YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

erdal34

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar eğer bugun ve yarın resmi gazetede bir şey çıkmazsa , çok moral bozacağım.Universiteler bizim kadar anlamamis diyeceğim, neyi bekliyorlar , adamlar cikmaya üşeniyor yahu.Yonetmelik çıkınca cikacaklar gibi :/

Arkadaşlar geçen hafta arkadaşım bir üniversitenin rektörüyle görüşmesi vardı. Bu konuyu dillendirmesini söylemiştim. Rektör Bey de devamlı takipte kalsın açılacak kadrolar demiş. Tabi süresini söylememiş ucu açık konuşmuş. Arkadaşımda çok konuyu bilmediği için norm kadroyu mu bekliyorsunuz diye soramamış.

Diğer bir konu ise sosyal medya da hiç güçlü değiliz. Whatsapp üzerinde grup kuralım ortak metin oluşturup twitter da gündem oluşturmaya çalışalım. Vahdet hocaya bile o kadar az kişi yazıyor ki arada sırada retweetliyor.

Sivil Havacılık okuyan arkadaşlar Devlet Hava Meydan İşletmciliği kadrolarını bu sayede aldı.

DOKTORALI

Öğrenci
hocalarım paylaşımlarımda hep söyledim. illa birkaç üniversite cıkacak ma öyle güldür güldür kadro beklemeyin her zamanki gibi kasım aralıkta acılacak kadrolar. geçmiş senelerde yasak falan yokkende bu sıralar cok fazla kadro görmüyorduk zaten. en cok yogunluk yıl sonundaydı gene aynısı olacak hemde yeni yönetmeliğide beklemiş olacaklar..

- - - Güncellendi - - -

hocalarım paylaşımlarımda hep söyledim. illa birkaç üniversite cıkacak ma öyle güldür güldür kadro beklemeyin her zamanki gibi kasım aralıkta acılacak kadrolar. geçmiş senelerde yasak falan yokkende bu sıralar cok fazla kadro görmüyorduk zaten. en cok yogunluk yıl sonundaydı gene aynısı olacak hemde yeni yönetmeliğide beklemiş olacaklar..

yani geçmiş senelerde de yeni bölümler açılıp yeni hocalar lazımdı ama bunu üniversite geçmiş senelerde de sallamıyordu .bence bu konu üzerine değilde norm yönetmeliliğin bir an önce cıkması için bastırmak daha mantıklı geliyor bana.

Osg-87

Öğrenci
Öğretim elemanı kadrolarının serbest bırakılması konusunda çok sayıda soru geliyor. Özellikle Genç Akademisyen adayları sabırsız ve beklemede. Ancak haklılar. Çünkü kurumlar ve sorumluluk almak yerine [MENTION=81766]yuksek[/MENTION]ogretimK nun önergesini beklemekte. [MENTION=68815]TCB[/MENTION]estepe kararnamesi açık aslında. şeklinde Vahdet hıca açıklama yaptı şimdi twitter dan. Evet twitter üzerinde yoğunluk oluşturalım. Ben sürekli orada paylaşım yapıyorum.

DOKTORALI

Öğrenci
Arkadaşlar şu ales 5 yıl muhabbetini tam olarak bilen ve elinde yönetmelikle ilgili bir link falan olan birisi varsa paylaşsında şu konu kapansın artık. her iki yorumda bir forumla cok alakalı olmasada sorulup duruluyor. birisi paylaşsın ve su konu kapansın lütfen.

gknhc

Öğrenci
Sayın hocalarım, ben de doktor öğretim üyesi kadrosu beklemekteyim. Ancak, halihazırda görüşmekte olduğum rektör yeni norm kadro yönetmeliğini bekleyeceğini söyledi. Her üniversirede geçerli olmayan bir durum olduğunu sanmıyorum. Bahsettiğim rektör batı anadoluda orta büyüklükte bir üniversitenin hukukçu bir yöneticisi. Sizlere sabırlar diliyorum

erdal34

Araştırma Görevlisi
Yekta Hoca 5 yıl dedi,sonra birileri çok bilmişlik yapıp Danıştay'a itiraz etti vs. Şimdi yine 5 yıl oldu ama Yekta Hoca niye bir şey demiyor.Bugun gittim yine 100 TL yatırdım.Eger 5 yil ise Kasima daha çok var , inşallah bizlere (ALES mağdurları ) ve tabi ki hepimize uygun kadroların çıkması tek dileğim

wxyz_06

Öğrenci
Arkadaşlar bu yılki "Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni" 3 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacakmış. YÖK'ün hazırlamakta olduğu yönetmelik o güne kadar bitebilir bence. Ne dersiniz?

