√x+√y=4 ve x.y= 1 ise x√x+y√y = ? bunun çözümünü gönderene bir adet snickersdoktoraya başlayacam bunu çözemedim arkadaşlar,kendimden utandım
)
cevaplar a:50 b:52 c:56 d:58 e:60
geometri sorusuna bakmadım da öbürünü çözdüm
yalnız soru çok anlamsız yani ne istediğini anlayamadım düzgün ifade edememişler yoksa çok basit soru.
(6+7)*8=104
5-4=1
104/1=104![]()
evet görememişim , çok teşekkür ederim.Ekli dosyayı görüntüle 820
Açıları yerleitirip benzerlik uyguluycaz. Eğer bir soruda çözüme ulasşmakta zorluk çekiyorsanız (geometri için) soruda benzerlik arayın. ÖSYM Aleste benzerliği seviyor.![]()
Rica ederim. İyi çalışmalar.evet görememişim , çok teşekkür ederim.
Evet. Belirsizlik var soruda. Böyle bir soruda ilk defa görüyorm. Karsılastıgımız hep en buyuk yada en kucuk sayının rakamları toplamı olur. en büyük rakamları toplam nedir garip geldi.sanırım 3. soruda bir hata var max a+b+c 8+5+9 dan 22 fakat max abc sayısı 964
Ahmet usta;1 sandalyeyi 1 saatte,1 masayı 4 saatte
Cevdet usta;1 sandalyeyi 2 saatte,1 masayi 4 saatte yapmaktadir.
Bu ustalar 4 sandalye ve 1 masadan oluşan yemek odasi takımı yapacaklardir.Buna göre bu ustalar 24 saatte toplamda EN ÇOK kaç tane yemek odasi takımı yapabilirler? Cevap:6
Ekli dosyayı görüntüle 829Ekli dosyayı görüntüle 830
ya-pa-mı-yo-rum.
cevaplar:11)a12)e 13)e 14)a
12. soru:bu koşulu sağlayan abcd sayılarının kaç tanesi tek sayıdır?
Ekli dosyayı görüntüle 829Ekli dosyayı görüntüle 830
ya-pa-mı-yo-rum.
cevaplar:11)a12)e 13)e 14)a
12. soru:bu koşulu sağlayan abcd sayılarının kaç tanesi tek sayıdır?
cevap:a
böle sorulara çok yabancıyım
a , b , c pozitif tam sayilardir a+b+c=8 denkleminin kac farkli cozumu vardir?
teşekkür ederim irmcskn, böylece yargıdan kurtulmuş oldumYargının 14. denemesındeki soru. Bütük şıklar yanlış.1. )10201 2.) 8 3.)16 4.) 7 olucak. yapamamanızın sebebi bundan. Yine çözemezseniz yardımcı olayım. Kolay gelsin.
Ekli dosyayı görüntüle 832
Bu soru polınomlarda cıkardı hep. En uygun ve kalıcı çözümü bu sekılde. Kolay gelsin.