YÖK Başkanlığının Üniversitelere Kadro Verme Yetkisi Kaldırıldı...

yasarayanoglu

Yardımcı Editör
Biz lafta batılı eylemlerimizle doğuluyuz maalesef. 2 aydır bir tek açıklama yapılmaması bizim insan yerine koyulmadıgımızın göstergesi. Konuşmaya geldiği zaman kurumların şeffaflığı ve yurtdışlarına açık bir şekilde bilgilenmesinden dem vururlar hepsi laf. 100 yıllık sistem değişiyor vs vs diyorlar eyvallah zaten bekliyoruz da Kurumları arıyoruz , bilgimiz yok haberimiz yok tarihi bilmiyoruz kurumlar birbiriyle yetki devrinden çatışmalı böyle bir kafayla sistemi değiştirsen ne olur. Bizde burda bilinmeğizliğin içinde debelenip duruyoruz. Vahdet hocadan birşey beklemeyin arkadaşlar bende uzun zamandır takip ediyorum tribünlere oynuyor başka yaptığı birşey yok maalesef.

Kısmen katılıyorum görüşlerinize. Elbette 100 yıllık sistemin kusursuzca değişmesini beklemek saçma olur ama bir kanunu kaldırıp / bir kurumdan yetkiyi alıp yerine ne koyacağını bilmemek devlette devamlılık esasına aykırı bir durum. Eğer yerine konacak sistem belli değildi ise bu yapılana kadar eskisine dokunulmamalıydı ya da en azından bir geçici madde ile yeni düzenleme yapılana kadar eskisi geçerlidir denilebilirdi. Yükseköğretimi ilgilendiren bir değişim söz konusu hadi adayları geçtim hatta akademisyenleri de geçtim YÖK yetkilileri ve üniversite yetkililerinin dahi ne yapılacağından haberi yok haberinin olmaması meselenin paydaşlarına kesinlikle danışılmadığını da gösterir işte sorun burada ben yaptım oldu zihniyeti bizi ancak geriye götürür maalesef..

A

AKADEMIKUS22

Guest
son duyumları kısaca özetleyelim:

a. kadro alımları kökten değişecek
b.var olan kadrolar asistanından profüne sözleşmeli olacak.
c.bugünkü açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre son durum akademisyenlerin zorunlu tayine tabi tutulması fikri netleşmiş
d.netleşmesede 50/d asistanların işten çıkarılmaları kolaylaşacakmış

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
CİMER'den çıkmayın arkadaşlar. Hergün 1 kere yazma hakkınız var. Tanıdığınız herkese yazdırın. Forum sitelerinden bir fayda yok. Kamuoyu oluşturmak zorundayız.

yasarayanoglu

Yardımcı Editör

c.bugünkü açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre son durum akademisyenlerin zorunlu tayine tabi tutulması fikri netleşmiş

Açıkladığınız bu duyumların kaynağı neresidir acaba? Tüm yazdıklarınız bir kenara var olan hiçbir kadronun statüsü (hak kaybı yaratacak biçimde) değiştirilemez o nedenle kaynağınızı sorgulamanızı öneririm.

A

AKADEMIKUS22

Guest
kaynak açıklanmaz.
duyumdur, racona ters.

son duyum:
35.md görevlendirmeler iptal.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik

Duyumunuzun kaynağı nedir? Evvela bunu belirtiniz?

- - - Güncellendi - - -

CİMER'e yazdığım yazı, CİMER tarafından YÖK'e iletildi arkadaşlar. MEB'e veya CB'ye değil, YÖK'e iletildi. Mesajımın içeriği ise, ''Neden akademik kadro açılmıyor, izinler neden kaldırıldı?'' Bu şunu gösteriyor olabilir, yetki yeniden YÖK'e verilecek veya MEB ve CB'ye bağlanmayacak. Yoksa neden sorum YÖK'e iletilsin ki?

wxyz_06

Öğrenci
Duyumunuzun kaynağı nedir? Evvela bunu belirtiniz?

- - - Güncellendi - - -

CİMER'e yazdığım yazı, CİMER tarafından YÖK'e iletildi arkadaşlar. MEB'e veya CB'ye değil, YÖK'e iletildi. Mesajımın içeriği ise, ''Neden akademik kadro açılmıyor, izinler neden kaldırıldı?'' Bu şunu gösteriyor olabilir, yetki yeniden YÖK'e verilecek veya MEB ve CB'ye bağlanmayacak. Yoksa neden sorum YÖK'e iletilsin ki?

Oğulhan hocam, sizin verdiğiniz bilgiler daha mantıklı geliyor bana. Burdaki birçok kişi gibi ben de sizin paylaşımlarınızı önemsiyor ve önümüzdeki günlerde kadroların ilan edilmesini Yüce Allah'tan diliyorum.

