YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

erdal34

Araştırma Görevlisi
Kasım'da ales puanım bitiyor , niye uzattılar süreyi ? Boşuna uzattılar.

- - - Güncellendi - - -

Bugün rektörler atanmış , hareket var gibi

A

Akademikbezgin

Guest
Ales

Kasım'da ales puanım bitiyor , niye uzattılar süreyi ? Boşuna uzattılar.

- - - Güncellendi - - -

Bugün rektörler atanmış , hareket var gibi

Bildiğim kadarıyla Yekta Saraç Kasım ales sınavı açıklanıncaya kadar eski puanların geçerli olacağı yönünde genelge yayınlamıştı. Kasımda daha yüksek alırsınız umarım.

Ayrıca arkadaşlar emin olun yök de Rektörler de ve hatta Yekta Saraç dahil kimse tam olarak ne zaman düzenleme yapılıp kadro izinlerinin süreci hakkında kesin bilgiye sahip değil. Cumhurbaşkanının danışmanları ve uzmanlarının çalışmaları sonucu RTE açıklayacak. Bu noktada Akademik açılış en uygun zaman.. ekran görüntüsü alın derim... Sağlıcakla...

erdal34

Araştırma Görevlisi
Artık ALES 5 yıl.
Kasım ortasına kadar sürem var.
Bir kadro çıkarsa, başvurmak tek dileğim
Umut fakirin ekmeği , başvurmak bile cabamin boşa gitmediğini gösterecek.
Kasima kadar gelişme olsun inşallah

erdal34

Araştırma Görevlisi
Danıştay son kararı YÖK e bıraktı diye biliyorum.Neyse burasi şu an farklı bir baslik ;)
ÖSYM başkanı atandı, 14 rektör atandı.Benim umudum akademik yıl açılış töreni.
Bu arada bugün 19:30 da Cumhurbaşkanimizin basın toplantısı varmış
Bir şey çıkar mi?

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Arkadaşlar bu mesele basın toplantılarında vs açıklama yapılacak kadar önemli bir toplumsal mesele değil kadro bekleyen bir avuç insanız. memurlar.nette yayınlanan iki analiz dışında haber değeri bile taşımayan idari bir değişiklik. Bu ya bir yönetmelikle ya da CB kararnamesi ile düzenlenecek ve o zaman öğreneceğiz. Burada daha önce fikrimi belirtmiştim; kanuni değişiklik zaten yapıldı onaylar CB bağlandı şimdi mesele bunun işleyişini belirleyecek yonetmelik çıkarılmasında..

Pediatrist

Öğrenci
Vahdet hoca sanırım yök ten istediği cevabı alamamış kadrolar ile ilgili ekim falan fistan Meclis açılınca allah sabır versin herkese

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Vahdet hoca sanırım yök ten istediği cevabı alamamış kadrolar ile ilgili ekim falan fistan Meclis açılınca allah sabır versin herkese

Hocam YÖK ile degildi gorusmesi MEB ile gorustu ki zaten kendi paylastigi sorunlar dosyasinda (sozcude de haber olmus) kadro meselesi yoktu. Yani bu bahsettigi gorusmede gundemde degildi kadro konusu

mtz

Öğrenci
Danistay karari iptal edildi ama eski aleslerin 5 yil gecerli oldiguna dair bir aciklama yok sanirim

ALES geçerliliğinden kadro ilanlarına kadar her şey belirsiz şu an. YÖK İletişim Merkezi yetkilerinin tek söylediği, şu an hiçbir şey net değil. Netleşince size duyuru yapacağız :grey: CİMER'den ise hiçbir şekilde yanıt yok. Vahdet Hoca'ya da birkaç kez e-posta gönderdim, yanıt alamadım. Bu bekleyişlerimizin sonu hayra çıkar umarım.

I

infolib

Guest
YÖK yetki süreci

703 sayılı kararnameye göre 6ay gibi bir zaman var bu sıkıntılı bir durum. Çünkü Başbakanlık personelleri dağıtımı için 1ay gibi bir zaman ibaresi yer alıyordu. Bu ibareye göre Başbakanlık personelleri son güne kadar atama işlemleri bekletildi. Başbakanlık ilgi kuruluşlarında 3 aylık yazıyor. Bu nedenle ilgili kuruluşlar 3 ayı bekliyor. İnşallah YÖK ün durumu 6ay olmaz. Çünkü diğer durumlarda son günü kadar bekleniyor. Bir tek kurtarır yönü 100 günlük program da yer alması.

