33/a olarak açılan ve kazanılan kadronun, atamanın 1 ocak 2018 den sonraya kalması ve 50/d' ye dönüşmesi

mutlulook

Öğrenci
Arkadaşlar benim de atamam 50d yapıldı. Bu konuda gerçekten hakkımız yeniyor. Mantıksız yani. Kasımda kazanıp güvenlik soruşturması yetişmeyeni 50d atamak kazanılmış hak kavramına aykırı.Ayrıca hukuki güven ve haklı beklenti ilkelerini de zedeliyor. Açıkçası ben dava açacağım bunun için de ayrıca.

ARŞ:GÖR

Öğrenci
Kesinlikle herkes 50d dahi olsa göreve başlayarak hakkını aramalı. Feragat edersek kazanılmış hakkımızı aramamız mümkün olmaz. Ancak herkes birlik olup gerekli yerlere itirazını yapar ve sonuna kadar hak ararsa belki bu şekilde atamamız kazandığımız şekilde 33a olarak düzeltilir.

M

Misafir12345

Guest
Merhaba arkadaşlar, ben de 2017 de 33a ilan edilen bir kadroyu, ocak 2018 içerisinde kazandım. Ancak kazandığım üniversitede enstitü benim alanımda lisans üstü eğitim vermiyor, dolayısıyla bu durumda beni 50d ye nasıl atayacak? Yani başka bir üniversitede lisans üstü yapmamıza bakarak mı atama yapacak? Gerçekten çok haksız bir durum bence ilan tarihinde hangi şartlarla çıktıysa o şartlara göre atamanın yapılması gerekir. Hak bunu gerektirir. Ama malesef bazı arkadaşlar mağdur olmuşlar. Umarım mağdur olan arkadaşlarla birlikte bizler de hak ettiğimiz 33a kadrosunu alırız.

mutlulook

Öğrenci
Birçoğumuz bu kadrolar 33a olduğu için vaktiyle başvurdu,mevcut işini ya da yaşam düzenini riske attı, şimdi bu sonuçla karşılaşmak haklı beklentimizi ve ümidimizi kırdı. 11 ay güvenlik soruşturması bahanesiyle bekletilip ataması 50d yapılanı gördüm. Bu bekleme süresinin bir standardı yokken aynı ülkede aynı durumdaki iki kişinin farklı muamele görmesi gerçekten komik. bimer cimer e tekrar tekrar yazalım durumu, yök başkan yardımcısının mailini de yazmıştım, iletelim.

Siz başvurduğunuz kadro 33a olduğu için henüz atanmamışken kazanılmış hak diyorsunuz. İki yıl önce 33a kadrosunda olan ÖYPli araştırma görevlileri bir gecede KHK ile 33a dan 50d ye geçirildiler. Burada hak verilmez alınır. Yasal yollara başvurun.

alp-eren

Öğrenci
Hocam son durumunuz nedir

- - - Güncellendi - - -

Merhabalar. Ben kendi üniversitemion YÖK' deki temsilcisi olan bir bayanla görüştüm.

Anladığım kadarıyla YÖK' te her üniversitenin ilgili bir çalışanı var.

Normalde YÖK' ün personel işlerinde bir bey ile görüştüm ve bana üniversitemi sordu. Daha sonra x üniversite ile ilgilenen birimin teli şu onlar ile iletişime geçin dedi ve bana telefon numarasını verdi.

Siz maili ne zaman attınız bilmiyorum ama ben daha bugün konuştum.

Belki süreç içerisinde kararlar değişmiş olabilir, lakin konuştuğum bayan gerçekten kendinden emindi.

Düzeltme yazısının çıkarılıp, üniversitelerin bilgilendirileceğini söyledi.

Hatta ben bu üst düzeltme kararı ne zaman çıkar, süreç riske girmesin lütfen gibi bir soru sordum ve mutlaka en geç bu ayın sonuna kadar gerçekleşeceğini söyledi.