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
Oğulhan hocam, sizin verdiğiniz bilgiler daha mantıklı geliyor bana. Burdaki birçok kişi gibi ben de sizin paylaşımlarınızı önemsiyor ve önümüzdeki günlerde kadroların ilan edilmesini Yüce Allah'tan diliyorum.

Estağfirullah, benim yazdıklarımda kurumlardan edindiğim bilgilerdir. Fakat, elde ettiğim bilgiler yanlış çıkabilir, kurumlar yanılabilir, YÖK Başkanı dahi yetkilerin alınacağını bilmezken ben kimim ki? Hülaseten şunu bilmenizi istiyorum, bizim işimiz sabırdır. Bekleyip göreceğiz. Mücadeleye devam. :)

htaysi

Öğrenci
Cimer’e metni yollarken en başta gönderilecek kurumu seçerken nereyi seçtiğimizin bir önemi kalmıyor mu? Ben içişleri bakanlığı seçtim en başta neden bilmiyorum ama :)

A

Akademik-qwerty

Guest
Benim merak ettiğim vakıf üniversitelerinin ilan çıkmasına neden izin verilmiyor? Bütçelerı ayrı zaten. Öğretim elemanı diye genel başlık altında toplanan akademisyenlerden öğretim üyesi olanlar için işler devam ederken zaten az paraya çok çalışmaları gereken öğretim görevlileri fazladan mağdur şu anda,

moğol

Öğrenci

Bence duyumlarımızın kaynağını sorgulamadan,güvenmeden buraya yazmayalım. Bizler adeta diken üstündeyiz buraya yazılan her olumsuz mesaj bizleri tedirgin etmeye umudumuzu kaybetmemize üzülmemize sabrımızın tükenmesine sebebiyet vermektedir nitekim ki araştırma görevliliği şartlarını sağlamış birisi olarak önceden asla özel sektörde çalışmayı düşünmeyen ben özel sektörden gelen teklifleri değerlendiremeye başladım.

alfisti

Öğrenci

"Kadro alımları kökten değişecek" tümcesini biraz açabilir misiniz?

agoodperson

Öğrenci
Uzun zamandır bu başlığı takip ediyor ancak sabredip, bir şey yazmıyordum. Lakin dayanamayacak duruma geldim.

Şahsi düşüncem buradaki "duyumların" neredeyse tamamı, büyük olasılıkla YALAN.

İnsanların duygularıyla oynamayın.

Saygılar.

Pediatrist

Öğrenci
Hocam valla bende 2 güne bir arıyorum kimsenin bişey bildiği yok artık YÖK’te kiler de bıkmış belli değil hiçbirşey diyorlar ama sadece ekimden önce belli olmaz dediler geçen aradığımda allah herkese sabır versin

ogulhankayabas

Kısıtlanmış Üyelik
duyumlarımın hepsi bana aittir, racondur söylenmez.

1.35ler iptal
2.herkes sözleşmeli
3.1-2 sene içinde asistandan profuna şartları sağlayamayan kadroları iptal yada lisede öğretmenlik
4.ünilerde bölümler kapatılacak dolmayan oradakiler ya aktarım ya liseye
5.üniler belediyelere bağlanacak özellikle bütçe belediyeden

Ne kadar gereksiz, aslı astarı olmayan ve olmasıda mümkün olmayan şeyler yazmışsınız böyle! Bu arkadaşa kimse aldırış etmesin lütfen. Ne lisesi, ne belediyesi yahu? Baya güldürdünüz beni ne yalan söyliyim. :)

- - - Güncellendi - - -

Benim inancım, YÖK'ten, STK'lardan, Üniversitelerden ve Siyasilerden edindiğim bilgilere göre, Eylül ayında bu iş netliğe kavuşacak. Lakin irili ufaklı alım şartlarında değişiklik veya reform olur mu bunu kimse bilmiyor. CB, çalışmasını gizli yürütüyor. Üniversitelerde ciddi ihtiyaç söz konusu, 2017'de doluluk oranı %75 iken, bu yıl %85 arkadaşlar. Bu iş çözüme en kısa zamanda kavuşacaktır.

Öğretim üyesi ihtiyacı kontenjanların yüzde kaçının dolu oluşuyla belirlenmez. Tam aksine kontenjan sayısı öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısıyla doğru orantılıdır. Bir bölümde öğretim üyesi sayısı arttıkça o bölümün kontenjanı da artar. İkinci kriter ise tercihtir. Bir bölüm hiç tercih edilmezse ertesi yıl o bölüme kontenjan verilmez.