erdal34

Araştırma Görevlisi
Hocam ben o açılışı çok önemsiyorum, ondan önce yönetmelik çıkacak , o açılışta da onun üzerinden konuşmalar olacak diye düşünüyorum.Birçok rektor hocanın katıldığı o açılışta , elbet bir rektör "kadrolar ne oldu" der diye dusunuyor ve bu iş o zamana kalmaz diyorum

3 Ekim'de olduğu nerede yaziyor ?

Son düzenleme:

wxyz_06

Öğrenci
Hocam ben o açılışı çok önemsiyorum, ondan önce yönetmelik çıkacak , o açılışta da onun üzerinden konuşmalar olacak diye düşünüyorum.Birçok rektor hocanın katıldığı o açılışta , elbet bir rektör "kadrolar ne oldu" der diye dusunuyor ve bu iş o zamana kalmaz diyorum

3 Ekim'de olduğu nerede yaziyor ?

Bir üniversitede görev yapan arkadaşım söyledi. Kendilerine öyle bir bilgi gelmiş.

onuronur

Öğrenci
Aşağıda bir arkadaş benim dediğim durumu destekleyen açıklamada bulunmuş. Ben de rektör olsam norm kadro yönetmelik beklerdim ve gereğinden fazla alım yapma riskine girmezdim. Çünkü a bölümüne aldım diyelim 2 kişi; norma kadro geldi, b bölümü için kadro sayım dolduğu için ihtiyacım olan 1 kişilik alım yapamıyorum!

Dolayısıyla biz kadrolar için norm kadroyu bekleyeceğiz gibi ve bu durum da kısa bir sürede olmaz diye düşünüyorum. Şimdi bölüm bölüm, öğrenci öğrenci hesaplanacak ve öğrenci başı şu kadar öğretim elemanı alınabilir, şu sayıdaki prof altına şu kadar doç alınabilir gibi yönetmelik yazılacak. Tabi her üniversite şimdiye kadar kafasına göre alım yaptığından; kriz çıkmasın diye uzun uzun kafa yorulacak ve ortalama sayılara göre bir norm kadro yazılacak. Yoksa üniversitelerde tonla kadro fazlası ortaya çıkar.

Bu arada ben de kadro arıyorum, amacım moral bozmak değil; fakat maalesef durum da ortada.

Sayın hocalarım, ben de doktor öğretim üyesi kadrosu beklemekteyim. Ancak, halihazırda görüşmekte olduğum rektör yeni norm kadro yönetmeliğini bekleyeceğini söyledi. Her üniversirede geçerli olan bir durum olduğunu sanmıyorum. Bahsettiğim rektör batı anadoluda orta büyüklükte bir üniversitenin hukukçu bir yöneticisi. Sizlere sabırlar diliyorum

Son düzenleme:

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Şu kadro fazlası çıkar diyen arkadaşları anlamak mümkün değil! Zaten akademide açık vardı ve FETÖ operasyonları ile akademide daha da derin bir açık oluştu. Bir akademisyen alımı, meb de ki gibi sadece öğrenci sayısıyla hesaplanmaz. 400 öğrencisi olan fakülteler 6, 7 hocayla dönüyor bu ne kadar mantıklı?

onuronur

Öğrenci
Şu kadro fazlası çıkar diyen arkadaşları anlamak mümkün değil! Zaten akademide açık vardı ve FETÖ operasyonları ile akademide daha da derin bir açık oluştu. Bir akademisyen alımı, meb de ki gibi sadece öğrenci sayısıyla hesaplanmaz. 400 öğrencisi olan fakülteler 6, 7 hocayla dönüyor bu ne kadar mantıklı?

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/istanbul-universitesinde-balli-hoca-saltanati-2156812/

ilgili sayıştay raporu söylüyor ben değil.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Ben bizzat rektör yardımcısından, biz yönetmeliği beklemeden eleman alacağız, kadro ilanlarını resmi gazeteye gönderdik dediğini duydum arkadaşlar. Ama olumsuz bir gelişme yaşandıysa veya ilanlara izin verilmediyse onu bilmiyorum.

- - - Güncellendi - - -

Tek bir İstanbul Üniversitesi örneği yeterli değil. Anadolu da hoca bulunmazken ha?