Aslına bakarsınız bende sizin gibi karamsardım bu süreç ile ilgili ama bayanın konuşması beni biraz rahatlattı.

Tabiki dediğim gibi yine süreci yakından takip etmeliyiz demiştim.

Karar çıkana kadar, yine gerekirse YÖK ile de temasta olmakta fayda var.

Benim bu durumu paylaşma amacım birazda olsa bizlerin içini ferah tutması ile alakalıydı.

Yoksa hiçbir şeyin kesin olmadığına dair endişem sizden de fazladır, sayın ''1 Ocak Sonrası'' arkadaş.

Hocam gelişme var mı?

- - - Güncellendi - - -

Anladım arkadaşım, açıkçası senin yazdığın aynı gün cevap gelmiş mailime işin daha da kötüsü, seninkine benzer şekilde bende kendi üniversite temsilcimle konuştum ne yazık ki aksini söyledi :( söylediği tam olarak şu: Şu anda bir üst kurul kararı yok, yeni bir yazı da yok çıkarsa bu aralar çıkmalıydı çünkü üniversitelere gönderilmesi 10 günü buluyor. Şu haliyle 29 Aralık 2017 cuma gününe kadar atananlar 33/a kalacak diğerleri 50/d olacak dedi. Biliyorum tam bir muz cumhuriyeti cümlesi ama ne yazık ki öyle. researchasistant bağlı bulunduğun okulu geçtim en azından konuştuğun kişinin dahilisini söyler misin hiç olmazsa bu çelişki nereden geliyor onu soralım. Bu arada yazın arkadaşlar bimere yazın cimere yazın. YÖK'ün umrunda falan değiliz çünkü. telefonlara çıkmadıkları gibi, çıkanları da sizin okulunuzla bağlı olmayınca başka bir sorunuzu bile dinlemeden telefonu yüzünüze kapatıyor. Kamuoyu oluşturmak zorundayız...

Hocam son durumunuz nedir?

- - - Güncellendi - - -

Hocam sağolun cevaplariniz icin stardust19 arkadasin dedigi gibiyse eger su anda sorun gozukmuyo ayrica dediğiniz gibi yok aslında genel bi ibare koymuş atama yapilmayacaktir derken yeni yildan itibaren 33a kadro çıkmayacak ve atama olmayacak diyo ama uniler lafza bakarsa sorun cikiyo iste hocam sizce nihai karar ne olur inşallah arada kaynamayiz hocam

Hocam son durumunuz nedir?

batualper

Öğrenci
arkadaşlar bu kadrolar YÖK'e Devlet Personel Daire Başkanlığı tarafından hazırlanarak Başbakanlık Onayı ile dağıtılıyor. Ben bugüne kadarki Onayları inceledim. Onaylarda güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması nedeniyle diğer yıla kalan atamaların ait olduğu atama yılı izninden kullanılması karar altına alınmış Örneğin 2017 yılı için 07.03.2017 tarihli onay
Kurumlara 2017 Yılı İçin Verilen Atama Kontenjanları Belirlendi. (18.05.2017)
c ve ç maddelerine bakın 2016 yılı için alınan Onay yazısı
2016 Yılı Atama Kontenjanları Belirlendi
buradada c maddesine bakınız. Onayda çalışma ve sosyal güvenlik ile maliye bakanlarınında imzası var yani maliyeden izin yazısına falan gerek yok bunun için bizleri 2017 yılı için ayrılan kadrolardan atamaları gerekiyor.

