YÖK bahar dönemi dondurma ve 50d araş gör

yln

Öğrenci
Ben anlamadım şimdi, ne yapmalıyız hocam. Doktoradayım ancak tez döneminde değilim ve dondurmak istiyorum. Kadro iadesi mi yapılır dondurduğumda ?
 

antioxidant

Öğrenci
merhabalar,
covid-19 nedeniyle tez döneminde olan lisanüstü öğrenci olarak dondurma işlemi yaptım. Dondurma işlemini yaparken hocama sorum dondurma yapmama rağmen yaz dönemi deneylerimi yapabilir miyim evet yapabilirsin dedi. Fakat bugün bana mailinde dondurma işlemi yapan öğrencilerin yaz dönemi deney yapması zor gözüküyor. Zaten yök ek süre tanıdı zaman kaybın olmayacak dedi fakat benim çalıştığım ürünün hasat mevsimi haziran-eylül arası bana ne yapmamı önerirsiniz? hocamın mailini aldığım andan beri dondurma işlemi yapsanda girebilirsin diyip sonrasında deney yapman yaz dönemi zor gözüküyor demesinin hayal kırıklığından dolayı tansiyonumda ciddi dalgalanmalar oldu. benim bildiğim hukukun üstünlüğüne göre yeni tarihli kanun veya yasaya göre davranılır. kısacası korona mücbir sebep olduğu ve ne kadar süreceğini bilinmediğinden dolayı dondurma işlemi yapan öğrencilerin bu şekilde mağdur edilmemesi lazım... Cevap verebilirseniz çok sevinirim.
 

moonbless

Öğrenci
Kayıt dondurduğunuz zaman öğrencilik haklarından yararlanamazsınız, tez aşamasındaysanız TİK, savunma vb. sınavlara giremezsiniz, deney yapma konusu da bu açıdan değerlendirilebilir. Ancak çalışılan ürün nedeniyle sorumlu kişi muafiyet verebilirdi belki. Yine de laboratuvar vb. yerlerin kullanımı sorumluluk açısından aktif öğrenci olmayı gerektiriyor olabilir, hocanın gerekçesi önemli haklı olup olmadığı konusunda.
Ayrıca kayıt dondurma işleminin iptali için kuruma dilekçeyle başvurabilirsiniz, muhtemelen kabul edeceklerdir ve o zaman çalışmanıza dönebilirsiniz.
 

antioxidant

Öğrenci
moonbless hocam,

Dilekçeyi 15 Nisan'da mail üstünden gönderdik. Acaba geri çekme işlemi yapılabilir mi? Eğer böyle bir ihitmal var ise size çok dua edeceğim cidden.

İyi Çalışmalar.
 

antioxidant

Öğrenci
-sayın hocam,
ek olarak şunu da belirtmek isterim. Kayıt dondurma işlemi yapan öğrenciler 2019-2020 Bahar dönemi için bu işlemi yaptı yani şu anki yaz dönemi için yapmadı ki bizi şu an laboratuvara sokmuyorlar. Ayrıca biz yazılı herhangi bir gerekli bir gerekçe sunamıyorlar. 7 tane kayıt donduran öğrenci arasından hakkını arayanda sadece ben varım. Aşağıdaki linkte Gümüşhane üniversitesinin yaptığı bilgilendirmede dilekçenin geri çekilebileceğini yazmışlar. Sanırım sizin öneriniz bana yol gösterecek.

http://oidb.gumushane.edu.tr/tr/sayfa/sık-sorulan-sorular/kayıt-dondurma/
 
Üst