Açıklanan Son Sınavlarla Birlikte ÖYP Puanınız Kaç Oldu?

historia

Öğrenci
herkesin şikayet ettiği bir şeyler var muhakkak. bir orta yol bulunur mu bilmem.Alan bilgisi sınavı gelse lisansta çok donanımlı olmayıp da sınava hazırlanarak yüksek puan alanlar da olacaktır.o zaman 4 yıl emek verenin emeği ne olacak?..cari usulde %60 ales % 40 dil puanı ile öndeğerlendirmeye giren ama lisansta haritada Rusya Türklerinin yaşadığı coğrafyayı gösteremeyen ve ders hocası kızınca ' hocam nerden bileyim o çağda mı yaşadım ben?' diyen ve mezun olduktan sonra bilinç düzeyi gelişrerek (?) üds ve alese çalışıp nice başarılı öğrencilerin öndeğerlendirmeye girememesine sebep olan nice kişi tanıyoruz...İnsanoğluyuz işte hep kendimize yontuyoruz. Akademisyenlik bir birikim işidir çünkü bilim ile uğraşırsınız. Birikim de mezun olduktan sonra bir iki yıl eve kapanıp sınavlara çalışarak yapılacak bir iş değildir... Taşra ya da değil, farketmez iyi olan her zaman iyidir ve mutlaka başarılı olacaktır. BU ARADA BEN ÖYP İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERDEN ÇOK DONANIMLI VE BAŞARILI OLDUKLARI İÇİN MEMNUN OLAN ÇOK ÜNİVERSİTE DUYDUM...NE OLURSA OLSUN CARİ ALIMLARDAKİ TORPİLİN ÖNÜNE GEÇMESİ AÇISINDAN ÖYP SİSTEMİNİ DESTEKLİYORUM, NEFES ALDIK BİRAZ.
 

gizmo87

Öğrenci
daha önce 2 defa eğitim bilimlerine başvurdum 87.955 ile olmadı
son sınavlarla puanım 90.0175 başvurmayı düşünmüyorum artık.

hadi ya inanmıyorum benımde puanım 87.8 eğitim bilimleri düşünüodum olmaz mı yani:(

siz eğitim fak.mezunu olmak şartı olanlara mı basvurdunuz? yoksa yüksek lisansınız var mı? yüksek lisans sartı oluyor genelde ya eğitim bilimlerinde.

yüksek lisans yapanlar düşük düşük puanlarla atanmışlar gecen sene ama eğitim fak. mezunu olmak şartı tasıyanlar 90 la almış hepp.

benımde eğitim alanında yüksek lisansım yok sizce olmaz mı bu puanla.
 

askgull

Öğrenci
bu foruma yakışmayan, amacını aşan, çok saçma tartışmalar olmuş. Herkeste bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışı oluşmuş, kimin elinde hangi puanı varsa ya da yüksekse onu savunmaya geçmiş. Arkadaşlar akademisyen alınıyor tabi ki alan bilgisi istenecek, kimse demiyor ki (yani en azından ben demiyorum) okul ortalamalarının yüzdesi düşürülsün, ancak okul ortalamalarında bir standart olmadığı ortada sürece adaletsizlik olduğu bir gerçek. Evet lisans öğrenimi boyunca laylaylom takılmış, çalışmamış şimdi de okul ortalamalarının yüzdesi düşürülsün bu durum bana da yarasın mantığında çok kişi var katılıyorum ama çok sayıda da gerçekten mağdur olan insan var. Keşke yapabilseler de merkezi alan sınavı yapsalar, o zaman herkes hakettiği puanı alır, kimsenin de kimseye sesi çıkmaz. Küçük Üniversite-büyük üniversite, benim üniversitem senin üniversiteni döver tartışması değil olay. Evet aslında daha köklü üniversitelerde bilmeden de mezun etmiyorlar hocam buda bir gerçek ama bunu tartışmıyoruz şuanda. Olay geçme notunun tartışılıyor olması, üniversiteler arası standart bir not sisteminin olmaması. buna bir çözüm getirilmeli, madem öyle harf notunun değil aldığı puanın bir kat sayısı olsun, onlar çarpılsın. Yada her üniversitenin kendi dönüşüm tablosu kullanılsın. Yada Yökte üniversitelerin hangi puanlarının, aslında hangi puana karşılık geldiğini gösteren esaslı bir eşdeğerlik tablosu oluşturulsun, veya okulların katsayısı olsun vs. ama bir çözümü olsun. Her kafadan bir ses çıkar, insanlar orada burada kendi çıkarı doğrultusunda konuşursa Yökte işine geldiği gibi davranır kimse kusura bakmasın. Dil puanı olan dilin oranı artırılsın der, olmayan düşürülsün zaten amaç eğitmek der. Kpds/üds dil bilgisi ölçmüyor diyenler var mesela birde, evet o arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum (dil puanım 65 üstü olmasına rağmen), sonuçta akademisyen yetiştirilen bir program ve bilimsel bir çalışma yapabilmek için dil gerçekten şart, yerleşmeden önce ya da sonra bir şekilde o dil puanını alacak insanlar keşke Toefl gibi sınavlar olsa da insanların gerçekten dil bilgisi ölçülse ( mükemmel bir ingilizcem yok, kendime güvendiğim için değil, olması gereken bu olduğu için yazıyorum bunu). Ales puanı düşük olan alesin oranı düşürülsün, böyle saçma bir sınav mı bizim akademisyen olmamızı belirleyecek der. Evet akademisyenlikle alakası yok ama şuan için öypye alım krtierlerinden de,en azından en hakkaniyetli olanı ales.
Yani lafın özü, güzel ülkemin güzel insanları yine aynı, herkes çıkar peşinde, herkes kendi derdinde. Durum bu olunca da yökten de bir adalet beklenemiyor haliyle
 

