hocam hangi üniversite acaba? ona göre geçeceğim üniversite atama birimi ile görüşüceğim. dün bulunduğum üniversitenin personel işleri başkanı kadrolar serbest bırakılmadı bekleyeceksiniz demişti. hayırlı olsun bu aradaMayıs 25 ten beri bekliyordum
İnşallah hocam. Buna tüm akademi camiasının ihtiyacı var. Ama yetkililer gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonrada, bizler bunun keyfini yaşamamalıyız.
İhtiyacımız olan düzenlemeler yapıldıktan ve akademisyenlerin tüm iyileştirilmeleri gerçekleştirildikten sonra gerekli mercilerde bizi zorlamalı, akademik teşvik sağlamalı. Örnek veriyorum mesela her yıl en az 1 SCI yayını yayınlamayan akademisyen ihraç edilmeli veya her yıl en az 5 uluslar arası kongrede bildiri sunmayan akademisyen ihraç edilmeli gibi yaptırımlar olabilir. Bu tarz zorlamalarla bizleride boş bırakmamaları gerekir. Herkes bu ülke için af buyurun ama EŞŞEK gibi çalışacak.
Bahsettiğiniz kriterlerin bırakın akademik olarak ne denli zorlu olduğunu maddi külfetinden ne kadar haberdarsınız merak ettim doğrusu. Elbette akademisyen üretmeli. Bunda doğrusunuz. Ancak SCI, SSCI ya da AHCI gibi endekslerde taranan dergilerde bazı alanların yayın yapmaları imkansız gibi neredeyse. Bunun farkında mısınız? Yayın yaptığınız zaman da makaleniz iki yıldan daha kısa sürede çıkmaz defalarca revizyondan geçer. Önce burada yazan bütün arkadaşlar örneğin dilimizde bağlaç olan de / da nasıl yazılır onu öğrensinler bence.
Yarası olan gocunuyor Yaşar hocam.Tembel, çalışmaktan korkan, ikili ilişkileriyle bir yerlere gelmeye çalışan ve yatarak para kazanmak isteyenler gocunuyor. Tüm suçu devlete yüklemek ne kadar kolay! Kimse benim yoğurdum ekşi demiyor. Her neyse bu konuyu uzatmak doğru değil forum başlığından sapmamak gerekiyor. Benimki sadece bir öneriydi. Katılırsınız katılmazsınız ayrı bir dava.
BURDA ASIL KONUMUZ YÖK'ÜN 2. YAZIYI NE ZAMAN GÖNDERECEĞİDİR!
Yeni bir bilgi var mı hocam?
Bahsettiğiniz kriterlerin bırakın akademik olarak ne denli zorlu olduğunu maddi külfetinden ne kadar haberdarsınız merak ettim doğrusu. Elbette akademisyen üretmeli. Bunda doğrusunuz. Ancak SCI, SSCI ya da AHCI gibi endekslerde taranan dergilerde bazı alanların yayın yapmaları imkansız gibi neredeyse. Bunun farkında mısınız? Yayın yaptığınız zaman da makaleniz iki yıldan daha kısa sürede çıkmaz defalarca revizyondan geçer. Önce burada yazan bütün arkadaşlar örneğin dilimizde bağlaç olan de / da nasıl yazılır onu öğrensinler bence.
Size katılıyorum.
Bu arada konu bunlar değilse neden bu konularda konuşuldu?
Tabiki de önceliğimiz ne zaman ve nerede kadroların ilan edileceğidir.
Yarası olan gocunuyor Yaşar hocam.Tembel, çalışmaktan korkan, ikili ilişkileriyle bir yerlere gelmeye çalışan ve yatarak para kazanmak isteyenler gocunuyor. Tüm suçu devlete yüklemek ne kadar kolay! Kimse benim yoğurdum ekşi demiyor. Her neyse bu konuyu uzatmak doğru değil forum başlığından sapmamak gerekiyor. Benimki sadece bir öneriydi. Katılırsınız katılmazsınız ayrı bir dava.
BURDA ASIL KONUMUZ YÖK'ÜN 2. YAZIYI NE ZAMAN GÖNDERECEĞİDİR!
İnsanları itham etmeyiniz.
Yöksis İlan kapanmış herhalde. Google'da arayınca çıkmıyor.
Ben arkadaşa katılıyorum. Katılmamın nedeni ise şu: ülkemizde bu kriterleri yeterlilikleri sağlayacak bir sistem en başından oluşturulmamış. Aynı haber vermeden kadro ilanlarını aniden kesmeleri gibi insanların bir anda bu sisteme sokup onlardan yeterlilikler bekliyorsunuz. Keşke değiniz gibi olsa.arkadaş bunun olmasının zor olduğunu söylemiş.niye böyle tepki verdi anlamadım.Ayrıca üslubunuz hoş değil. İnsanlar burda istemediğiniz bişey dediği zaman saygı bekliyorsunuz ve hemen saldırıya geçiyorsunuz. Ben yazıda ukalalık görmedim, şahısınıza direk bişeyde dememiş. Ben tembelim bu zorlu yeterlilikleri istemiyorum yatarak paramı kazanacağım gibi bir anlamda çıkartamadım. Niye terslediniz anlamadım.
Yöksis İlan kapanmış herhalde. Google'da arayınca çıkmıyor.
Ben baglanabiliyorum hocam