ogulhankayabas
Kısıtlanmış Üyelik
İnşallah arkadaşlar. 3 aydır mücadele ettik, emeği geçen herkese teşekkür ederim.
İnşallah arkadaşlar. 3 aydır mücadele ettik, emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Biz pek mücadele edemedik, kendimizi yedik bitirdik. Asıl biz size teşekkür ederiz. Çevreniz vardı ve size ne denildiyse bize ilettiniz. Kendinize de saklayabilirdiniz. İyi niyetinizi takdir ettim. Teşekkür ederim kendi adıma.
Uzunca süredir formu takip edenlerden birisiyim. Gerek kişilerle polemiğe girmekten kaçındığım için gerekse bilgim olmadan bir şeyler paylaşmamak adına yorumlarda bulunmadım. Bu süreç içerisinde yapmış olduğunuz paylaşımlar adına size teşekkür ediyorum.İnşallah arkadaşlar. 3 aydır mücadele ettik, emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Herkes için hayırlısı olsun.
Sizin bölümünüz nedir?
Arkadaşlar merhaba. Memurlar.net sitesi şöyle bir değerlendirmede bulunmuş: "Öğretim Görevlisi" veya "Araştırma Görevlisi" kadrolarının ilan edilebilmesi için "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 8 nci maddesinde yer alan "78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 5 inci maddesine göre kullanma izni verilen öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadroları, Yükseköğretim Kurulunun internet sitesinde yayınlanmak üzere rektörlükçe Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilir." ifadesinde geçen ve mülga olan 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yönetmelikten çıkartılarak mevcut fiili duruma uygun olarak yakın zamanda düzenleme yapılması beklenmektedir. Bu yönetmelik değişikliğinden sonra kadrolar ilan edilebilecektir."
Sözü geçen yönetmelik değişikliğini mi bekleyeceğiz bir de?
Daha önce de bir kaç defa burada açıklamıştım ilgili yönetmelikte 78 nolu KHK'ya yapılan atıflar 2 nolu CB Kararnamesine yapılmış sayılır diye madde var zaten bu yazıyı hazırlayanlar ilgili maddeyi görmemişler demek ki!
2 sayılı Cumhurbaşkanı kararnamesindeki şu maddeyi mi diyorsunuz hocam:
"MADDE 15 (1) Diğer mevzuatta 13/12/1983 tarihli ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü
Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 2/9/1983 tarihli ve 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları
Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 18/5/1929 tarihli ve
1453 sayılı Zabitan ve Askeri Memurların Maaşatı Hakkında Kanuna yapılmış olan atıflar bu
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine yapılmış sayılır."
Evet tam olarak bu maddeden bahsediyorum. Burada gayet açık zaten böyle bir yönetmelik değişikliğinin beklenmesi icap etseydi YÖK bunu muhakkak belirtirdi yazıda. En baştan dediğim gibi bu yönetmelik yürürlükte ve tereddüte yer bırakmayacak şekilde açık buna rağmen nasıl bu şekilde yorumlamışlar anlamadım.