Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar, belgeler emniyete ulaştıktan sonra ne kadar sürede sonuçlanıyor yaklaşık bilen var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Vakıf Üniversiteleri

Vakıf Üniversitelerinde bu güvenlik soruşturması ne kadar sürüyor acaba? Güvenlik soruşturması devlet üniversitelerindeki gibi mi yoksa daha farklı ve kısa mı oluyor?

A

Akademik Forum

Guest
Güvenlik Soruşturması

İkamet ettiğiniz ilin Emniyet Müdürlüğünü mü aradınız?

A

Akademik Forum

Guest
arşiv sourşturma

30.12.2016 tarihinde verdiğim belgeler sonucu 24.01.2017 tarihinde ikamet ettiğim adrese emniyet gelmiş, ben olmadığım için beni aradılar. 2 güne belgeleriniz üniversitenize yollanacak dediler...

A

Akademik Forum

Guest
Sonuçlandığında da yazabilir misiniz? Üniversiteniz evrakları geç göndermiştir heralde, 70 çokmuş :/

Turkboy

Öğrenci
70 gün oldu hala haber yok.İkamet Ankara.

Tecrübelerime göre tam olarak eli kulağındadır gibi hocam. Bulunduğunuz ilin emniyet genel müdürlüğünü arayarak süreç hakkında bilgi isteyebilirsiniz. Telefonda bilgi vermeme ihtimaline karşılık merkeze gitmeniz halinde aşağı yukarı tahmini bir gün vereceklerdir.

Hayırlısı olsun inş. iyi haberlerinizi bekliyoruz.

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Tecrübelerime göre tam olarak eli kulağındadır gibi hocam. Bulunduğunuz ilin emniyet genel müdürlüğünü arayarak süreç hakkında bilgi isteyebilirsiniz. Telefonda bilgi vermeme ihtimaline karşılık merkeze gitmeniz halinde aşağı yukarı tahmini bir gün vereceklerdir.

Hayırlısı olsun inş. iyi haberlerinizi bekliyoruz.

Benim de 1 ay oldu hocam, Ankara'dayım. Cidden sinir bozucu bir surum. Bu 2 aylık yasal süre, belgelerin kurumdan emniyete gittikten sonra başlayan süre bence. Benim 1 ay oldu kurumdan daha yeni gitti sanırım emniyete. 1 sonra sonuçlanması zor gibi bence.

A

Akademik Forum

Guest
Sormak istediğim OHAL döneminde istifa nasıl olcak. 657 sayılı kanunun 96. Madde diyor ki yerinize atanacak biri gelmeden istifa edemezsiniz ederseniz ömür boyu memur olamazsınız diyor. Muaffakat alamayanlar ve 4/B sözleşmeli statütekiler içinde bu kanun geçerli mi

Benim durum daha vahim. Evrakları 26 aralıkta teslim ettim. Bugün arayıp sorduğumda evrakların emniyete 10 Ocak'ta yollanmış. Emniyet telefondan bilgi veremiyoruz dedi. Beklemedeyiz. Evrağı elinde 2 haftadan fazla sürede tutan, bu kadar rahat davranan tuzu kuru üniversite personeline de " İşini layığıyla yapma soruşturması" da yapılmalı. Yazıktır günahtır. Her gün bugün ses çıkacak diye bekliyoruz.

Sözüm o ki: " Evrakları teslim ettim. Soruşturma başladı gibi düşünmeyin. Gerekirse daire başkanlığınızla sürekli iletişim halinde bulunun."

Son düzenleme:

Hasanimo

Araştırma Görevlisi
Sormak istediğim OHAL döneminde istifa nasıl olcak. 657 sayılı kanunun 96. Madde diyor ki yerinize atanacak biri gelmeden istifa edemezsiniz ederseniz ömür boyu memur olamazsınız diyor. Muaffakat alamayanlar ve 4/B sözleşmeli statütekiler içinde bu kanun geçerli mi

Hocam var mı böyle bir şey ya? İstediğimiz zaman istifa edemiyor muyuz?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, ben de kazandığım üniversiteye belgeleri 28 kasımda teslim ettim. Ancak üniversite belgeleri yaklaşık bir ay elinde tuttuğu için belgeler emniyete 26 aralıkta ulaşmış. Bir ay önce ikametgahımın bulunduğu İzmir emniyet müdürlüğüne gidip sorduğumuzda görevli bu işlere bakan tek kişi olduğunu ve elinde beş bin dosya olduğunu söyledi. Burada bazı arkadaşların iki ay on günde sonuçlandığını okuyunca bir umut oldu bana da ancak ilin yoğunluğuna göre uzayıp kısalıyor anlaşılan. Merak ettiğim İzmir için bekleyen ve yoğunluğu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı? Beklemek iyice sıkıtı vermeye başladı...

A

Akademik Forum

Guest
benim kazandığım üniversite de tamı tamına bir buçuk ay sonra emniyete göndermiş belgelerimi...

teknokartal

Öğrenci
Benim durum daha vahim. Evrakları 26 aralıkta teslim ettim. Bugün arayıp sorduğumda evrakların emniyete 10 Ocak'ta yollanmış. Emniyet telefondan bilgi veremiyoruz dedi. Beklemedeyiz. Evrağı elinde 2 haftadan fazla sürede tutan, bu kadar rahat davranan tuzu kuru üniversite personeline de " İşini layığıyla yapma soruşturması" da yapılmalı. Yazıktır günahtır. Her gün bugün ses çıkacak diye bekliyoruz.

Sözüm o ki: " Evrakları teslim ettim. Soruşturma başladı gibi düşünmeyin. Gerekirse daire başkanlığınızla sürekli iletişim halinde bulunun."

Gayet haklısınız hocam bir ay önce verdiğim belgeler daha emniyete gelmemiş bile.
Bu gidişle toplam süre en az 70 gün duruyor benim için.