YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

tumua

Araştırma Görevlisi
Hocalarim zaten ne hangi sekilde duzgunce calisti ki. Kararnameyi bekledik gunlerce yetmedi gece de oturduk 2 satir bisey cikti yok iznini bekledik keza oyle. Yonetmelik de ayni olacak. Degisen ne var ki zaten norm kadro devam ediyordu. Belki es durumu meselelerine aciklik getirilmistir o kadar. Bu 3000 kadrodan belki 1500 u belki 1000i cikar bilemeyiz etkisi nasil olur yonetmeligin ama hepten ben bu 3000i saymiyorum denilemez

kadirk

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar bizraz zamanı analiz etmede fayda var
1.cm kararnamesi açık ve net söylüyor 60 gün içinde alım yapılabileceğini
2.yök tıkdı süreci ama mecbur kaldı ikinci yazıyı göndemeye.kendisinin elinden alınan yetkiyi alın kullanın dedi cünkü cm kararnamesine ters düşmek istemedi. Eğerki böyle aba altından sopa gösterirse yök için daha kötü bir durum
3.madem ünivler ilan çıkmıyor norm kadrodan ötürü vakıflardan da bir çıkan yok onlaradamı norm kadro ?
4.araştırma görevlisi için neyin kadrosundan bahsediliyor zaten 50 d li işi biticek tez sonunda
5.yök norm kadro yönetmeliği yazıp uygulamaya gecene kadar 3 sene geçer o bir veri toplama ve analiz gerektiren bir durum aynı zamanda
6.tüm bunları düşünüldüğünde bu ilanların yayın mecraları problem olmasından dolayo çıkmıyor burada da ünivler (vakıf devlet) nasıl davranacağını bilmiyor durum bundan ibaret gerisi geyik.

Hocam 6. maddenize istinaden yazıyorum peki resmi gazeteye ilan gönderen üniversitelerin ilanları neden yayınlanmıyor sizce ? Gönderilen yer belli bu konuda üniversitelerin ilan gönderdiğini söyledi cogu arkadaşımız

odabasi

Öğrenci
Arkadaşım benim çok ilişkili olduğum yerler yok ama ben inanmıyorum gönderildiğine duyum gerçek değildir.
Bilkentin haricinde bir üniv bile yok vakıf ünivetsitelerinden bunun cevabı norm kadro ile açıklanamaz

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Hocalarim zaten ne hangi sekilde duzgunce calisti ki. Kararnameyi bekledik gunlerce yetmedi gece de oturduk 2 satir bisey cikti yok iznini bekledik keza oyle. Yonetmelik de ayni olacak. Degisen ne var ki zaten norm kadro devam ediyordu. Belki es durumu meselelerine aciklik getirilmistir o kadar. Bu 3000 kadrodan belki 1500 u belki 1000i cikar bilemeyiz etkisi nasil olur yonetmeligin ama hepten ben bu 3000i saymiyorum denilemez

Bence daha beter olacak hocam. Ocağa kadar sadece 500 kadro çıkabilir. Büyük bir kısıtlama gelecek norm ayağına. Hiç iyi şeyler hissetmiyor ve düşünmüyorum.

- - - Güncellendi - - -

Hocam 6. maddenize istinaden yazıyorum peki resmi gazeteye ilan gönderen üniversitelerin ilanları neden yayınlanmıyor sizce ? Gönderilen yer belli bu konuda üniversitelerin ilan gönderdiğini söyledi cogu arkadaşımız

Belliki engellendi, ret geldi. Yarın yine görüşmeye çalışacam.

A

Akademik Çile

Guest
Geçen hafta bizim hoca, araştırma görevlisi kadrosu için ünv. rektörü ile görüşmüş. Rektörde kadro başvurusu yaptık YÖK'ten onay bekliyoruz demiş.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Az önce edindiğim bilgiye göre #NormKadroYönetmeliği hazırlandı ve
[MENTION=81766]yuksek[/MENTION]ogretimK
nda onaya sunuldu. Önümüzdeki hafta görüşülerek karara bağlanması öngörülüyor. #ÖğretimElemanı kadroları dışındaki kadroların (#ÖğretimÜyesi) yayınlanması ve ilan edilmesi devam ediyor,edecek.Kadroların Yöksis üzerinden mi, resmî gazete üzerinden mi yoksa yeni bir platform üzerinden mi ilan edilmeye devam edeceği de şekillenecek. Şimdiden hayırlı olsun.Bekleyip göreceğiz.Ancak
[MENTION=68815]TCB[/MENTION]estepe
ile
[MENTION=81766]yuksek[/MENTION]ogretimK
nun koordineli çalışamadığı da ortada. Bu sorun da çözülmeli.

Diyor Vahdet Özkocak.

