TOEIC Sınavı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

aaaa

Öğrenci
yani kesinlikle senet imzalayıp dil kursuna başlamam lazım. daha sonrada 65 i geçtiğim anda üniversiteme dönebilirim öyle mi?
 

asdwer

Öğrenci
Evet, sadece ÖYP lisansüstü programına girerseniz ayrılabiliyorsunuz.

nazmi hocam ben de atama sonrası toeicle 65 barajını geçtim ve kendi ünimde yüksek lisans olduğu için doğrudan eğitime başladım .. dil eğitimine gitmek durumunda mıyım ? gidersem yüksek lisans ne olacak ? yüksek lisans eğitimi olan ünileri kazanan arkadaşlar öyp kontenjanından açılan yüksek lisans başvuruları vs yapmamışlardı bildiğim kadarıyla kendi ünilerinde başlatıldılar onlar da .. bir de benim durumum için görüşünüzü alabilir miyim ???
 

asdwer

Öğrenci
hocam bizler sınavsız yerlestırıldık öyp li oldugumuz ıcın ve kendı bölümümüzde yuksek lısans oldugundan .. daha önce 65i gecen arkadaslarda aynı sekılde başlatıldılar .. bununla ilgili olarak da yöke yazı yazdı üniversite .. kimse öyp kapsamında tercih yapmadı daha önce gecenlerde ..
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Anladım o zaman sorun yok, ama dil puanınızı güncellemeniz lazım ne yazık ki personel dairesi başkanlığındaki sistemler çalışmıyor dil kursuna gönderilecekler listesinde olmamanız için bir şekilde YÖK'e ulaştırmalısınız.
 
N

nilsuli

Guest
Ben 28 ekim için başvurdum. DEkontu faksladım teyit de aldım. gelen mail de nüfus cüzdanı fotokopisi getirin diyor sınava gelirken başka bir bilgi yok. Form falan doldurmuyor muyuz?? kalem ve nüfus cüzdanı yeterli mi yani??
 

asdwer

Öğrenci
evet kimliğiniz .. bir adet fotokopisi .. kalem .. silgi .. doldurmanız gerekenler optik formda sınav öncesi dolduruyorsunuz ..
 

mehmeterdem

Öğrenci
bu sınavı herkeze tavsiye ederim. ben ilkokuldan sonra anadolu lisesinde okudum toplam 7 sene ingilizce gördüm ama okulun en başarısız öğrencisi ünvanımı her sene korudum . hocalar beni zorla dersten kendileri geçirdi hep. buna rağmen kulaımda ingilizceden bişeyler kalmış yıllarca üds kpds ile uğraştıktan sonra iki aylık bir çalışma ile (internetten her gün dinleme çalıştım complete guide to the toeic kitabını bitirdim) 515=56 aldım. bu kendime güvenimi geri getirdi şimdi daha iyi çalışarak daha yüksek alabileceğimi düşünüyorum.... herkese tavsiye ederim. yök denkliği kalkmadan yada sınav zorlaşmadan bir an önce girin bu sınava derim ....
 

kaze

Doçent
hocam güncel kaynak "How to Prepare for the Toeic Test Test of English for International Communication" yada barrons'un farklı kaynaklarıda olabilir.......................... link paylaşabilecek arkadaş varmı?
 
Üst