tumua

Araştırma Görevlisi
Hala Vahdet Ozkocak'a bel mi bağlıyorsunuz. Bu süreçten oldukça başarısız çıktı kendisi. Niçin bunları kendi şahsına söylüyorum çünkü akademi içerisindeki sayılı topluluk ve dernekleri yani sesimizin daha organize çıkacağı kuruluş/ların başında kendisi. Bu süreçte Allah bizim yardımcımız olsun Kasım mı çıkar Aralık mı bilinmez ancak bu sürecin kaybedeni Vahdet Özkoçak'tır ve bence twitter biosuna yazdığı dernekler ve sendikadaki görevinden bir an önce istifa etmelidir. Kendisinin duyduğu şeyleri biz de unilerin personel daire başkanlıklarını arayarak öğreniyoruz.

kadirk

Öğrenci
Hala Vahdet Ozkocak'a bel mi bağlıyorsunuz. Bu süreçten oldukça başarısız çıktı kendisi. Niçin bunları kendi şahsına söylüyorum çünkü akademi içerisindeki sayılı topluluk ve dernekleri yani sesimizin daha organize çıkacağı kuruluş/ların başında kendisi. Bu süreçte Allah bizim yardımcımız olsun Kasım mı çıkar Aralık mı bilinmez ancak bu sürecin kaybedeni Vahdet Özkoçak'tır ve bence twitter biosuna yazdığı dernekler ve sendikadaki görevinden bir an önce istifa etmelidir. Kendisinin duyduğu şeyleri biz de unilerin personel daire başkanlıklarını arayarak öğreniyoruz.

Doğru diyorsunuz bir yandan katılıyorum mesela bende yazdım cevap gelmedi eskiden atılan tweetleri RT yapardı artık onuda fazla yapmıyor. En son yazdığında kararnameye bağlı konuların ne zaman çözüleceğini tam bilmiyorum gibi bir şey diyor. Bi yandan ona da hak veriyorum ki kimse bir açıklama yapmıyor en üsttünden en altına oda bu sürece bu şekilde dahil olmaktan başka bir şey yapamıyor.

Şahsi düşüncem zaman ilerledikce bize de zaman gelecektir. Bir arkadaş demişti 2 hafta bekleyelim bende öyle düşünüyorum inş. 2 haftaya bir gelişme olur. Tüm söylenenleri tarihleri vs. yorumladığımda öyle anlıyorum. Ama suan sistem komple değişiyor aksi olursa da şasırmam.

mollose0

Öğrenci
Doğru diyorsunuz bir yandan katılıyorum mesela bende yazdım cevap gelmedi eskiden atılan tweetleri RT yapardı artık onuda fazla yapmıyor. En son yazdığında kararnameye bağlı konuların ne zaman çözüleceğini tam bilmiyorum gibi bir şey diyor. Bi yandan ona da hak veriyorum ki kimse bir açıklama yapmıyor en üsttünden en altına oda bu sürece bu şekilde dahil olmaktan başka bir şey yapamıyor.

Şahsi düşüncem zaman ilerledikce bize de zaman gelecektir. Bir arkadaş demişti 2 hafta bekleyelim bende öyle düşünüyorum inş. 2 haftaya bir gelişme olur. Tüm söylenenleri tarihleri vs. yorumladığımda öyle anlıyorum. Ama suan sistem komple değişiyor aksi olursa da şasırmam.

Forumdaki sevgili Oğulhan Bey’in Vahdet Bey’den daha kuvvetli kaynakları vardı sanki; en azından bu süreçte kendisi bizi defalarca bilgilendirirken Vahdet Bey hem suskun kalıp hem de “akademide devrim” hedeflediklerini dile getirebiliyor Twitter’da. Gülünç oluyor haliyle:).

G

Geçerken uğradı

Guest
Ağustosta eylülü bekleyin, eylülde ekimi bekleyin, ekimde kasımı bekleyin... son güne kadar kim kılını kıpırdatsın. Kimin ne kadar mağdur olduğu kimseyi ilgilendirmez çünkü.

A

Akademikusu

Guest
Yahu bir de akademisyen olacagiz diyorsunuz bu kafayla nasil olacak adamin biri tum soylenenleri harmanlayip harmanlayip burada size kaynaklardan diye sunuyor sonra gidip memurlar nette bir de oraya sunuyor arada oradakilerden bilgi alip buraya kesin bilgi diye yayiyor ve siz kalkmis saglam kaynaklar falan diyorsunuz :) isterseniz yazilanlari bir gozden gecirin bir de memurlar.nete gidin Akdmk24 adli kullanicin yorumlarina bakin bakalim tanidik gelecek mi? Hicbirseyden haberi falan yok ordan burdan aldigini oraya buraya servis ediyor akademide yer almak istiyorsaniz uyanik olun biraz selametle..