Bekleyiş

Öğrenci
Norm kadro yönetmeliğinden çıkan sonuca göre şekillenecek her şey evet ama rektör hocalarımız kendisine tahsis edilen norm kadroları, ihtiyaç dahilinde, norm kadro yönetmenliğine göre çıkarırken, Örneğin özel şart, tecrübe vs gibi durumlar artık olmayacak mı? Taşra üniversitelerdeki, ilçe myo lara 1 öğretim görevliliği için, 170 kişinin başvurduğunu biliyorum özel 4 yıllık banka tecrübesi olmasına rağmen.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Ben biraz önce de belirttim Resmi Gazeteye ilanı gönderdiğini söyleyen yetkili bana kalırsa doğru bir bilgi aktarmıyor. 15 günde hazırlanan yönetmelikten ben hayır geleceğini kesinlikle zannetmiyorum.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Ben kimsenin umudunu veya moralini kırmak istemem ama bu yönetmelik hiç hayırlı olmayacak kanaatindeyim. Erken sevinmeyelim. 3.kez hevesimiz kırsağımızda kalmasın.

- - - Güncellendi - - -

Ben biraz önce de belirttim Resmi Gazeteye ilanı gönderdiğini söyleyen yetkili bana kalırsa doğru bir bilgi aktarmıyor. 15 günde hazırlanan yönetmelikten ben hayır geleceğini kesinlikle zannetmiyorum.

Hiç iyi değil hocam, hiç. Allah sonumuzu hayretsin.

kadirk

Öğrenci

Ogulhan hocam sizcede edindiğiniz haber yalan haber olabilirmi benim halen umudum norm kadro yönetmeliğinden önce bir üniversite bile ilan cıksa diğerleri de cıkar norm kadroyu beklemez diye

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Bu arada yönetmelik haftaya onaylansa dahi Resmi Gazetede yayınlayıp yürürlüğe girmesi üniversite personel dairelerinin bu yönetmeliği anlaması (13 Eylül'den bugüne ne CB Kararnamesini ne de YÖK'ün 2. yazısını hala anlayamamış olmaları da göz önüne alındığında) sonra hazmedip harekete geçmesi derken yine 30 gün içerisinde ilan beklemesin hiç kimse..

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Ogulhan hocam sizcede edindiğiniz haber yalan haber olabilirmi benim halen umudum norm kadro yönetmeliğinden önce bir üniversite bile ilan cıksa diğerleri de cıkar norm kadroyu beklemez diye

Yarın rektör yardımcısı hocayla tekrar görüşeceğim yalan ya da yanlış bilgi verecek birisi değildir hocalarım. Bizzat sordum öğretim görevlisi ve araştırma görevliside var mı hocam diye evet var dedi. %90 geri gönderildi ilanları.

- - - Güncellendi - - -

Bu arada yönetmelik haftaya onaylansa dahi Resmi Gazetede yayınlayıp yürürlüğe girmesi üniversite personel dairelerinin bu yönetmeliği anlaması (13 Eylül'den bugüne ne CB Kararnamesini ne de YÖK'ün 2. yazısını hala anlayamamış olmaları da göz önüne alındığında) sonra hazmedip harekete geçmesi derken yine 30 gün içerisinde ilan beklemesin hiç kimse..

Ben Aralığa kadar beklemiyorum, ayrıca çok çok az bekliyorum..

onuronur

Öğrenci
arkadaşlar moral bozmak istemem fakat norm kadro demek kısıtlama demektir. yani şimdiye kadar kadro bulma şansımız torpile rağmen örneğin %50 ise, artık bu oran %25'e düşecek demektir.

ikinci bir husus da bu kadar kısa sürede çıkan bir norm kadro yönetmelik aceleyle yapılmış demektir ve bir sürü sorunu da beraberinde getirir kanaatindeyim. yani bu norm kadro yönetmeliği çıkar ve eleştirilere göre zaman zaman güncellenir. kervan yolda düzülür misali...

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
arkadaşlar moral bozmak istemem fakat norm kadro demek kısıtlama demektir. yani şimdiye kadar kadro bulma şansımız torpile rağmen örneğin %50 ise, artık bu oran %25'e düşecek demektir.

ikinci bir husus da bu kadar kısa sürede çıkan bir norm kadro yönetmelik aceleyle yapılmış demektir ve bir sürü sorunu da beraberinde getirir kanaatindeyim. yani bu norm kadro yönetmeliği çıkar ve eleştirilere göre zaman zaman güncellenir. kervan yolda düzülür misali...

Yüzde yüz katılıyorum hocam. Akşam konuştuklarımız vuku buluyor. Çok yazık, çok!

erdal34

Araştırma Görevlisi
Tahmin !??!?!?!?!!
5 Ekim cuma gününe kadar yönetmelik çıkacak.
Külliyede akademik yıl açılış töreni var.
Çıkmak zorunda.
(Yani öyledir )