ALES Takıldığınız/Çözemediğiniz Sorular Bölümü Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

irmcskn

Ordinaryüs Profesör Doktor
teşekkür ederim irmcskn, böylece yargıdan kurtulmuş oldum:) bekle beni ihtiyaç, nasıl yetiştireceksem artık!

Günde 2 deneme çoktaa çözmeye geçmemiz lazımdı bende yarın pegem alıp başlıycam. bir sabah birde akşam saat tutarak çözüüm yapıcam. Yetiştiririz be. :) Biraz sıkarsak sonrası rahat olur.

musteacher

Öğrenci
Günde 2 deneme çoktaa çözmeye geçmemiz lazımdı bende yarın pegem alıp başlıycam. bir sabah birde akşam saat tutarak çözüüm yapıcam. Yetiştiririz be. :) Biraz sıkarsak sonrası rahat olur.
wala çok korkuyorum aslında ama daha o moda geçemedim inşallah geçtiğimde çok geç olmaz, çok önemli bu ales benim için,bizim için,herkes için:)

kaze

Doçent
hocam 2011 ales sınavında say-1 den 29-30-31 sorularını çözebilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

kaze

Doçent
teşekkür ederim o siteden fazlasıyla yararlandım ama bu soruda çözüm yolu olarak geometriden gitmiş :D :D :D oda bende yok sadece 3k 4k 5k üçgeni war bende :D

M

Merve

Guest
teşekkür ederim o siteden fazlasıyla yararlandım ama bu soruda çözüm yolu olarak geometriden gitmiş :D :D :D oda bende yok sadece 3k 4k 5k üçgeni war bende :D
başka bi sitede yine geometriden faydalanarak anlatmışlar..hoş ben de anlamadım ya..ve link verilemiyormuş onu da öğrenmiş oldum:)

irmcskn

Ordinaryüs Profesör Doktor
Keza baktım am aınan baska bir yol bulamıyorum. grafiği okuman lazım :) Yani benzerlik uygulayarak cıkıyor soru. Yardımcı olamadım kusura bakma olur mu

biyofizik

Profesör
şöyle düşün bak eğim 0-10 !a çıkarken yani 10 artarken tüketim 5'ten 10'a çıkıyor yani eğim 2 artarken tüketim 1 aartıyor.bu drumda eğim 6 artınca tüketim 3 artacağını düşünürsek eğim 0 iken tüketim 5 olduğuna göre;eğim 6 iken tüketim yarısı artacağından 5'ten 8'e çıkar yani tüketim 8 olur.tabi yukarıda da yazıldığı üzere 100 km yolda harcanan miktar.oran orantı yaparsan 100 km'de 8 harcarsa 15 km'de 1,2 lt harcar bu ilk sorunu cevabı.
amma da uzun oluyo yazarak anlatmak :)

biyofizik

Profesör
yukarıda anlattığımız gibi eğim 2 azalırken tüketim 1 azalacağını düşünürsek.eğim 0 iken tüketim 5 olduğundan eğim -5 olunca tüketim yarısı oranda azalcak yani 2,5 azalcak ve 5-2,5=2,5 olacak.
yine oran orantı ile bakarsak -5 eğimle 2,5 tüketerek 8 km gittiğine göre;eğim 0 iken de tüketim 5 olduğundan ters orantılı olarak 2,5 tüketirken 8 km giderse 5 tüketirken 4 km gider.

biyofizik

Profesör
son soru ise düz yolda 100 km'de 5 lt yaktığını grafik söylüyor o zaman 200 km'de 10 lt yakıt tüketir.geriye kalan 11 lt 100 km 'de harcanmış ise seçenekte tüketimin 11 olduğu yer epğimde 10-20 arasına denk geliyor o da seçenkte 12 var sadece işaretle geç :)

kaze

Doçent
şöyle düşün bak eğim 0-10 !a çıkarken yani 10 artarken tüketim 5'ten 10'a çıkıyor yani eğim 2 artarken tüketim 1 aartıyor.bu drumda eğim 6 artınca tüketim 3 artacağını düşünürsek eğim 0 iken tüketim 5 olduğuna göre;eğim 6 iken tüketim yarısı artacağından 5'ten 8'e çıkar yani tüketim 8 olur.tabi yukarıda da yazıldığı üzere 100 km yolda harcanan miktar.oran orantı yaparsan 100 km'de 8 harcarsa 15 km'de 1,2 lt harcar bu ilk sorunu cevabı.
amma da uzun oluyo yazarak anlatmak :)

eline sağlık

kaze

Doçent
son soru ise düz yolda 100 km'de 5 lt yaktığını grafik söylüyor o zaman 200 km'de 10 lt yakıt tüketir.geriye kalan 11 lt 100 km 'de harcanmış ise seçenekte tüketimin 11 olduğu yer epğimde 10-20 arasına denk geliyor o da seçenkte 12 var sadece işaretle geç :)

zaten o 3 lünün arasında tek doğrum o :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...