YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

tumua

Araştırma Görevlisi
konuyla ilgili [MENTION=103662]mollose0[/MENTION] hocamla ayni seyleri yazacaktim baktim ki kendisi yazmis. Tekrardan soyluyorum ve arkasindayim da Vahdet bey bu olayda baskani oldugu sendika ve dernek ile beraber basarisiz olmustur. Olaylara mudahalesi sahildeki kum tanecigi kadardir. gerekli yerler ile gorusup arkadaslar olacak ama cok zor demis ve hemen ertesi gun de gorusmeye gittigi ve ona olayin zor olacagini belirten kurumlar kararname ile ilan izni cikartmistir. Bu olayda bile ne kadar yetkin oldugu gorulur Vahdet Bey’in. Oyle bir sey yazmissiniz ki sanki Vahdet beyin kendisi gidip almis bugunku dilekceyi. Cok belli ki rektorler bastirmis ve YOK kararnameye de karsi duramamis. Bir zahmet metni de paylasiversin artik onu da yapsin. Magdurlarin tweetlerini rt’lemek kendisine iki kelime elestiri ile yaklasan insanlari blocklamak ne yazik ki konumunun gerektirdigi seyler degildir.

Bu forumda gercekten ciddi anlamda kavram kargasasi var. Henuz ilk izin de yayinlanmadan once Ogulhan hocamin yazdiklarini elestirdik bugun de hala o eski yazilari elestiriyorum cunku orada uslup onemlidir. Izin cikiyor cikmzsa bana istediginizi soyleyin ben biliyorum demek ile duyumlarima gore bu hafta izin cikiyor demek ayri seylerdir. Ki benim bu konulardaki agim oldukca azdir ben bile ilk iznin cikacagi hafta bir personel daire baskanligindan aldigim duyumu yazip bu hafta bekliyorlarmis demistim. Hatta hadsizin biri sonra bizleri ogulhan hocami elestirdik diye akilsiz filan ilan etmisti. Once okuyalim ve anlayalim rica ederim. Bu ikinci

Son düzenleme:

shake_2632

Öğrenci
Lütfen sözlerimi bir hiddet göstergesi olarak kabul etmeyin fakat elbette haberi Vahdet Bey’den alacağız, başka ne olacaktı? Vahdet Bey sahip olduğu statüye bu haberleri vermek ve çok daha fazlasını yapmak için sahip, başka bir şey için değil. Yapması gerekeni yapmadığında onu elbette eleştireceğiz ama kendisinden bekleneni yaptı diye de göklere çıkaracak hâlimiz yok. Kim bir kaportacıyı kaportadan, imamı dinden anlıyor diye över ki?

Burada Vahdet Bey “aşırı derecede” pasif kaldığı için eleştirildi. Cumhurbaşkanı ile görüştü ve konu “bir kararname ile” çözülecek, dedi. Bu kadar (ferman bekleyen yoktu aramızda nitekim yahut meseleyi sağlık bakanlığı çözecek diye bekliyor da değildik). Ben de kendisine “söyleyecekleriniz bu kadar mı” diye sordum, beni engelledi. İki hanımefendi tartıştı bu kararnamenin çıkmasına önayak olabilir, dedi. Sebebini sorduk, cevap vermedi. Bence bunlar kendisine dair bizlere bazı fikirler vermektedir. Sözlerinizdeki ima “bence” rahatsız edici.

Herkese iyi akşamlar.

Vahdet hocayı şahsen tanımam etmem facede arkadaşız oradan takip ederim.Ben de çoğunluk gibi lisanüstü eğitime devam eden ve olursa üniversiteye akademisyen olarak girmeye çalışan biriyim.

Vahdet hoca bildiğim kadarıyla akademisyenlerle ilgilenen bir sendikanın adı ögesendi galiba onun genel başkanı.Yani akademisyen olarak çalışanların.Sendikaların henüz göreve başlamamış öğrencilerle ya da adaylarla ilgili bir sorumluluğu var mı bilmiyorum.Eğer yoksa zaten öğrencilerin yani bizim ondan bir sey beklemeye hakkımız yok.Eğer sorumluluğu var ise de neden sadece Vahdet hocaya yükleniyoruz eğitimle ilgili zibille sendika var.Kendisine haksızlık ediyoruz gibi geliyor.Belki de görevi olmamasına rağmen ilgililerle gidip konuşuyor.Herşeyi söylemiyor diye eleştiren de kamusal teammülleri fazla bilmiyordur.İkili görüşmelerinizde konuşulan her şeyi 3.şahıslara siz noktasına kadar anlatıyorsanız sözüm yok ama belli makam ve mevkiidekiler söylediklerine dikkat etmeli.Eğer hoca kadrolar yakında çıkacak bana söylendi diyip sonra da kadrolar serbest kalmasaydı herkes tefe koyardı hocayı.

Saygılar.

erdal34

Araştırma Görevlisi
Yine tahmin ;)
Bugün öğleden sonra üniversitelere yazı gittiyse, acaba hangi iş yapan üniversite , hemen işe koyuldu ve ilk ilanı gönderdi ?Bu gece resmi gazetede ilk ilanı görür müyüz ?

tumua

Araştırma Görevlisi
Ben de bunu merak ediyorum. Arti olarak uniler tarafindan YOK’e gonderilen ancak izin olmadigindan dolayi YOK’un yayinlayamadigi kadro istekleri vardi YOK’te acaba onlari ne yapacaklar?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Tüm bu soruların cevabını en kötü ihtimalle Cuma gününe kadar alırız diye düşünüyorum. Zaten bir anda çok sayıda ilan çıkacaktır. Umarım buradaki herkesin alanı ve uzmanlığına uygun kadrolar açılır ve herkes başvuru yapabilir.

tumua

Araştırma Görevlisi
İnşallah hocam izin çıktı gerisi gelir diye umut ediyoruz. İlk izinde Bilkent çok hızlı ilana çıkmıştı diye bekleyeyim dedim resmi gazeteyi ama görünen o ki birkaç günü var

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Bilemiyoruz hocalarım yarın olmasada en geç pazartesiye ilanlarla dolar taşar ortalık.

Ama eğer CB'ndan tasarruf tedbirleri kapsamında bir yazı gelirse, 10 kişi alacağınız varsa, 1 kişi alın denilirse onu bilemem arkadaşlar. Sadece bir düşünce...

tumua

Araştırma Görevlisi
Resmî Gazete hareketli günlerinde nispeten daha geç saatlerde çıkıyor. Bence bugün birkaç ilan görebiliriz. Biraz şaka biraz ciddi:)

Hocam internet sitesinde henüz yayınlanmamış gözüküyor ama bende telefon uygulaması var ve başlıkları henüz yayınlanmasa bile uygulamadan görebiliyorum. Bugün için 2 ya da 1 ilan var (biri kadro diğeri ihale olabilir). Cuma'ya kadar netleşir umarım

mollose0

Öğrenci
Hocam internet sitesinde henüz yayınlanmamış gözüküyor ama bende telefon uygulaması var ve başlıkları henüz yayınlanmasa bile uygulamadan görebiliyorum. Bugün için 2 ya da 1 ilan var (biri kadro diğeri ihale olabilir). Cuma'ya kadar netleşir umarım

Ben uygulamadan değil web sitesinden takip ediyordum. Mümkündür elbette. Ben şaka maksadıyla yazmıştım zaten:). Süreç şu aşamaya kadar olgunca sonuçlanacak kadar uzun sürdü, bir iki gün erken ya da geç ama en nihayetinde diliyorum ki her şey bir düzene girecek.

İyi geceler herkese!