Öyp Puan Hesaplaması

imren

Öğrenci
hocam bu puan hesaplaması ne zaman öyp ne zaman cari usule göre yapılır. iki durum var da hangisi nerede kullanılıyor anlayamadım
 

defakto

Öğrenci
Arkadaşlar öyp puan hesaplamasında etkin olan Ales+Dil+Not ortalaması üçlemesinden; ben de sadece Ales ve Not ortalaması var.Dil ile ilgili hiç bir sınava girmedim.Bu şekilde başvuru yapabiliyor muyum; ayrıca ÖYP puanında taban yani en az puan 70 mi ?

Şimdiden teşekkürler
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
ÖYP Usulde ise bir mülakat ya da sınav bulunmamaktadır. Ales %50 + Lisans not Ortalaması %35 + Varsa Dil Puanı %15 toplanarak en yüksek puana göre yerleştirme yapılmaktadır. ÖYP başvurusunda taban puan yoktur her şekilde başvurabilirsiniz.
 

defakto

Öğrenci
Anlaşılan hiç bir dil puanım olmadığına göre %15 lik paydan 0 alıyoruz,bu da demek oluyor ki şansımız sıfıra yaklaşıyor.
Teşekkürler
 
Arkadaşlar hani cari usul kalkmıştı. İyice kafam karıştı. Yök merkezi atama yapmayacak mı? Atama yapıldıktan sonra öyp puanı ya da cari usulün önemi kalır mı? Gerçekten hiç bir şey anlamadım!
 

death_glory

Öğrenci
Arkadaşlar, yabancı dil puanı konusunda bi yanlış anlaşılma var sanırım. ÖYP bilgi giriş sisteminde yabancı dille ilgili hangi sınavı kullanacağımızı seçiyoruz (örneğin benim ÜDS) ve puanımızı giriyoruz (sanırım bu puan otomatik çekilmiyordu sistemden). yani bu puanın yök sayfasında verilen TOEFL eşleniğini girmem gerekmiyor öyle değil mi?
 

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
ÜDS ve KPDS puanları direkt yazılıyor ve sistemden çekilmiyor. Diğer yabancı sınavlar ÜDS ve KPDS ye göre çevriliyor.
 

roller_skater

Öğrenci
merhaba hocam...
forumu araştırdım ama istediğim şeyleri göremedim.nereye yazıcağımı bilemediğimden buradan yazıyorum.
mesleki eğitim fakültesi hazır giyim öğretmenliği mezunuyum. eğitim bilimleri alanına öyp başrusu yapmak istiyorum fakat eğitim fakültesi mezunu olma şartı var mesleki eğitim fakütesi eğitim fakültesi statüsüne giriyor mu.
 

roller_skater

Öğrenci
Bazı sorular için öyp'nin 3-4 tane numarasını buldum ama sürekli arıyorum açmıyorlar. İmkanınız varsa rica etsem öyp'nin numarasını verebilir misiniz?
Teşekkür ederim
 

tugbasar

Öğrenci
hocam aynı bölüm içinde farklı abd ye başvurduğumuzda önceki yüksek lisansımız kabul ediliyor mu? yoke birtürlü ulaşamıyorum cevaplarsanız sevinirm
 
Üst