı da 2'nin solunda herhangi bir yerde bulunur?
a-56 b-372 c-480 d-840 e-2520
cevap: d
Karısık, karsımıza cıkma dedıgımiz bır permutasyon sorusu çeşidi. Belki çıkar dıye bı yerde görmüş not almıstım)
Burda şöyle düşünülücek. 3 sayıyla ılgılenmış. bunlar 1,2,3 yerlerini vermiş. Yerlerini vermesi aklınızı karıstırmasın. cevap kaç sayı verıldıyse onun sayısı kadar tüm permütasyona bölmektir yani 7!/ 3! = 840 'dır. Burdaa sadece 1, 2'den sonra deseydi mesela ondada 7! / 2! diycektiniz. Sorunun mantıgı budur.
Örnek bir soru yazayım daha oturması için;
1,2,3,4,5 rakamları ile rakamları farklı 5 basamaklı doğal sayılar yazılıyor. Bu sayıların kaç tanesinde 1, 2'den ; 2, 3'ten önce gelir.
3 sayıyla ilgilenmiş. cvp 5!/3!=20 dir. Umarım anlatabilmişimdir. İyi çalışmalar.
Merhaba
Bir müzik marketteki cd raflarında pop,rock,jazz,arabesk,türk sanat müziği ve özgün müzik türlerinden cdler yerleştirilecektir.yerleştirmede aşağıdaki kurallara uyulacaktır:
1- her rafa 5 cd konacaktır
2- aynı raftaki cdlerin türleri birbirlerinden farklı olacaktır
3- rock ve jazz aynı rafta yer alamaz
4- türk sanat müziği ve özgün müzik cdlerinin arasında bir cd bulunacaktır
5- jazz cdsi arabesk cdsine göre daha solda yer alacaktır
6- pop cdsinin bir yanına ya jazz ya da arabesk cdsi konacaktır
Bir rafta tam ortada yer alan cdnin türü aşağıdakilerden hangisidir?