historia

Öğrenci
hakikaten konuyu çok dağıtmışız :)) puanlarımızı paylaşalım. tarihçiyim puanım 84. tarih bölümü puanları hangi aralıkta olur sizce arkadaşlar
 

gizmo87

Öğrenci
Editör Notu(azraeltr): Lütfen forum kurallarına uyalım. Tartışma oluşturacak yorumlardan sakınalım.
Anlayışınız için teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

efendi

Araştırma Görevlisi
Hocam İnşaat mühendisi olup da tercih yapacak olan yok mu? benim puanım 74. Yorum yapabilecek olan var mı?
 

naz.

Öğrenci
hakikaten konuyu çok dağıtmışız :)) puanlarımızı paylaşalım. tarihçiyim puanım 84. tarih bölümü puanları hangi aralıkta olur sizce arkadaşlar

historia bence buanlar 81 üstü olur mutlaka geçen seneki alımlarda tek bi yer 79 ile kapatmış sanırım o da biraz şansa olmuş bitlis..bu sene 81 den düşük puanla yerleşebileceğini düşünmüyorum
 

historia

Öğrenci
Bitlis 79 ile kapattıysa kesin tezli yüksek lisans mezunu olma şartı vardır hocam.ek yerleştirmede sanırım Bitlis'e forumdaki bir arkadaş
( Emel06) yerleşmişti ve onun da puanı 85'ti.Daha önceki alımlardan bahsediyor olabilir misiniz?
 

mkalkano

Öğrenci
Spor Yöneticiliği- 86.9
ÇAP Beden Eğitimi Öğretmenliği-85.8

Şansım nedir? Geçen senelerdeki en yüksek puanlardan 5 puan yüksek puanım ama ben hiç kadro açılmayacağından korkuyorum, böyle bir imkan var mıdır?
Herkese başarılar.
 

gulll08

Öğrenci
arkadaslar benım bolumum tezsız yuksek lısanslı mezun edıyor. dıplomam oyle yanı. oyp de yuksek lisans sartı olan yerlere baswurabılıyormuyum? fizik öğretmenliği mezunuyum.
 

MONROE

Öğrenci
kesinlikle vardır ama kendi konuları vadır :) arama yapınız
ama kendi konularında da güncel puan paylaşımı görmedim yani bu başlık altında her bölümden puanlar paylaşılıyor o yüzden benden başka en azından bi puan paylaşımı daha olması gerek diye düşünmüştüm.. Anladım saklanıyorlar sanırım yakında patlama var :) :)
 

artvur

Öğrenci
önceki puanlara baktığımda çok fazla puan var sayfada bu da benim kafamı karıştırdı. yani tabii tahmini olur ama şansım var mı bu yeni yerleştirmelerde 4000 kontenjan olacağından bahsediliyor.

sevgili hocalarım, bu son yerleştirmelerde bir yere atanabilmek benim için çok önemli. Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Hangi üniversiteler kontenjan açarsa şansım olabilir. Lütfen en azından fikirlerinizi paylaşınız.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
M

Merve

Guest
önceki puanlara baktığımda çok fazla puan var sayfada bu da benim kafamı karıştırdı. yani tabii tahmini olur ama şansım var mı bu yeni yerleştirmelerde 4000 kontenjan olacağından bahsediliyor.
2011 Temmuzda kaçla kapattı bölümünüz, ona göre tahminde bulunabilirsiniz. Puanlar düşmez sanırım, ne kadar artacağı da bölüme göre değişir.
 
Üst