1

12341234

Guest
Merhabalar, bende konu ile ilgili yök personel daire başkanı Recep Sarıipekle görüşmeye çalışıyorum ancak yalnızca telefonla arayınca ulaşmak imkansız gibi duruyor. Arkadaşlar bu durumu çözmeliyiz. Bu durumda olan tahminim 20-25'e yakın kişiyiz yalnızca yukarılarda bir arkadaşın da bahsettiği gibi onca sayıda öyp liyi 50d'li yaptıkları bir zamanda biz bu kadar sayıyla umurlarında bile olmayız diye düşünüyorum.

alp-eren

Öğrenci
arkadaşlar bu kadrolar YÖK'e Devlet Personel Daire Başkanlığı tarafından hazırlanarak Başbakanlık Onayı ile dağıtılıyor. Ben bugüne kadarki Onayları inceledim. Onaylarda güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması nedeniyle diğer yıla kalan atamaların ait olduğu atama yılı izninden kullanılması karar altına alınmış Örneğin 2017 yılı için 07.03.2017 tarihli onay
buradada c maddesine bakınız. Onayda çalışma ve sosyal güvenlik ile maliye bakanlarınında imzası var yani maliyeden izin yazısına falan gerek yok bunun için bizleri 2017 yılı için ayrılan kadrolardan atamaları gerekiyor.

Sayın hocam çok haklısınız fakat tek başına olan haklılığımız bir işe yaramayacaktır.Aynı mağduriyeti yaşayanlar olarak bir araya gelmemiz gerektiğine inanıyorum.Twitter etkinliği,toplu dava artık ne gerekiyorsa bir arada yaparsak etkili olur.Bana katılıyorsanız eğer özelden numaramı yollayabilirim.Diğer mağdur arkadaşlar için de geçerlidir yazdıklarım.Özel mesaj kutunuza bakmayı unutmayın.

A

afrika

Guest
.

Merhabalar, bende konu ile ilgili yök personel daire başkanı Recep Sarıipekle görüşmeye çalışıyorum ancak yalnızca telefonla arayınca ulaşmak imkansız gibi duruyor. Arkadaşlar bu durumu çözmeliyiz. Bu durumda olan tahminim 20-25'e yakın kişiyiz yalnızca yukarılarda bir arkadaşın da bahsettiği gibi onca sayıda öyp liyi 50d'li yaptıkları bir zamanda biz bu kadar sayıyla umurlarında bile olmayız diye düşünüyorum.

Bana kalirsa sayi 20-25'ten cok daha fazla. Sadece benim basvurdugum okulda bile araligin son haftasi 15 arastirma gorevlisi 33a olarak atanmaya hak kazandi. Ki 2017nin son 3 ayindan ve daha oncesinden hala guvenlik sorusturmasi tamamlanmayan insanlar var. Cogu insan da sanirim bu durumun farkinda degil ve 33a olarak atanmayi bekliyor; ama gorunuse gore 2018 icinde 33 olarak atamasi gerceklesen henuz yok (en azindan burda okuduklarimiza gore). Varsa da buraya bakmaya gerek gormuyo. Gercekten 33a olarak atamalar olmayacaksa 2018 icinde, insanlar farkina vardiginda bu sayinin cok daha yuksek olacagini gorecegiz. Iste insanlar o zaman ugrasmaya baslayacaklar.

O listeler idari personel için. Akademik personel unvan bazında olur

1

12341234

Guest
Merhaba arkadaşlar, dün akşam saatlerinde vahdet özkoçak hoca da kendi sayfasında bizim durumumuzda olan bir arkadaşın paylaşımını yaptı. Bugün meclisde öyp50d nin de içerisinde olduğu konular konuşuluyor. Vahdet hocaya bizlerde ayrı ayrı durumlarımızı içeren mesajlar atarak farkındalığı arttırıp vahdet hocanın bu konuya da el atmasını sağlayabiliriz belki faydası olur Vahdet hoca bu konuda genç akademisyenlere önem veren bir hoca belki bizede bir çare üretebilir bizimde sesimiz olabilir arkadaşlar.

batualper

Öğrenci
BİMER yada CİMER'e başvuru yaptığını söyleyenler vardı aramızda bu konuda cevap alan oldu mu? Kanuna göre 15 gün içerisinde cevap vermeli ilgili kurum başvurulduğunda bu sistemler üzerinden