TOEIC Sınavı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

SEFER

Doçent
TOEIC SINAVI

S: TOEIC'e Nasıl Başvurabilirim ?
C: Öncelikle 0212 296 27 29 nolu telefonu arayıp hangi şehirde ve hangi tarihlerde toeic sınavının olduğunu öğrenmeniz gerekiyor size uygun sınav yeri ve tarihinizi belirledikten sonra [email protected] adresine mail atmanız gerekiyor. Mail örneği: "12.03.2011 tarihinde Ankara Türk Amerikan Derneğinde toeic sınavına girmek istiyorum". Maili attıktan sonra size kısa bir süre içince cevap maili gelecektir o maile göre sırasıyla işlemleri halletmeniz gerekmektedir. Öncelikle toeic sınav ücretini bankaya yatırmanız gerekiyor sonra bankadan alınan dekontu 0212 224 57 88 numarasına faks çekmelisiniz. son olarakta tekrar telefonla arayıp faksınızın gönderdiğiniz numaraya ulaştığını ve başvurunuzun kabul edildiğini teyid etmelisiniz.

S: TOEIC Sınav Ücreti Ne Kadar ?
C: Sınav ücreti 81 Euro'dur yani yaklaşık 200 TL.

S: TOEIC Sınavı Hangi Şehirlerde Yapılmaktadır?
C: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Nazilli, Samsun.
Toeic sınavı Ankara'da 3 farklı merkezde İzmir'de de 2 farklı merkezde yapılmaktadır. Yukarıdaki diğer şehirlerde ise tek merkezde sınav yapılmaktadır.

S: TOEIC Sınavı Ücreti Tam Olarak Nekadar, Hangi Bankaya Yatırmamız Gerekiyor, Başvuru İşlemini Nasıl ve Hangi Sıraya Göre Yapmalıyım ?
C: [email protected] adresine mail atıldıktan sonra size STE (Standart Test Eğitim Merkezi) tarafından cevap maili gelecektir. O mailde ayrıntılı bilgiyi elde edeceksiniz.

S: TOEIC Sınavı Kaç Sorudan Oluşmaktadır, Kaç Saat Sürmektedir ve Zorluk Derecesi Nekadardır ?
C: TOEIC Sınavı 200 sorudan oluşmaktadır. İlk 100 soru listening son 100 soru ise readingdir. Listening için 45 dakika reading için ise 75 dakika zaman verilmektedir. Sınava girenlerden aldığım tepkilere ve onların puanlarındaki artışa göre cevap vermek gerekirse sınav kpds ve üds'den daha kolay.

S: Toeic Sınavına Girerken Nelere Dikkat Etmeliyim?
C: Sınavda Kalam silgi vs. verilmemektedir kendiniz yanınızda getirmelisiniz. Ayrıca bu çok önemli: sınava girerken yanınızda "kimlik fotokopisi" bulunmak zorundadır. Sınava girerken yanınızda metal eşya vs. bulunması sorun olmamaktadır.

S: TOEIC Sınav Sonuçları Kaç Gün Sonra Açıklanmaktadır ?
C: Sınava girdikten 4-5 sonra açıklanmaktadır.

S: TOEIC Sınavı Puanları Nasıl Hesaplanmaktadır, Eşdeğerlik Listesine Nasıl Ulaşabilirim ?
C: Toeic sınavı 990 paun üzerinden hesaplanmaktadır başarılı olabilmek yani Kpds-Üds denkliğine göre 50 alabilmek için sınavdan en az 495 puan almanız gerekmektedir. Toeic -Üds-Kpds eşdeğerlik listesine bu linkten ulaşabilirsiniz http://www.standarttest.com/Files/TOEIC_KPDS_UDS_Esdegerlilik_20090527.pdf

S: TOEIC Sınavı Kaç Yıl Geçerlidir?
C: Uluslararası geçerliliği 2 yıldır.

S: TOEIC Sınavı Nekadar Aralıklarla Yapılmaktadır, Sınava Nekadar Sıklıkla Girebilirim ?
C: Toeic sınavı ayda en az 2-3 kere yapılmaktadır. Sınava giren bir kişi tekrar sınava girmek için en az 1 ay beklemek zorundadır. Yani ayda bir defa toeic sınavına girebilirsiniz.

