Ders saat ücretli hoca bulma durumları nasıl hayata geçiriliyor? Bir çok arkadaşım Anadolu'nun farklı illerine bağlı ilçelerinde Meslek Yüksekokullarında çalışıyor hepsi YÖK'te ilan edilen kadrolarla atandı. Buralarda ders saat ücretli hocayı kendi üniversitelerinin merkezinden sağladılar desek ilçelerdeki yüksekokullar ile merkez kampüs arasında iki saat fark olan yerler var. Mümkün değil demiyorum fakat böyle bir örnek var mı bu süreçte yaşanan? Şu üniversitenin şu meslek yüksekokulunda bu ay böyle bir çözüme gidildi denebilir mi? Beklenen kadrolar bütçe hesaplaması yapılarak Nisan ayında üniversitelere dağıtıldı, Mayıs-Haziran gibi Rektörlüklerden YÖK'e iletildi. Bütçesi yılın başında belirlenmiş, Rektörlük tarafından bölümlere tahsis edilmiş ve muhtemelen ilanlar YÖK'e iletilmiş olmalı. Ayrıca ALES için beklenmesini de mantıklı bulmuyorum çünkü 5 yıl gibi uzun bir süreden bahsediyoruz, kadroya başvurmayı düşünen, bunu planlayan kimse zaten 3-5 yıllık Ales puanıyla bunu beklemiyordur. Benim görüşüm; bütçelerle ilgili yaşanan sıkıntılardan kaynaklandığı yönünde. Ne kadar ağırdan alınırsa ekonomik açıdan o kadar iyi, üstelik böyle bir ekonomik süreçte ilk kısıtlamaların Kamu personelinden yana olması normal. Fakat devletin farklı kademelerine personel alımı sürmesi çelişkili bir durum. Ben bayramdan sonra bu durumun çözüleceğine inanıyorum. Ancak 2019 yılı için çok sayıda kadro dağıtılabileceğini düşünmüyorum. Belki üniversitelerin bir kısmı 2018 kadrolarını 2019 başında ilana çıkarlar. (Daha önceki yıllarda elde kalan kadroların bir sonraki yıla sarkabildiğini biliyoruz) Umutsuzluğa düşmeyelim, YÖK'e hatırlatmalarda bulunalım, telefonlar açalım, ekşi sözlük, memurlar net gibi mecralarda bu konuyu dillendirelim ki bizlere bir açıklama yapılsın. Bütçe kısıtlamasına gittik, kadrolar 2019'da, bayramdan sonra, ders saat ücretli, 2050'de vs gibi bir açıklama yapılsın. Bizler de ona göre plan yapalım. Şehir değiştirecek, işe girecek, belki punlarını yükseltmek isteyecekler eminim vardır aramızda. (Tek isteğim kesin bir bilgi, yetkili birinden bir haber almak)
Bakın ben bu haberinde bütçe sorunlarından kaynaklandığını düşünüyorum. Atamaları yapılmış, OHAL kalktı ama uzun süredir bekliyorlarmış.
https://www.memurlar.net/haber/7692...-44-gundur-bekliyor.html?utm_source=headlines