ALES Takıldığınız/Çözemediğiniz Sorular Bölümü Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

irmcskn

Ordinaryüs Profesör Doktor
√x+√y=4 ve x.y= 1 ise x√x+y√y = ? bunun çözümünü gönderene bir adet snickers :) doktoraya başlayacam bunu çözemedim arkadaşlar,kendimden utandım :))

cevaplar a:50 b:52 c:56 d:58 e:60

Bu soruyumu sormustunuz?

hasan0688

Araştırma Görevlisi
geometri sorusuna bakmadım da öbürünü çözdüm:)
yalnız soru çok anlamsız yani ne istediğini anlayamadım düzgün ifade edememişler yoksa çok basit soru.

(6+7)*8=104
5-4=1
104/1=104:)

irmcskn

sanırım 3. soruda bir hata var max a+b+c 8+5+9 dan 22 fakat max abc sayısı 964
Evet. Belirsizlik var soruda. Böyle bir soruda ilk defa görüyorm. Karsılastıgımız hep en buyuk yada en kucuk sayının rakamları toplamı olur. en büyük rakamları toplam nedir garip geldi.

irmcskn

Ahmet usta;1 sandalyeyi 1 saatte,1 masayı 4 saatte
Cevdet usta;1 sandalyeyi 2 saatte,1 masayi 4 saatte yapmaktadir.
Bu ustalar 4 sandalye ve 1 masadan oluşan yemek odasi takımı yapacaklardir.Buna göre bu ustalar 24 saatte toplamda EN ÇOK kaç tane yemek odasi takımı yapabilirler? Cevap:6

Yeni gördüm bu soruyu. Cevaplanmamış sanırım.

Cevdet ustanın masa yaptıgı 4 saatte Ahmet usta 4 sandalye yapar. 4 saatte 1 takım tamamlanmıs olur. 24 satte ise 6 takım => 24 /4 = 6

irmcskn

Ekli dosyayı görüntüle 829Ekli dosyayı görüntüle 830
ya-pa-mı-yo-rum.
cevaplar:11)a12)e 13)e 14)a

12. soru:bu koşulu sağlayan abcd sayılarının kaç tanesi tek sayıdır?

Yargının 14. denemesındeki soru. Bütük şıklar yanlış. :) 1. )10201 2.) 8 3.)16 4.) 7 olucak. yapamamanızın sebebi bundan. Yine çözemezseniz yardımcı olayım. Kolay gelsin.

cevap:a
böle sorulara çok yabancıyım

Ekli dosyayı görüntüle 832

Bu soru polınomlarda cıkardı hep. En uygun ve kalıcı çözümü bu sekılde. Kolay gelsin.

a , b , c pozitif tam sayilardir a+b+c=8 denkleminin kac farkli cozumu vardir?

21 farklı çözüm buldum.

a,b,c nin toplamı hangi türlerde 8 olabilir. Rakamlar aynıda olabilir. bu sekilde ki değerler şöyledir.

a,b,c için
1,2,5 olabilirki buda permütasyonla 6 yapar
1,3,4 olabilir buda 6 yapar
1,6,1 permt. 3 olur
2,3,2 permt. 3 olur
2,4,2 permt. 3 olur

6+6+3+3+3 = 21 unuttugum yokturdur umarım. :)

Son düzenleme:

musteacher

Öğrenci
Yargının 14. denemesındeki soru. Bütük şıklar yanlış. :) 1. )10201 2.) 8 3.)16 4.) 7 olucak. yapamamanızın sebebi bundan. Yine çözemezseniz yardımcı olayım. Kolay gelsin.

Ekli dosyayı görüntüle 832

Bu soru polınomlarda cıkardı hep. En uygun ve kalıcı çözümü bu sekılde. Kolay gelsin.
teşekkür ederim irmcskn, böylece yargıdan kurtulmuş oldum:) bekle beni ihtiyaç, nasıl yetiştireceksem artık!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...