S: TOEIC'de dört yanlış bir doğruyu götürüyor mu?
C: Hayır götürmüyor o yüzden boş soru bırakmayınız.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

goksu

Öğrenci
sefer hocam,dıyelımkı 495 punaın altında aldım,yok bunun uds dekı esdegerlılıgını verıyormu, yanı 50 altındakı bır toıec puanını esdegerlıge koyuyormu?
 

SEFER

Doçent
sefer hocam,dıyelımkı 495 punaın altında aldım,yok bunun uds dekı esdegerlılıgını verıyormu, yanı 50 altındakı bır toıec puanını esdegerlıge koyuyormu?

Göksu yök 495 in altındaki puanlara eşdeğerlik vermiyor. Ancak öyp de 50nin altı da önemli bir yere sahip olduğu için bu puanlama listesii düzelteceklerdir.
 

goksu

Öğrenci
peki hocam bu düzenlenme nezaman yapılacak,üds içler acısı bir puan oldugu ıcın,buradan bıraz daha yukseltme umudu var.duzenlenme nezaman olur.bu kadrolara yetısırmı?
 

CemSoganci

Profesör
ben bu toeic sınavının duzenlemesının yapılma asamasında olsa bıle bu donemkı oyp lere sahsen yetısmeyecegını dusunuorum.cunku zaten mılletın orda ıslerı basında askın.bazen telefonları bıle acmıyorlar
 

SEFER

Doçent
peki hocam bu düzenlenme nezaman yapılacak,üds içler acısı bir puan oldugu ıcın,buradan bıraz daha yukseltme umudu var.duzenlenme nezaman olur.bu kadrolara yetısırmı?

net bir bilgi yok malesef zaten toeic öyplilerin yeni keşfettiği bir sınav ama [email protected] adresine mail atıp sorununuzu yazabilirsiniz ya da 0212 296 27 29 nolu telefonu arayıp bilgi almayı denemenizi tavsiye ederim bende alakadar olucam bu konu hakkında zaten 2 gün sonra türk amerikan derneğinde olacağım ozaman sorarım bu durumu.
 

merzer

Doçent
Herkes bu sınavın KPDS ve ÜDS den daha kolay olduğunu söylüyor, ayda bir olması avantaj ben de bu sınava gireyim diyorum tek dezavantajı ücreti :)
 

vuvuzela

Öğrenci
sınava bende girdim evde kendi çözdüğüm denemelerden 90 üstü puanlar alıyordum ama sınavım kötü geçti bi kere listening kısmında ses hiç net değildi bana mı böyle denk geldi bilmiyorum ama çoğunu duyamadım anlayamadım bir çoğunu atmak zorunda kaldım reading kısmı da çok uzun sorular vardı evde çözdüğüm denemlerde 15 dakika erken bitirirken sınavda son 10 soruyu yetiştiremedim kesinlikle sınava girilen ortam ve sınava girenler de büyük rol oynuyor mesela bizim sınav esnasında 1 saat boyunca birinin telefonu sürekli titredi ve her kimse kapatmadı konsantremiz çok kötü bozuldu.. verdiğimiz az uz bir ücret değil bence iyi çalışmadan girmeyin derim ben birdaha girmem bu sınava ayrıca standart test merkezi de gayet ilgisizdi sınav öncesi dekontu faxladıktan sonra arayıp teyit edin öğleye kadar aramazsanız sınava giremezsiniz dediler sabah 9 dan öğlen 1 e kadar hiç durmadan aradım elimde 2 tane telefonla açan olmadı 3 kere fax çekmek zorunda kaldım ancak akşama doğru ulaşabildim.. sınav aslında kolay ve güzel bir sınav ama sanırım ülkemiz şartlarında hiçbir sınav doğru düzgün yapılamıyor malesef..yinede giren arkadaşlara başarılar umarım sizinde başınıza böle kötü, tatsız olaylar gelmez..
 
Üst